ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

MIRA Festival Berlin 2018: Forest Swords, Aïsha Devi, Yves Tumor

Και ξεκινήσαμε λοιπόν να πάμε στο Mira festival, παρέα με τη γρίπη που μας ταλαιπωρούσε ήδη δύο εβδομάδες! Ο καιρός ήταν τόσο ανοιξιάτικος που προτιμούσες να χαλαρώσεις πίνοντας την μπύρα σου στον εξωτερικό χώρο του Funkhaus στα πυκνά δέντρα πλάι στο ποτάμι. Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά πηγαίνω στο Funkhaus άνοιξη. Όσες συναυλίες έχω παρακολουθήσει, ήταν πάντα χειμώνα και πάντα νύχτα. Οπότε ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να δεις την φύση σε πλήρη έξαρση!

 

Aïsha Devi

Παρόλα αυτά έτρεξα γρήγορα γρήγορα να προλάβω την Aïsha Devi, την οποία δεν γνώριζα μέχρι πρότινος, αλλά είχα μεγάλη περιέργεια να ακούσω από κοντά, έπειτα από την μικρή έρευνα που έκανα πριν το φεστιβάλ για να έρθω σε επαφή με τις κυκλοφορίες της καλλιτέχνη. Όπως είχα γράψει και στο preview του φεστιβάλ, η Aïsha Devi θα παρουσίαζε για πρώτη φορά, το τελευταίο άλμπουμ της, "DNA Feelings" κάτι που όντως έκανε, παρασύροντάς μας στον δικό της μουσικό κόσμο.

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/AISHA DEVI Live _V_Xarlene_6.JPG

Photo by Xarlene Visuals


Μεταφυσικός ήχος με την φωνή της επεξεργασμένη με τέτοιο τρόπο που σε ταξίδευε σε ανατολίτικους προορισμούς. Τα βίντεο κατά την διάρκεια των live εξαιρετικά. Κάτι το αναμενόμενο βέβαια, μιας και το φεστιβάλ εστιάζει τόσο στον ήχο όσο και στην εικόνα.

Το κοινό καθιστό παρακολούθησε ευλαβικά το act, σεβόμενο τον καλλιτέχνη. Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, μιας και ο ήχος της, η φωνή της και η γενικότερη εικόνα της δεν μας επέτρεπαν να αγνοήσουμε αυτό που γινόταν στην σκηνή. Για το τέλος έπαιξε το "Mazda" από τον προηγούμενο άλμπουμ "Of Matter and Spirit" (2015). Νομίζω ήταν μια ευχάριστη έκπληξη μιας και το καινούριο άλμπουμ παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στο κοινό.

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/AISHA_DEVI_Live_V_Xarlene_4.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

Yves Tumor

Έπειτα από την μυστικιστική τελετή της Devi, σειρά είχε ο Yves Tumor, o οποίος με άφησε με πολλά ερωτηματικά..... Ανέβηκε στην σκηνή και ζήτησε από τον κόσμο να σηκωθεί όρθιος ώστε να χορέψει! Σκέφτηκα, οκ, μου αρέσει η ενέργειά του.

Ξαφνικά όμως αυτή η ενέργεια μετατράπηκε σε μια ενόχληση ως προς τους ηχολήπτες. Φανερά ενοχλημένος με το γεγονός ότι ο ήχος δεν ήταν δυνατά, σταμάτησε το live αρκετές φορές, ζητώντας τους να τον δυναμώσουν. Έφτασε στο σημείο να πει: "Mα τι κάνετε; Δυναμώστε τον ήχο! Ο κόσμος έχει πληρώσει εισιτήριο για να μας ακούσει και δεν μπορεί να μας ακούσει". Κατά την γνώμη μου ο ήχος ήταν ήδη δυνατός μιας και φορούσα ήδη ωτοασπίδες! Ο ήχος δυνάμωσε κι άλλο, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο χώρο μόνο το φανατικό του κοινό.

Πλήθος ατόμων έβγαινε από την αίθουσα κρατώντας κλειστά τα αυτιά του. Το live του ήταν ναι μεν δυναμικό αλλά δεν μου επέτρεψε να το ευχαριστηθώ μιας και πονούσαν τελικά τα αυτιά μου από την ένταση! Μετά το τέλος του live του, δεν ευχαρίστησε καν το κοινό. Έφυγε από την σκηνή εμφανώς εκνευρισμένος με το θέμα της έντασης του ήχου.

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/YVES TUMOR Live_Xarlene_3.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

Forest Swords

Διάλειμμα να πάρω μια ανάσα, να ξεκουράσω τα αυτιά μου και να πιω κατιτίς πριν ακολουθήσει ο αγαπημένος Forest Swords. Κατέβηκα στο φουαγέ του κτιρίου όπου είχε στηθεί ο χώρος για τα dj sets. Ωραίοι ηλεκτρονικοί ήχοι και χαλαρή διάθεση.

Δεν έμεινα βέβαια πολύ γιατί ανυπομονούσα για Forest Swords. Kαι ξεκίνησε το επικό live. Να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι τον είχα δει πριν κάποιους μήνες στο Berghain και δεν είχα εντυπωσιαστεί μιας και ο ήχος στον χώρο δεν ήταν πολύ καλός.

Επιφυλακτικά ενθουσιασμένη λοιπόν και με το που ξεκίνησε το live αμέσως εξαφανίστηκε κάθε είδους επιφύλαξη. Καθαρός ήχος, απίστευτα βίντεο, εξαιρετική σκηνική παρουσία, γεμάτη πάθος!

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/FOREST SWORDS Live A_V_Xarlene_2.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

Live σαξόφωνο και ηλεκτρική κιθάρα τον συνόδευαν επί σκηνής, εμπλουτίζοντας δυναμικά τον ήχο του. Έπαιξε κυρίως κομμάτια από τον τελευταίο άλμπουμ του "Compassion" (2017). Προσωπικά ξεχώρισα τα "Panic" και "War It".

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/FOREST SWORDS Live A_V_Xarlene_2.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

Event: Mira Festival Berlin 2018

Venue: Funkhaus, Berlin

Date: 05.05.2018

Photos by Xarlene Visuals

Gallery on Facebook

 

*Ευχαριστούμε πολύ την Alexa από το τμήμα επικοινωνίας του MIRA Festival για την πρόσκλησή της και την πολύ καλή συνεργασία για να καλύψουμε το φεστιβάλ.

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/MIRA Berlin 2018_Xarlene.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

LIVE/180505-mira-festival-berlin-2018-forest-swords-aisha-devi-yves-tumor/MIRA_Berlin_2018_Xarlene_2.JPG

Photo by Xarlene Visuals

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner