ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Optimo (Espacio) - DJ Set @ six d.o.g.s., Athens

Σάββατο βράδυ καταφθάνουμε στον χώρο του six d.o.g.s με πολύ υψηλές προσδοκίες για την αποψινή βραδιά. Πρώτον, γιατί είναι Σάββατο βράδυ και όπως κάθε Σάββατο βράδυ θέλουμε να χορέψουμε ξέφρενα όπου και να βρισκόμαστε. Δεύτερον γιατί ειδικά αυτό το Σάββατο βράδυ πρόκειται να παρακολουθήσουμε το set των Optimo (Espacio), ενός από τα εμβληματικότερα DJ δίδυμα παγκοσμίως. Υπεύθυνοι για μερικά από τα καλύτερα parties στην Γλασκόβη, οι JD Twitch και JG Wilkes τα τελευταία χρόνια δεν είναι πια residents του θρυλικού Sub Club, αλλά περιοδεύουν ανά τον κόσμο παραδίδοντας μαθήματα για το πως μπορεί να στηθεί ένα εκλεκτικό αλλά παρ’ όλα αυτά ξεσηκωτικό set.

 

news/171212-optimo-espacio-athens-six-dogs-announcement-02.jpg

 

Κατ' αρχήν να αποδώσουμε τα εύσημα στους δύο DJs που άνοιξαν την βραδιά, δηλαδή τους Bad Spencer και Chevy ( Βασίλης Σεβδαλής ), οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μας προετοιμάσουν καταλληλότερα για ότι θα ακολουθούσε. Ο Βad Spencer έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος των Yes It Does, Sure It Does, ομάδας που έχει διοργανώσει μερικά από τα καλύτερα αθηναϊκά parties τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Chevy επιλέγει μουσική εδώ και χρόνια τόσο σε parties, όσο και σε μερικά από τα καλύτερα clubs της πόλης. Το set τους ήταν φρέσκο και δυνατό, χωρίς να καταφεύγει ούτε στιγμή σε ευκολίες, προετοιμασμένο και στημένο όσο γινόταν πιο σωστά για να “ζεστάνει” τον κόσμο για τους Optimo (Espacio). Πραγματικά, όσοι είχαν συγκεντρωθεί στο six d.o.g.s. ανταποκρίθηκαν θετικά στις μουσικές επιλογές του ντουέτου και άρχισαν από νωρίς να χορεύουν.

 

news/171212-optimo-espacio-athens-six-dogs-announcement-03.jpg

 

Ούτε όμως και το άριστο set των δύο Ελλήνων δεν θα μπορούσε να μας προετοιμάσει για ότι ακολούθησε όταν ανέβηκαν στην σκηνή και μπήκαν πίσω από τις κονσόλες οι Optimo (Espacio). Οι δύο DJs ήρθαν σαν οδοστρωτήρες και σάρωσαν τα πάντα. Δικαιολόγησαν απόλυτα την φήμη που έχουν ότι είναι ικανοί να αναμιγνύουν στα sets τους μουσική από όλα τα genres που υφίστανται. Όντως, οι δύο Σκοτσέζοι είναι ικανοί να μιξάρουν τα πάντα. Καθ’ όλη την διάρκεια του υποδειγματικού set τους, τα layers στα tracks είναι τόσα πολλά που δεν σταματάμε να αναρωτιόμαστε πόσα samples περιέχει το κάθε ένα από αυτά, ενώ παράλληλα δεν μπορούμε να σταματήσουμε και να χορεύουμε.

Οι Optimo ( Espacio) είναι ένας ανεμοστρόβιλος που στροβιλίζει στην τροχιά του μουσική από όλα τα είδη, παρασέρνοντας στο πέρασμά του όποιον βρεθεί ανάμεσα στο κοινό. Pop και rock anthems, disco tracks, house, african beats, techno, (post) punk, funk, electro, τα πάντα χωράνε στο ιδιότυπο set τους, το οποίο όμως από την αρχή ως το τέλος διατηρεί ομοιογένεια και ομοιόμορφη αισθητική, καθιστώντας το πρώτυπο. Και ασφαλώς τα πάντα είναι στημένα και μιξαρισμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε κανείς να μην μπορεί να αντισταθεί στον χορό. Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται πάντα ο εκλεκτισμός και η μαεστρία στο mixing και σε καμία περίπτωση το “anything goes as long as it’ s dance”.

Οι Optimo (Espacio) είναι ένα δίδυμο που εν πολλοίς δημιουργήθηκε από την ανάγκη να υπάρξει μια απάντηση στην techno που σάρωνε τα πάντα. Το θέμα είναι ότι αυτή η απάντηση παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη και σήμερα, όπου ακόμα φαίνεται ότι η techno, ακόμα και αν αυτή δεν είναι ακόμα η κλασσική 4/4 αλλά περισσότερο η industrial, η minimal και η dub, μαζί με άλλα παρακλάδια της EDM όπως το grime, το drum ’n’ bass και η σχετικά καινούρια μανία της trap φαίνεται να κυριαρχούν στην club σκηνή. Αυτό που κάνουν οι Optimo (Espacio) δεν είναι καθόλου απλό. Απαιτεί προσπάθεια, ακρίβεια, την ικανότητα να αφουγκράζεσαι ανά πάσα σκηνή το κοινό που έχει έρθει για να σε απολαύσει (γιατί τα sets τους είναι απόλαυση) και φυσικά απαιτεί πολύ ευρείες μουσικές γνώσεις και κυρίως υψηλή αισθητική. Είναι όμως σίγουρα απολαυστικό για όποιον επιλέγει να παίξει μουσική με αυτόν τον τρόπο. Ίσως και για αυτόν τον λόγο οι δύο DJs αποτελούν ομάδα για 20 χρόνια δίχως να έχουν κουραστεί.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σημειώσουμε επίσης ότι και το αθηναϊκό κοινό, έχοντας την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια σειρά από αξιόλογους παραγωγούς που έρχονται καλεσμένοι διοργανώσεων όπως το Diskoplisskën, έχει εκπαιδευτεί μουσικά τα τελευταία χρόνια. Έτσι, παρατηρήσαμε ότι στο σημείο στα οποίο το set θα μπορούσε να πάρει μια περισσότερο mainstream στροφή, το κοινό δεν ανταποκρίθηκε, κάτι που φυσικά οι δύο jockeys, ικανοί να αντιλαμβάνονται σε δευτερόλεπτα την διάθεση του κόσμου, πρόσεξαν αμέσως και κινήθηκαν ανάλογα.

Την απολαυστική βραδιά έκλεισε επάξια το αθηναϊκό dj δίδυμο των Diskotekken, δηλαδή του Παναγιώτη Μενέγου και του Χρήστου Αγγελόπουλου.

Μια βραδιά όπως πρέπει να είναι οι club nights : παθιασμένη, ιδρωμένη, με την καλύτερη δυνατή μουσική που σε κάνει να ερωτευτείς αυτόν που χορεύει δίπλα σου. 

 

Venue : Six D.O.G.S.
Date: 16.12.2017
Hosted by Diskoplisskën
 
Για όσους τους έχασαν, εδώ ένα dj set τους στο Boiler Room.
 
 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner