ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Mira Festival Berlin 2018 - ClockSound Preview

Το MIRA Festival είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης, που ξεκίνησε αρχικά στην Βαρκελώνη το 2011 και από το 2016 πραγματοποιείται και στο Βερολίνο. Το φεστιβάλ, με επίκεντρο τις νέες τάσεις στον τομέα της ψηφιακής κουλτούρας και της τεχνολογίας, περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα που αποτελείται από οπτικοακουστικά shows, εγκαταστάσεις ψηφιακής τέχνης, τρισδιάστατα ηχητικά προγράμματα.

Στο Βερολίνο θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στον υπέροχο χώρο που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του Funkhaus, όπου θα μας δωθεί η δυνατότητα να ακούσουμε τετραδιάστατα ηχητικά προγράμματα (4D sound system), καθώς επίσης συζητήσεις, παρουσιάσεις και workshops.

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει το κοινό πιο κοντά στην ψηφιακή τέχνη καθώς επίσης να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για νέους δημιουργούς, ως βιτρίνα για τους παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες μέσω των live οπτικοακουστικών μέσων.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Μαίου 2018 στο Funkhaus και το ClockSound θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει επίσημα το γεγονός.

 

180419-mira-festival-berlin-clocksound-preview-03

 

Ας πάρουμε όμως μια γεύση για το τι θα δούμε σε λίγες ημέρες!

 

Aïsha Devi

Κάποιοι ίσως την γνωρίζετε με το όνομα Kate Wax, η Aisha Devi είναι η headliner του MIRA festival, έχοντας ετοιμάσει ένα show με την βοήθεια της Emile Barret, όπου ουσιαστικά είναι η αποδόμηση του video game που είχε δημιουργήσει η Emilie Barret, για λογαριασμό της Devi μετά το ντεμπούτο LP "Of Matter And Spirit" (2015).

Σε αυτό το live, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε για πρώτη φορά το νέο της αλμπουμ "DNA Feelings", το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαίου από την Houndstooth, follow up του...

Με την χαρακτηριστική φωνή της, ως το ισχυρότερο εργαλείο της και τις μεθόδους διαλογισμού που εισαγάγει στην παραγωγή αλλά και κατά την διάρκεια του performance της, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το act, δεν θα περάσει απαρατήρητο ακόμα και στο κοινό που ίσως δεν την γνωρίζει και τόσο καλά.

 

 

 

Espinoza

Αυτός ο νέος καλλιτέχνης από την Βαρκελώνη συνδυάζει άρτια drum machines, samples και synthetic loops. Στο live set του, θα παρουσιάσει υλικό το οποίο δημιούργησε αποκλειστικά για το MIRA Festival. Μαζί του στην σκηνή θα βρίσκεται και η Paula Taboada, υπεύθυνη για το οπτικό υλικό που δημιούργησε ο Espinoza καθώς και η ίδια.

 

 

 

Forest Swords

O Matthew Barnes, γνωστός με το όνομα Forest Swords, είναι ένας Άγγλος μουσικός παραγωγός και καλλιτέχνης. H μουσική του χαρακτηρίζεται από χιπ χοπ ρυθμούς, ατμοσφαιρικά samples και υποβλητική κιθάρα. Στο φεστιβάλ θα παρουσιάζει το τελευταίο του album "Compassion" (Ninja Tune, 2017). Μαζί του ο Sam Wiehl, o oποίος θα ηγείται του οπτικού υλικού.

Με τον Matthew είχαμε την τύχη να μιλήσουμε από κοντά στο six d.o,g.s. πέρσι λίγο πριν την εμφάνισή του, αφού λίγες ημέρες πριν τον είχαμε δει και στο Village Underground του Λονδίνου.

 

 

Laurel Halo

Η γεννημένη στο Μισιγκαν Laurel Halo θα παρουσιάσει ένα show από electronic, avant pop, experimental techno, ambient και synth pop ήχους. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το τελευταίο της album "Dust", το οποίο κυκλοφόρησε το 2017 από την Hyperdub.

Την Laurel Halo είχαμε την τύχη να δούμε από κοντά στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγ. Παύλου στο Σύνταγμα την περασμένη χρονιά, στα πλαίσια των St. Paul's Sessions.

 

 

Lorenzo Senni

O Lorenzo Senni είναι ένας καλλιτέχνης που καταφέρνει να αποδομήσει την 90s κουλτούρα και τον rave ήχο με την μουσική του να χαρακτηρίζεται ως trance και hard techno.

Έχει επίσης χαρακτηριστεί ως ο σαδιστής επιστήμονας που καταφέρνει να σκίζει τον βασικό πυρήνα της trance και να τον σερβίρει μπροστά στα μάτια του κοινού. Το μόνο που απομένει να δούμε, είναι εάν θα καταφέρει να κάνει το ίδιο και στο κοινό του MIRA festival!

 

 

 

Yves Tumor

Ο ήχος του Yves Tumor έχει χαρακτηριστεί ως σκληρός και συγχρόνως απαλός. Ακόμα και τα πιο θορυβώδη μέρη του, έχουν μια κάποια αισθαντικότητα.

Όπως ο ίδιος έχει πει : "I like setting moods. I’m never consciously trying to make a harsh song, or a dreamy song, or a noisy, disgusting song – it’s more a mood I want to translate.”

 

 

Στις κυκλοφορίες του περασμένου Σεπτέμβρη μπορείτε να διαβάσετε για τους Lorenzo Senni και Yves Tumor.

Από το φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν και τα DJ sets. Θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε αρκετούς DJs απο Αγγλία, Ισπανία, Ρωσία και Γερμανία :

 

Black Merlin

 

Christian Len 

 

DJohnston

 

Inga Mauer

 

Lux

 

Vladimir Ivkovic

 

Mira Festival Berlin

Ημερομηνίες: 05 Μαΐου 2018

Τοποθεσία: Funkhaus Berlin, Germany

Τιμή Εισιτηρίου: € 42,40 (buy here)

www.mirafestivalberlin.com

Το Line Up περιλαμβάνει: 

LINEUP:
Aïsha Devi LIVE A/V (world premiere)
Espinoza Espinoza MODULAR LIVE A/V (world premiere)
Forest Swords LIVE A/V
Laurel Halo LIVE
Lorenzo Senni LIVE 
Yves Tumor LIVE

DJ SETS:
Black Merlin
Christian Len
DJohnston
Inga Mauer
Lux
Vladimir Ivkovic

MONOM PRESENTATION:
Eomac - LIVE IN 4DSOUND (world premiere) 
WaqWaq Kingdom - LIVE IN 4DSOUND (world premiere)
Thomas Ankersmit - INSTALLATION IN 4DSOUND
Croatian Amor - INSTALLATION IN 4DSOUND

4DSOUND: A Retrospective
Featuring works by Murcof, J.G. Biberkopf, Peter Van Hoesen, Koenraad Ecker, IOANNAlyssa Moxley, Shaun Crook, Maxime Gordon, Casimir GeelhoedJohn Connell, Paul Oomen & Edgard Vares

 

*Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Alexa από το τμήμα επικοινωνίας του Mira Berlin για την πρόσκλησή της να καλύψουμε επίσημα την φετινή έκδοση αυτού του ξεχωριστού φεστιβάλ.

 

news/180419-mira-festival-berlin-clocksound-preview-01.JPG

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner