ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Forest Swords - Live @ Six D.o.g.s., Athens

Ένα χρόνο μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο Winter Plissken Festival 2016 και λίγες μέρες μετά το live του στο Village Underground του Λονδίνου, ο Forest Swords επέστρεψε στην Αθήνα και στο six d.o.g.s. Είχαμε την τύχη και φέτος, αυτή τη φορά δια ζώσης, να μιλήσουμε μαζί του μια ώρα πριν βγει στη σκηνή και να μας μιλήσει για τη μελλοντική του δισκογραφία, το "Compassion", τις μουσικές συνεργασίες, τι ακούει αυτόν τον καιρό και πολλά άλλα που θα δημοσιευθούν προσεχώς.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

 

Έχοντας το πρόσφατο άλμπουμ του "Compassion" στις αποσκευές του, το οποίο συνοδεύτηκε παγκοσμίως από διθυραμβικές κριτικές (διαβάστε την κριτική μας εδώ), και την πρόσφατη μεταπήδησή του στη θρυλική Ninja Tune, αρχίζει δικαιολογημένα να θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του ηλεκτρονικού ήχου, ενώ τα live του θα αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς. 

Βρεθήκαμε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στο six d.o.g.s. αρκετά νωρίς, γεγονός που μας επέτρεψε να βρεθούμε σε θέση με καλή ορατότητα, σε ένα venue σημαντικό μεν ιστορικά, ίσως όμως όχι τόσο ενδεδειγμένο για το συγκεκριμένο live, σε έναν χώρο όπου υπάρχουν αρκετά οπτικά νεκρά σημεία. Σε ορισμένα σημεία ο ήχος ήταν τέλειος, ωστόσο σε άλλα δεν ακούγονταν καθαρά το μπάσο, το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία στα live του Forest Swords.  

Ας περάσουμε όμως στο καθαρά μουσικό κομμάτι. Όπως και στο περσινό Plissken, έτσι και εδώ ο Swords έπλεξε μεθοδικά ένα πολυσύνθετο μουσικό δίχτυ, ακροβατώντας με απίστευτη άνεση ανάμεσα σε τραχείς ήχους και μαγικά μελωδικά περάσματα. Ο Matthew Barnes επικεντρώθηκε κυρίως σε κομμάτια από το "Compassion" (2017), ωστόσο ακούσαμε και παλαιότερα εμβληματικά κομμάτια, όπως το Weight Of Gold.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

 

Στη συνέντευξη που έδωσε πέρυσι στο ClockSound, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογράφο. Ακούγοντας live το ατμοσφαιρικό Thor’s Stone, δεν μπορείς παρά να το φανταστείς ως soundtrack σε έναν μαγικό, παραμυθένιο κινηματογραφικό κόσμο, ενώ οι καταπληκτικές εκτελέσεις των Ljoss και Panic μας αποκαλύπτουν τους νέους δρόμους που άνοιξε ο Matthew Barnes στην dub.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

 

Ενώ πολλοί παραγωγοί αρκούνται να μένουν στατικοί πίσω από ένα laptop, ο Forest Swords πάει τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα. Εμπλουτίζει το live act του με μία κιθάρα και συνοδευόμενος από τον μπασίστα του, James Freeman, έδωσε στο σόου του μία αίσθηση αυθορμητισμού κτίζοντας υπομονετικά ολόκληρα μουσικά σύμπαντα άμορφων φωνητικών samples, tribal beats και έξυπνα ασταθών κιθαριστικών γραμμών. Ο ήχος του Forest Swords έχει το σπάνιο χάρισμα να ακούγεται ταυτόχρονα σύγχρονος και διαχρονικός, δημιουργώντας στο μυαλό μας εικόνες αναπαράστασης μίας πνευματικής τελετής, χαρίζοντάς μας στιγμές υπερβατικότητας.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

 

Το live ήταν εξαιρετικό και το κοινό απολάμβανε την κάθε στιγμή αυτής της μυσταγωγίας. Στο encore (όπως δήλωσε ο ίδιος, μισεί τα encore), είχαμε την τύχη να ακούσουμε ένα πολύ δυνατό νέο του κομμάτι. Μοναδικό πρόβλημα της εμφάνισης του Forest Swords, ήταν κατά τη γνώμη μου η σύντομη διάρκεια του live, το οποίο διήρκεσε λίγο πάνω από μία ώρα. Μας ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να βγούμε τόσο απότομα από το ατμοσφαιρικό σύμπαν που υπομονετικά δημιούργησε ο καλλιτέχνης.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

 

Venue: six d.o.g.s., Athens

Date: 27.10.2017

Hosted by Plissken Festival

 

* Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το τμήμα επικοινωνίας του Plissken για την πρόσκλησή τους να καλύψουμε το live του Βρετανού παραγωγού, όπως και να μας διαθέσουν το χώρο και το χρόνο να μιλήσουμε μαζί με τον Matthew Barnes λίγο πριν την εμφάνισή του, σε μια συνέντευξη που προσεχώς θα μοιραστούμε μαζί σας.

 

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

forest-swords-six-dogs-2017-athens-review-01

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner