ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Warhaus w/ Tango With Lions - Live @ Gagarin 205, Athens

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής 20 του Απρίλη, βρεθήκαμε στο Gagarin για την πολυαναμενόμενη συναυλία του Βέλγου Warhaus, συνοδευόμενου απ' τους δικούς μας Tango With Lions, μια μπάντα που νιώθω ότι έχει υποτιμηθεί αρκετά. Έχοντας φτάσει αρκετά νωρίς, πήραμε ότι χρειαζόμασταν και φροντίσαμε να βολευτούμε μέχρι να αρχίσει η συναυλία.

 

Tango With Lions

Όταν λοιπόν είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος, γύρω στις 9 και κάτι, ανέβηκαν στη σκηνή οι Tango With Lions για να μας καλωσορίσουν και να μας προθερμάνουν για το όνομα της βραδιάς. Κάτω απ' τα μπλε φώτα του Gagarin, κάθισαν τα τέσσερα μέλη της μπάντας και έδωσαν το ρυθμό. Το jazzy ύφος τους απλώθηκε στον χώρο που είχε αρχίσει να γεμίζει σημαντικά.

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Ύστερα απ' το πρώτο τους τραγούδι μας έκαναν ένα σύντομο αλλά περιεκτικότατο introduction, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει μια ακουστική εμφάνιση κατάλληλη να υποστηρίξει τον Warhaus. Έχοντας ξεμουδιάσει και οι ίδιοι αλλά και το κοινό, ξεκίνησαν την παρουσίαση ουσιαστικά του νέου τους album, "The Light" (Inner Ear, 2018), με κομμάτια άλλοτε πιο σκοτεινά (οξύμωρο, αν κρίνει κανείς απ' τον τίτλο) κι άλλοτε πιο χορευτικά.

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Αυτό το folk στυλάκι σε συνδυασμό με τη μελωδική φωνή της Κατερίνας Παπαχρήστου είναι ότι χρειάζεται για να ερωτευτείς και να βυθιστείς στο συναίσθημα που σου επιβάλλει με τόσο ντελικάτο τρόπο. Δεν είναι παράλογο δηλαδή, που ο χώρος ήταν γεμάτος από ζευγάρια, που τη μια στιγμή χόρευαν ρομαντικά και την άλλη αντάλλασσαν ζεστά φιλιά. Την εμφάνισή τους έκλεισαν, με το πολυαγαπημένο In A Bar - που σημειωτέον, μας αφιέρωσαν - αφήνοντας μας με την καλύτερη δυνατή διάθεση για να υποδεχθούμε τον Warhaus.

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Warhaus

Μετά το τρυφερό ζέσταμα των Tango With Lions, άρχισε η εκνευριστική αναμονή για τον πρωταγωνιστή της βραδιάς. Ευτυχώς, δεν άργησε καθόλου να ανέβει στη σκηνή ο Maarten Devoldere παρέα με την μουσική του ομάδα, κι ενώ όλοι ήταν με τα καλοκαιρινά τους, αυτός πιστός στον ρόλο του με το παλτό του. Ο κόσμος τον καλωσόρισε με ένα τρομερά θερμό χειροκρότημα, κάτι που δεν περίμενα η αλήθεια είναι, μιας και πρόκειται για έναν σχετικά νέο καλλιτέχνη (ως solo τουλάχιστον). Τελοσπάντων, δεν είναι αυτό που έχει σημασία, αλλά η ανταπόκριση του στο καλωσόρισμα, καθώς ήταν αναπάντεχα επικοινωνιακός και διαδραστικός με το κοινό.

Το live τους ξεκίνησε δυναμικά, με τα τύμπανα και τις μαράκες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τον τρελαμένο Maarten να χορεύει και να κινείται επιβλητικά στον χώρο. Με το πρώτο του κομμάτι μας έδωσε να καταλάβουμε τι θα ακολουθήσει. Χορός, έρωτας, θλίψη και τούμπαλιν. Πριν όμως μας παρασύρει για τα καλά στον κόσμο του, θέλησε να αναδείξει το χιούμορ του σχολιάζοντας τη διαφορά κουλτούρας μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, πιάνοντας την τρομπέτα του και λέγοντας χαρακτηριστικά: "This is what we call a trumpet".

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Το κλίμα ελάφρυνε. Μας "χειρίζεται" κανονικά και είναι μόλις 10 λεπτά στη σκηνή! Η μουσική του είναι ένα περίεργο κράμα με jazz, folk και alternative στοιχεία. Άλλοτε επικρατούν τα τύμπανα και τα σέηκερς παραπέμποντάς σε στον Tom Waits, άλλοτε επικρατούν οι κιθάρες κι άλλοτε μόνο η βραχνή φωνή του. Καθόλου παράλογη η παρομοίωση αρκετών του Maarten Devoldere ως το παιδί του Leonard Cohen και του Nick Cave, αφού στη σκηνή εξέπεμπε τον ρομαντισμό και την επιβολή και των δύο καλλιτεχνών.

Με κομμάτια όπως το "Dangerous" και το "Control" , καταλάβαινες ότι πρόκειται για ένα καταραμένο ποιητή, που με την κατάλληλη μελωδία σου περνάει τις σκοτεινές και απόκρυφες σκέψεις που θέλει. Χορεύαμε όλοι βυθισμένοι στους στίχους του, άλλοι από μας σιγοτραγουδούσαν κι άλλοι απλά στέκονταν μουδιασμένοι μπρος στο δέος του. 

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έφυγαν τα μέλη της μπάντας του και έμεινε μόνος του. Σαστίσαμε! Μας εξήγησε ότι πρόκειται για ένα πολύ προσωπικό κομμάτι και ζήτησε πολύ διακριτικά να κάνουμε ησυχία για να μας το κοινωνήσει, καθώς και να πέσουν τα φώτα στο κοινό. Για την ακρίβεια έιπε, "I'm gonna ask you politely to shut the fuck up". Με το γάντι, που λέμε! Όμως η επιθυμία του έγινε διαταγή και ένας ολόκληρος όχλος σώπασε, προκειμένου να μπορέσει να ερμηνεύσει με την ησυχία του το "Kreusch". Μια μελαγχολία έπληξε τον χώρο.

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Επέστρεψαν όμως τα μέλη και συνέχισαν όλοι μαζί με το υπέροχο "Love's A Stranger". Με το σταντ του μικροφώνου ως ραβδί μας πρόσταζε να μπούμε στο μουντ, κάτι που βέβαια δεν ήθελε και πολλή προσπάθεια. Όλοι κινούμασταν στο ρυθμό και τραγουδούσαμε παράλληλα θέλοντας και μη. Έπειτα, αποφάσισε να διώξει την αμηχανία που είχε επικρατήσει προηγουμένως με ένα αστειάκι με έναν ταξιτζή, το οποίο του άρεσε τόσο πολύ που το επανέλαβε και προς το τέλος - παραδέχτηκε βέβαια ότι δεν έχουν πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ - και αφού είδε ότι μας άρεσε, συνέχισε ακάθεκτος την "παράσταση" του με το πρώτο κομμάτι του πρώτου δίσκου. Στο σημείο αυτό άφησε χώρο και στην ομάδα του να αναδειχθεί, δίνοντάς τους τον χρόνο να σολάρουν και να απολαύσουν και αυτοί αυτό που κάνουν. Ο ίδιος φάνηκε να το διασκεδάζει αρκετά.

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography


Για το τέλος, άφησε τα καλύτερα. "Machinery" και "Mad World". Απογειωθήκαμε όλοι, και οι επί της σκηνής και οι από κάτω. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να χορεύουμε και να ερωτευόμαστε την μουσική του, την δυναμική παρουσία του και την φωνή του. Όμως, έπρεπε να τελειώσει αυτή η βραδιά, οπότε μας αποχαιρέτησε ευχαριστώντας μας και κατέβηκε από τη σκηνή. Το κοινό όμως διψούσε για λίγο ακόμη Warhaus! Ο μεγαλόψυχος και γενναιόδωρος Maarten μας έκανε το χατίρι και μας τραγούδησε το "Fall In Love With Me" κι έκλεισε γλυκά τη βραδιά με την ατάκα "Love is in the air, everywhere you look".

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography


Γενικά, μπορώ να πω ότι ήταν μια συναυλία πολύ ανώτερη των προσδοκιών μου. Και οι δύο μπάντες, η καθεμία με τον τρόπο της, μας χάρισαν μια εξαιρετική βραδιά, με διαβάθμιση, ένταση και μπόλικο συναίσθημα, οπότε δεν θα μπορούσαμε να μη μείνουμε ευχαριστημένοι. Σίγουρα έχουμε πολλά ακόμη να δούμε απ' τον Warhaus και μακάρι να μας επισκεφτεί πάλι σύντομα.


Setlist:

Well Well
The Good Lie
Control
Beaches
Against
Dangerous
I'm Not Him
Here I Stand
Machinery
Mad World
Fall In Love With Me (encore)

 

Venue: Gagarin 205 Live Music Space, Athens

Date: 20.04.2018

Hosted by 3p Lab, Love Light Productions, Κασετόφωνο, Demo Crates

Photos by G. Krikos Photography

 
 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

IMG_9845

Photo by G. Krikos Photography

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner