ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Οι Vatican Shadow και Tensal την Παρασκευή 26 Γενάρη στο Six D.o.g.s..

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η ομάδα των Elektrika υποδέχεται τους Vatican Shadow και Tensal για μια πολύ ιδιαίτερη techno εμπειρία στο 6 d.o.g.s.

Vatican Shadow είναι το moniker κάτω από το οποίο ο Dominick Fernow δημιουργεί και ηχογραφεί τις παραγωγές του που εντάσσει στο techno φάσμα της μουσικής του ενασχόλησης. Ο πολυσχιδής Fernow, ο οποίος ξεκίνησε την μουσική του καριέρα ηχογραφώντας κασέτες με collage ηχητικών τοπίων και layers θορύβων και μουσικής και διατηρούσε για χρόνια ένα ημιπαράνομο υπόγειο δισκάδικο στο Manhattan, βρέθηκε ιδρυτής της εικοσάχρονης πλέον Hospital Productions.

Σε αυτήν αλλά και σε πολλές άλλες εταιρίες, κυκλοφορεί μουσική χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά προσωνύμια, το πιο γνωστό από τα οποία είναι αυτό για το noise experimental project Prurient (θα εμφανιστεί στα St. Paul's Sessions στις 10 Φεβρουαρίου) και το κάθε ένα απο τα οποία αφορά ένα διαφορετικό μουσικό genre. Ως Vatican Shadow κινείται μέσα στα όρια της χορευτικής industrial techno μεν, με τον πειραματισμό να αποτελεί πάντα βασικό συστατικό των μουσικών του συνθέσεων και των ζωντανών εμφανίσεών του δε.

Το noise στοιχείο και τα πυκνά ηχητικά στρώματα χαρακτηρίζουν και αυτό το μουσικό του εγχείρημα, στα πλαίσια του οποίου ο Fernow έχει πραγματοποιήσει performances όπου πολλές φορές χρησιμοποιεί αντισυμβατικό εξοπλισμό, όπως κασετόφωνα σε συνδυασμό με αναλογικό εξοπλισμό ή απλά δύο iPod. 

 


Παρ’ όλο που η φήμη και η κριτική αναγνώριση που έχει αποκτήσει ως Vatican Shadow του επιτρέπουν πλέον να παίζει στα πιο γνωστά venues στον κόσμο, όπως το Berghain και το Fabric, o Fernow δεν έχει πάψει να προκαλεί και συνεχίζει να μετατρέπει το κάθε set του σε μία ιδιαίτερη, πολλές φορές άβολη και απόκοσμη, αλλά πάντα μοναδική και αξέχαστη, εμπειρία. Εξάλλου ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκε με την techno είναι γιατί τον ενδιαφέρει η βιωματική σχέση, η αλληλεπίδραση και ο δεσμός που χτίζεται με το κοινό σε ένα techno set.

Το πολιτικό στοιχείο, η θρησκεία, η βία, η τρομοκρατία, οι θεωρίες συνωμοσίας, είναι θέματα που απασχολούν όλες τις κυκλοφορίες του  Vatican Shadow, θέματα που με τον τρόπο τους συνεισφέρουν στην δημιουργία μιας μυστηριώδους, σκοτεινής, δυστοπικής ατμόσφαιρας, βάναυσης όσο και οργισμένης ενώ παράλληλα τα heavy beats παραμένουν άκρως χορευτικά. Είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που καταφέρνουν να παράγουν μουσική που χορεύεται σε clubs, δίχως να συμβιβάζονται σε τίποτα όσον αφορά το μουσικό τους ήθος, την προσωπική τους έκφραση και την ποιότητα της αλληλεπίδρασής τους με το κοινό. 

Το τελευταίο του ΕΡ “Rubbish of the Floodwaters” κυκλοφόρησε στην Ostgut Ton, την εταιρεία ενός από τα διασημότερα clubs στον κόσμο, του Berghain.

 Tensal είναι το όνομα του techno project (αλλά και της δισκογραφικής εταιρίας) του Ισπανού Héctor Sandoval, ενός από τους δύο παραγωγούς που αποτελούν το dj δίδυμο των Exium. Στο project αυτό, ο Sandoval δουλεύει με κυκλικά μοτίβα και vintage synthesizers προκειμένου να προσφέρει στο ακροατήριό του μια φρέσκια προσέγγιση πάνω στo κλασικό techno της δεκαετίας του 90. Οι συνθέσεις του βασίζονται κατά πολύ στην χρήση του sequencer, δημιουργώντας ένα υπνωτιστικό αποτέλεσμα. To techno του Tensal είναι underground και χορευτικό. Ο Sandoval είναι μουσικά ενεργός τα τελευταία 20 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 κυκλοφορίες. Δουλειά του έχει κυκλοφορήσει σε εταιρίες όπως οι Modularz, Pole Group και Soma Records. Τα dj sets του χαρακτηρίζονται από πολυπλοκότητα και εναλλαγή όσον άφορα τους τόνους και συνηθίζει να τα χτίζει κυρίως γύρω από τις προσωπικές του παραγωγές. 

Tην βραδιά πλαισιώνουν οι resident djs του ElektrikaCirkle και Zag. 

Θυμηθείτε επίσης την εμφάνισή του στο Winter Plissken Festival του 2016.

 

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της παραγωγής:

 

Elektrika w/

Vatican Shadow (Live)

& Tensal + Cirkle, Zag 

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου (μετά τα μεσάνυχτα)
Είσοδος 10 ευρώ 

Event on Facebook

 

Το mobile party των Elektrika , υποδέχεται ένα δίδυμο διεθνών καλεσμένων στα προσωπα των, Vatican Shadow - ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια live εμφάνιση και Tensal, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. 
Vatican Shadow είναι το techno προσωνύμιο του multi-media καλλιτέχνη Dominick Fernow το οποίο ξεκίνησε το 2010. O Fernow είναι επίσης γνωστος για το project noise μουσικής, Prurient. Ο ήχος του που περιλαμβάνει ‘μεταλλικά’ drums, στιβαρά κρουστά, πλούσια synths και υπνωτικές, ambient μελωδίες παρουσιάζεται Live, ενώ κυκλοφορίες του έχουν βγεί στην δικιά του Hospital Recordings. 
Με μια καριέρα που μετρά πάνω από μια εικοσαετία και εκατό κυκλοφορίες, o Hector Sandoval (το ήμισυ των Exium) ‘τρέχει’ το project Tensal, τα τελευταία χρόνια. Αυτό αποτελεί ταυτοχρονα και artist nameω του, καθώς και το όνομα του label που ‘τρέχει’ και στο οποίο βγάζει το περισσότερο από το υλικό του. Το μοντέρνο techno του Tensal, παίζεται από κάποιους από τους πιο καταξιωμένους DJs του κόσμου, ενώ τα DJ sets του εξερευνούν ένα ευρύ φάσμα techno ήχου. 
Μαζί τους στα decks, oι residents του Elektrika, Cirkle και Zag. 

Χορηγοί Επικοινωνίας: 
RISE, Cannibal Radio, Clubber.gr, popaganda

Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr/

Σχετικά άρθρα