ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Οι 3 Shades of Black, διοργανωτές του F.O.S. Festival, μιλούν στο ClockSound.gr

Το τετραήμερο φεστιβάλ Fraternity of Sound Festival, συμπαραγωγή της 3 Shades of Black, της 3P Lab και της Temple Productions, θα διεξαχθεί στο Fuzz Live Music Club (Πατρ. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος), για τις τρεις κύριες ημέρες του φεστιβάλ (27 - 29 Οκτωβρίου) και στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι), για την εναρκτήρια ημέρα ("Opening Rites", 26 Οκτωβρίου) και την "Club Night" (27 Οκτωβρίου) των εκδηλώσεων.

Το line-up του Fraternity of Sound Festival είναι πραγματικά πολύ προσεγμένο από άποψη συγκροτημάτων και καλύπτει μεγάλο εύρος μουσικών ειδών.

Προκειμένου να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτήν τη διοργάνωση, επικοινωνήσαμε με την ομάδα των 3 Shades Of Black, τους ιθύνοντες νόες πίσω από το φεστιβάλ και το concept του "Fraternity Of Sound".

 

interviews/171016-3SOB-FOS-Festival-3.jpg

 

Η.Σ.: Ας ξεκινήσουμε με το ίδιο το όνομα: Fraternity of Sound. Το όνομα της νεοσυσταθείσας διοργανώτριας ομάδας, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε … οργάνωση! Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας την ιδέα και το concept πίσω από αυτό;

3 Shades of Black: Καλησπέρα κι από μας και ευχαριστούμε για τη στήριξη και την πρόσκληση.

Το όνομα προέκυψε ως αισθητική έκφραση της καρδιάς του συγκεκριμένου festival, που είναι σαφώς η σύνδεση φαινομενικά διαφορετικών μουσικών ειδών, που όμως στο ουσιαστικό τους επίπεδο εκφράζουν μια κοινή αισθητική. Και φυσικά ως καλλιτεχνική πράξη συντελεί οργάνωση. Και θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα απ’ τα λόγια των μεγάλων Laibach, "Art is noble mission that demands fanaticism".

 

Η.Σ.: Αναφορικά με την ουσία του φεστιβάλ και το στοιχείο που το διαφοροποιεί και κάνει επιτακτική την ύπαρξη αντίστοιχων διοργανώσεων. Ποιο είναι το «μανιφέστο» σας;

3SoB: Παραθέτω το επίσημο manifesto του «F.O.S.»:

“Under lights dimmed or blinding,

Moments silent or fierce but all everlasting,

Life-changing and singular

and passing away,

In this unique solitary commune

For all those a house,

Fraternity of Sound”

 

Η Fraternity Of Sound, ή αλλιώς F.O.S., δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας για τη βίωση ενός έντονου συναισθήματος. Ενός συναισθήματος που θα μπορούσε να προκληθεί, χάρη σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλους τους πιστούς του ήχου. Ένα φεστιβάλ που έχει ως βαθύτερο στόχο του να παρουσιάσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που αγνοήθηκαν κατά τη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας, και να τα πλαισιώσει με συνέπεια στο βίωμα και τη βαθύτερη αισθητική που εκφράζουν. Ένα πραγματικό φεστιβάλ, που θα προσπαθήσει να ενώσει διαφορετικά μουσικά είδη, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από το ήθος και τη προσωπικότητά του.

Το Fraternity of Sound Festival, είναι η μετενσάρκωση αυτού που κάνουμε από την αρχή και τώρα μετουσιώνεται και πραγματώνεται σε μια ανάσα, ενώ μανιώδης αγάπη και επιμονή μεταμορφώνονται σε ήχο.

 

Η.Σ.: Αναφορικά με τα ονόματα του φεστιβάλ. Είναι προφανές ότι οι επιλογές των ονομάτων κινούνται πιο κοντά στον πειραματικό αλλά και τον σκοτεινό ήχο. Θεωρείς ότι αυτός ο ήχος έχει απήχηση ευρέως στο ελληνικό εναλλακτικό κοινό ή απευθύνεται περισσότερο σε «λιγότερους αλλά εκλεκτούς»;

3SoB: Είναι κοινός μας σκοπός και ως 3 Shades Of Black αλλά και ως F.O.S. και εν συνεχεία Temple, ότι ενώ επικοινωνούμε συνήθως ήχους πιο δύσκολους και λιγότερο ακουσμένους, αυτοί οι ήχοι να φτάσουν σε όλο και περισσότερα αφτιά και εν τέλει καρδιές. Αλλιώς δεν θα κάναμε τη δουλειά μας αφενός και αφετέρου θεωρούμε ότι ο ελιτισμός στον σύγχρονο κόσμο είναι παρωχημένη έννοια. Η μουσική και η τέχνη εν γένει πρέπει να [επι]κοινωνείται. Όχι να αναλώνεται σε παρέες εκλεκτών.

 

Η.Σ.: Αναφορικά με την κατανομή των ονομάτων ανά ημέρα. Είναι προφανές ότι υπάρχει μία χαρακτηριστική, ενδεχομένως υφολογική, ομοιογένεια, χωρίς αναγκαστικά αυτό να συνεπάγεται αποκλειστικά και μουσική ή ηχητική ομοιογένεια. Ποιο είναι το concept πίσω από την κατανομή των ονομάτων ανά ημέρα;

3SoB: Η κατανομή επίσης δουλεύτηκε όσο το δυνατόν καλύτερα και χαιρόμαστε που το παρατηρείτε, ουσιαστικά θέλουμε την κάθε μέρα να πούμε μια άλλη ιστορία, αλλά μιας και η live εμπειρία πρέπει και είναι προσωπική για τον καθένα, θα αφήσουμε το αφήγημα να αφομοιωθεί χωρίς να το επιβάλλουμε.

 

Η.Σ.: Συνεχίζοντας να μιλάμε για τα συγκροτήματα και με δεδομένο ότι κάποια από αυτά παρόλο που έχουν μεγάλη ιστορία θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ποιες εμφανίσεις θεωρείς ότι έχουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα;

3SoB: Πραγματικά το festival είναι γεμάτο από πρώτες εμφανίσεις και αυτός ήταν κι ένας από τους σκοπούς του, όπως άλλωστε περιγράφεται στο manifesto. Από τους Nurse with Wound, στους Godflesh, στους Circle & Pharaoh Overlod, στους Unsane, στον Croatian Amor και στους Zonal (Techno Animal) των Justin Broadrick και The Bug και στα μικρότερα σχήματα του festival, που όμως αν τα τιμήσει το κοινό στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, Maggot Heart και Ghold,  πραγματικά όχι δεν θα χάσει, αλλά θα δει σχήματα που εξελίσσουν τον ήχο και πηγαίνουν τη μουσική πέντε βήματα μπροστά. 

 

Η.Σ.: Σαν διοργάνωση ποια εμφάνιση αναμένετε με τη μεγαλύτερη ανυπομονησία;

3SoB: Όλες ανεξαιρέτως και είμαι εντελώς ειλικρινής σε αυτό. Η κάθε μέρα πέραν του γεγονότος ότι συνδέεται με τις άλλες είναι και μία ξεχωριστή συνολική εμπειρία. 

 

Η.Σ.: Πόσο δύσκολο ήταν να στηθεί αυτό το φεστιβάλ;

3SoB: Πολύ. Αλλά τίποτα που αξίζει τον κόπο δεν είναι εύκολο. Κι όπως λένε και τα παιδιά της Dais Records, «Persistence is All».

 

Η.Σ.: Θα ήθελες τελικά να μπορούσες να είχες προσθέσει κάποια ονόματα στο line-up ή θεωρείς ότι η τελική εικόνα είναι άρτια ως έχει;

3SoB: Όχι, πιστεύω ότι το F.O.S. είναι πλήρες. Τίποτα δεν είναι τέλειο, και δεν πρέπει μάλιστα, για να είναι αιώνιο. Η τελειότητα είναι πλασματική και πεπερασμένη. Ατέλειες θέλουμε, γεμάτες ζωή, πάθος κι έκφραση.

 

Η.Σ.: Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε για τις απαντήσεις σας, προσθέτοντας ότι κατά την προσωπική μου γνώμη το F.O.S. είναι από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και τέλος, ως ClockSound να σας ευχαριστήσουμε για την επίσημη πρόσκληση κάλυψής του.

3SoB: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πρόσκληση και τις πολύ ωραίες ερωτήσεις, όπως και για τη βοήθεια σας να επικοινωνηθεί το Fraternity of Sound. «For the Youth of the Sun!».

