ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Lia Hide & Fοam - Live @ Six D.o.g.s., Athens

Την Τετάρτη 31 Μαϊου, η "δική μας" Lia Hide διάλεξε τον φιλόξενο χώρο του six d.o.g.s., προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της EP, "Everyone Seems To Know Who I Am". H Lia είναι μια ιδιαίτερη μουσικός, με καταπληκτική φωνή, με αρκετά χρόνια παρουσίας στη σκηνή της χώρας, τα οποία έχει διανύσει με διάφορα σχήματα. Από το πρώτο της πολύ καλό προσωπικό album "Home" το 2013, στις πολλαπλές live εμφανίσεις της (με τον Tricky πέρσι), έως τα πρόσφατα βίντεο που δημοσίευσε στο (Rembrandt και Moonlight Popsicle), η Lia εξελλίσεται διαρκώς μουσικά και στιχουργικά.

 

Foam

Καλεσμένοι την Τετάρτη το βράδυ, οι Foam, των οποίων ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Dennis είναι παλιός συνεργάτης της Lia. Οι διμελείς στο studio Foam, εμφανίστηκαν live ως τετραμελές σχήμα, με την προσθήκη drums και δεύτερης κιθάρας/laptop.

Η εμφάνισή τους δίνει κυρίως βάση στο, επίσης, νέο τους EP "Colourblind". Το συγκρότημα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, με διπλά γυναικεία και ανδρικά φωνητικά, έχοντας στοιχεία από dream pop, χωρίς να λείπουν όμως και πιο δυνατές στιγμές.

Αν και άπειροι στη σκηνή, μας εκμυστηρεύτηκαν ότι αυτή ήταν η πρώτη τους live εμφάνιση, ήταν όσο επικοινωνιακοί χρειαζόταν και ανέβασαν το κοινό, ειδικά με την όμορφη διασκευή του Song 2 των Blur, αλλά και με το τελευταίο κομμάτι του σετ τους, Mistake, το οποίο θεωρώ και το καλύτερό τους από όσα ακούσαμε.

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-1.jpg

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-2.jpg

 

Lia Hide

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμα, στη σκηνή ανεβαίνει η Lia Hide, μαζί με την μπάντα της Aki’Base στο μπάσο, George Rados στα drums και Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα. Η απορία μου εάν θα παρουσιάσει μόνο τελευταίο της υλικό λύνεται πολύ γρήγορα, καθώς η Lia αρχίζει το set της με παλαιότερα κομμάτια από το "Home", όπως τα About Last Night, Sue και Walk Away. Η φωνή της καθαρή, λικνίζεται γύρω από το μικρόφωνο και το synth της και αποδίδει τα κομμάτια της μεγάλη ακρίβεια. Πρώτο προσωπικό highlight, η πολύ όμορφη εκτέλεση στο Northern Lights, την οποία το κοινό υποδέχεται πολύ θετικά.

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-3.jpg

 

 

Γενικά υπάρχει μία όμορφη χαλαρή παρεϊστικη ατμόσφαιρα, την οποία η Lia αξιοποιεί επικοινωνιακά στα κενά ανάμεσα στα κομμάτια. Το πρώτο τμήμα της συναυλίας κλείνει με το Dad και η Lia προλογίζει το Popsicle ως ένα κομμάτι που δε θα παίξουν εκείνο το βράδυ, και πράγματι για το επόμενο ενάμιση λεπτό μας προβάλεται το σύντομο clip του, αρκετά έξυπνο καθώς η απόδοσή του συγκεκριμένου ζωντανά θα στερούσε την ιδιαιτερότητά του.

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-4.jpg

 

Το προσωπικό αγαπημένο Daughter Of Storm And Bad Wine διαδέχεται το "hit" Rembrandt, σε μία λίγο πιο ευθεία εκτέλεση σε σχέση με τη studio ηχογράφηση. Η απόδοση των κομματιών του EP ζωντανά έχει πολύ ενδιαφέρον και προσωπικά θεωρώ ότι μερικά είναι ακόμα καλύτερα από ότι στο studio. Σε μεγάλο βαθμό σε αυτό συντελεί το συγκρότημα που συνοδεύει τη Lia, το οποίο είναι πολύ δεμένο, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον κιθαρίστα Πάνο Παπάζογλου, τον οποίο και η ίδια ευχαρίστησε πολλές φορές καθώς κατέβηκε από τη Θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο live, ο οποίος ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

 

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-6.jpg

 

Για τη συνέχεια το Baby I Hate You, και λίγο πριν το κλείσιμο, στην σκηνή ανεβαίνει ένας ακόμα παλιός συνεργάτης της Lia, ο κιθαρίστας Apollo από τους Fool in The Box. Όλοι μαζί παρουσιάσουν μία πολύ όμορφη διασκευή του Blow Up The Outside World των Soundgarden, εις μνήμη του τραγουδιστή τους Chris Cornell. Την βραδιά κλείνει ιδανικά το Octavia με ένα εξαιρετικό jam-άρισμα.

Η τελευταία βραδιά του Μαΐου έκλεισε λοιπόν με πολύ όμορφο τρόπο, με δύο πολύ καλά live acts, με δύο παρουσιάσεις δύο εξαιρετικών EP, και παράλληλα με ιδιαίτερα έντονα παρεΐστικη διάθεση. Ευχόμαστε και στις δύο μπάντες καλή επιτυχία και ακόμα περισσότερες καλές μουσικές στο μέλλον.

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-6.jpg

 

Venue: Six d.o.g.s., Athens

Date: 31.05.2017

Photos: Nassos Polyzoidis Photography

 

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-4.jpg

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-4.jpg

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-6.jpg

LIVE/170613-lia-hide/170613-lia-hide-5.jpg

Σχετικά άρθρα