ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Sworr. - Live @ Six d.o.g.s, Athens

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου οι Sworr. εμφανίστηκαν στο six d.o.g.s, σε μια live performance την οποία άνοιξαν οι Atomic Love. Οι Sworr. αποτελούν ένα νέο σχήμα της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής πολλά υποσχόμενο. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από 4 χρόνια στο Jumping Fish και από τότε έχουν μία διαρκώς ανοδική και δημιουργική πορεία.

Ειδικά μέσα στον τελευταίο χρόνο, με την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς τον περασμένο Απρίλιο (το ομώνυμο Sworr. σε παραγωγή Cayetano), έχουν κερδίσει την ευρεία αποδοχή του κοινού, ενώ τους έχουμε δει και σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα σημαντικότερα ελληνικά φεστιβάλ (Reworks, Release Athens, Ziria, Thessaloniki Sound Festival, κ.α.).

 

LIVE/181011-sworr-live-six-dogs-athens/sworr-live-six-dogs-athens-2018-review-02.JPG

 

Τυχαίνει να τους παρακολουθώ από τα πρώτα τους βήματα και τους έχω δει αρκετές φορές. Αυτό που παραμένει σταθερό από την αρχή μέχρι και σήμερα, είναι ο δημιουργικός τους ζήλος, τόσο στην παραγωγή της μουσικής όσο και στις εμφανίσεις τους, κάτι που σίγουρα συμβάλλει στην επιτυχημένη μέχρι τώρα πορεία τους. Απλώς, συν τοις άλλοις, το αποτέλεσμά τους είναι και πολύ καλαίσθητο!

Τους άκουσα και είδα, λοιπόν, στις αρχές του περασμένου μήνα όπου για μία ακόμα φορά έδειξαν πως είχαν κάτι καινούργιο να πουν, χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον υλικό τους και δημιουργώντας νέα πράγματα πάνω σε αυτό.

Λόγω της αργοπορημένης μου άφιξης, πρόλαβα μόνο τα δύο τελευταία κομμάτια των Αtomic Love, όμως ο ενθουσιασμός του κοινού με έβαλε αμέσως σε μια πολύ ζεστή και θετική ατμόσφαιρα.

Βγαίνοντας στη σκηνή, τους Sworr. υποδέχθηκε ένα six d.o.g.s γεμάτο κόσμο, ενθουσιώδη από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι ήχοι και των τριών έδεναν άψογα μεταξύ τους, όπως και το setlist, το οποίο για μία ώρα διατήρησε το groove του live αδιάσπαστο.

 

LIVE/181011-sworr-live-six-dogs-athens/sworr-live-six-dogs-athens-2018-review-02.JPG

 

Ακούσαμε κομμάτια από το άλμπουμ (Fluorescence, People Are blind, Barcelona, Colder), εμπλουτισμένα ωστόσο με νέους ήχους, διαφορετικού ύφους, όπως το πρώτο κομμάτι του set το οποίο το ακούσαμε για πρώτη φορά με πιο ηλεκτρονικό και λιγότερο ποπ χαρακτήρα, στο οποία και φανέρωσαν ενδεχομένως νέες αναζητήσεις.

Πολύ ενδιαφέρον είχε επίσης και η οπτική επένδυση της performance τους, αφού τα γραμμικά φώτα της σκηνής του six dogs είχαν δώσει τη θέση τους σε καπνό και lazer backlights, που διαπερνούσαν όλο το χώρο, πάνω και μπροστά από τη σκηνή. Έτσι η προσοχή μας έφευγε από τα πρόσωπα επί σκηνής, και στρεφόταν στη συνολική ατμόσφαιρα που δημιουργούταν και που ταίριαζε απόλυτα με το ρυθμικό, γλυκό και λίγο σκοτεινό τους ήχο, συνεπαίρνοντάς μας.

 

LIVE/181011-sworr-live-six-dogs-athens/sworr-live-six-dogs-athens-2018-review-02.JPG

 

Συνολικά, οι Sworr. μας παρέδωσαν μία πολύ δεμένη και ζωντανή performance, δείχνοντάς μας ότι βρίσκονται εν μέσω μιας ιδιαίτερα δημιουργικής φάσης. Εκτός της εξέλιξης του ήχου τους, η εισαγωγή του κομματιού των visuals, σε συνδυασμό με το νέο τους, εντυπωσιακό video clip (Barcelona) που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, δείχνουν ότι αναπτύσσουν μία γενικότερη αισθητική και χτίζουν ολοένα και περισσότερο την ξεχωριστή ταυτότητά τους.

Το μέλλον προβλέπεται πολύ ενδιαφέρον γι' αυτούς καθώς φαίνεται ότι έχουν να δώσουν πολλά, οπότε ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τα επόμενα βήματά τους..

 

Venue : Six d.o.g.s., Athens
Date: 11.10.2018
Cover photo by Anarvv_
Article Photos kindly provided by Sworr.

 

LIVE/181011-sworr-live-six-dogs-athens/sworr-live-six-dogs-athens-2018-review-02.JPG

Σχετικά άρθρα