 

interviews/171016-3SOB-FOS-Festival-2.jpg

 

Fraternity Of Sound Festival

3 Shades Of Black Official Page

3 Shades Of Black Facebook Page

3P Lab Facebook Page

Temple Productions Facebook Page

 

Στη συνέχεια ακολουθεί το official press release του Fraternity of Sound Festival

 

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν:

Fraternity of Sound Festival 2017

"For The Youth Of The Sun"

26 – 27 – 28 – 29 Οκτωβρίου

Event page: www.facebook.com/events/1438779506202735

Official FB page:www.facebook.com/fraternityofsound

 

“Under lights dimmed or blinding,

Moments silent or fierce but all everlasting,

Life-changing and singular

and passing away,

In this unique solitary commune

For all those a house,

Fraternity of Sound”

 

Η Fraternity of Sound, ή αλλιώς FOS, δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας για τη βίωση ενός έντονου συναισθήματος. Ενός συναισθήματος που θα μπορούσε να προκληθεί, χάρη σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλους τους πιστούς του ήχου. Ένα φεστιβάλ που έχει ως βαθύτερο στόχο του να παρουσιάσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που αγνοήθηκαν κατά τη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας, και να τα πλαισιώσει με συνέπεια στο βίωμα και τη βαθύτερη αισθητική που εκφράζουν. Ένα πραγματικό φεστιβάλ, που θα προσπαθήσει να ενώσει διαφορετικά μουσικά είδη, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από το ήθος και τη προσωπικότητά του.

 

Το Fraternity of Sound Festival, είναι η μετενσάρκωση αυτού που κάνουμε από την αρχή και τώρα μετουσιώνεται και πραγματώνεται σε μια ανάσα, ενώ μανιώδης αγάπη και επιμονή μεταμορφώνονται σε ήχο.

 

***

 

LINE-UP:

 

OPENING RITES (Πεμ. 26.10.17)

TEMPLE (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Event page: www.facebook.com/events/1220322598099023

 

Croatian Amor (DK)

Colin Potter (UK)

Puce Mary (DK)

Dead Gum (GR)

After show: Jay Glass Dubs (GR)

 

*** Curated by Coherent States

 

 

ΗΜΕΡΑ 1η / main event (Παρ. 27.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/344576536003564

 

The Soft Moon (US)

Nurse With Wound (UK)

Circle (FI)

Kooba Tercu (GR)

Maggot Heart (SE)

 

 

ΗΜΕΡΑ 1η / clubnight (Παρ. 27.10.17)

TEMPLE (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Event page: www.facebook.com/events/121381431904156

 

JK Flesh (UK) [live]

Bill Kouligas (GR - Pan) [live]

3.14 - Kondaktor - Zorz (GR - Modal Analysis) [DJ set]

 

*** Curated by Modal Analysis / Pi Electronics

 

 

ΗΜΕΡΑ 2η (Σαβ. 28.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/270535150126078

 

Godflesh (UK)

Unsane (US)

Ghold (UK)

Omega Monolith (GR)

Pharaoh Overlord (FI)

 

 

ΗΜΕΡΑ 3η (Κυρ. 29.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/120358301960982

 

Thurston Moore Group (US)

Ben Frost (AU)

Zonal (UK)

Drew McDowall (UK)

Afformance (GR)

 

***

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 

►Τετραήμερο εισιτήριο: 95(Συμπεριλαμβάνεται silk screen T-shirt & πρόσβαση σε όλα τα side-events, όπως και στην opening day του festival)

26.10.17 – Opening Rites: Δωρεάν είσοδος για κατόχους τετραημέρων εισιτηρίων / 15 (προπώληση & ταμείο)

27.10.17 – Ημέρα 1η / mainevent: 35

27.10.17 – Ημέρα 1η / clubnight: Δωρεάν είσοδος για κατόχους τετραημέρων εισιτηρίων / 12 (τιμή ταμείου)

28.10.17 – Ημέρα 2η: 35

29.10.17 – Ημέρα 3η: 37

 

Επωφεληθείτε των προνομιακών εκπτωτικών τιμών προπώλησης, προμηθευόμενοι το εισιτήριό σας, από τα παρακάτω σημεία διάθεσης:

 

  • Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
  • Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
  • Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, τηλ.: 210 8259883, www.soundeffect-records.gr)
  • Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
  • Big Mouth (Γρ. Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6815505)
  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Reload Stores
  • Media Markt
  • Seven Spots
  • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

 

► Ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr: https://goo.gl/tMym2e

 

*** Τα εισιτήρια / vouchers που διατίθενται μέσω του viva.gr και του δικτύου συνεργατών του, ανταλλάσσονται στην είσοδο του συναυλιακού χώρου με κανονικά εισιτήρια.

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

***

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner