ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Οι Drab Majesty το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο Temple Athens

Οι Drab Majesty θα πραγματοποιήσουν την 2η live εμφάνισή τους στην Αθήνα, αυτή την φορά στην σκηνή του Temple Athens, το Σάββατο 06/01. Το solo project του Andrew Clinco, ή καλύτερα της Deb Demure, όπως ονομάζεται η gender neutral persona που δημιούργησε o Clinco στα πρότυπα του / της Genesis P. Orridge, ξεκίνησε το 2012 στο Los Angeles, με σπιτικές ηχογραφήσεις σε κασέτα, για να καταλήξει να ανήκει σήμερα στο roster της Dais Records.

O ήχος τους χαρακτηρίζεται από το ακραίο reverb στις κιθάρες, οι οποίες δημιουργούν ένα ομιχλώδες νέφος μέσα από όπου αναδύονται τα synths, το drum machine και η βαθιά φωνή της ίδιας της Deb. Στις συνθέσεις τους η dream pop συναντά την 80s new wave και το shoegaze το underground.

 


Όσον αφορά τις συναυλίες τους, η ίδια η Deb έχει δηλώσει ότι σκοπός της είναι να συνδυάσει τους αιθέριους ήχους των Drab Majesty με το σωματικό παρουσιαστικό της, που ακροβατεί ανάμεσα σε μίμο και αρλεκίνο και τις αυστηρές εκφράσεις του προσώπου της που γεννούν ένα αίσθημα απειλής. Μέσα από την πρόσμιξη αυτών των ετερόκλητων στοιχείων επιτυγχάνεται στις συναυλίες τους η απόλυτη ισορροπία. Τα τραγούδια τους από την άλλη, έχουν ξεκάθαρο στόχο να δημιουργήσουν στο ακροατήριο ένα αίσθημα ευφορίας το οποίο ως άλλη αρχιέρεια αναλαμβάνει να (επι) κοινωνήσει η Deb.

Η Demure, από τα 1,95 μέτρα από τα οποία κοιτάζει τον κόσμο, ντυμένη πολλές φορές στα ρούχα της γιαγιάς της και άλλα φανταχτερά ενδύματα, με το πρόσωπό της καλυμμένο από έντονο make up, μεταδίδει το όραμα της με τρόπο επιβλητικό, που όπως η ίδια ισχυρίζεται, υπερβαίνει τόσο τα γένη, όσο και τον γήινο πολιτισμό. Είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε την προηγούμενη εμφάνισή τους στην πόλη μας και ανυπομονούμε να παραβρεθούμε και σε αυτή την συναυλία τους, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου δίσκου τους με τίτλο “The Demonstration”.

Την βραδιά θα ανοίξει το solo project του Παναγιώτη Σπούλου, Dead Gum. Με συμμετοχές σε συγκροτήματα όπως οι Wham Jah, Reverse Mouth και $oft $kull, στο project αυτό ο Παναγιώτης Σπούλος χρησιμοποιεί κιθάρες και φωνητικά προκειμένου να δημιουργήσει ένα άναρχο, αυτοσχεδιαστικό ηχητικό collage στο οποίο χωρούν πολλά ετερόκλητα στοιχεία που κυμαίνονται από τον θόρυβο ως την pop.

Διαβάστε την ανακοίνωση της παραγωγής: 

 

Drab Majesty ζωντανά στην Αθήνα
Special Guest: DEAD GUM
Στο Temple Athens (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018
Πόρτες: 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
• 8€ (Προπώληση)
• 10€ (Ταμείο)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Τηλεφωνικά στο 11876
• Reload Stores
• Media Markt Greece
• Seven Spots
• Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης - Evripidis Bookstores
• Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/music/temple/drab-majesty

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι Drab Majesty ξεκίνησαν με μία τρεμάμενη μετάδοση από κασέτα το 2012 σ’ένα υποφωτισμένo δωμάτιο του L.A. Η οντότητα επονομαζόμενη ως Deb Demure, ένα είδος διαγαλαξιακής μούσας, αποκαλύφθηκε για να προσφέρει ένα αλλόκοσμο όραμα στο ανθρώπινο διάμεσό της, ένα όραμα που πραγματώνεται μέσω σχολαστικών lo-fi ηχογραφήσεων. Δίνοντας έμφαση στην αισθητική της αιρετικής τελετουργίας και την καταστροφική δύναμη της μουσικής, η οντότητα Deb Demure ανακάλυψε μια εναλλακτική μέθοδο για να διαμοιράσει το συμπαντικό της πλάνο, που ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία του “Unarian Dances” σε κασέτα και το μανιφέστο της αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα: «Να γλεντάς με τη δύναμη αυτών των καλλιτεχνικών εμπνεύσεων που ενυπάρχουν πέρα του εαυτού».

Η κασέτα γύρισε το Los Angeles και κατέληξε στα χέρια της Lollipop Records που έχει ισχυρή επιρροή στην τοπική σκηνή και να καταλήξει αμέσως μετά στα ράφια του underground κοινού του L.A. Μετά από σειρά από λάιβ εμφανίσεις και μεταμεσονύκτιες περιηγήσεις, οι Drab Majesty ανακαλύφθηκαν από την Dais Records, όπου και παραμένουν. 

Το 2015, κυκλοφορούν το ντεμπούτο LP τους, “Careless”, που ηχογραφήθηκε αποκλειστικά από τη Demure σε ακατάστατα δωμάτια και πατώματα καθιστικών ανά την πόλη. Μετά από ήδη τέσσερεις επανακυκλοφορίες σε βινύλιο, το “Careless” παραμένει μια εμμονή στην μελαγχολική αλλά υπέροχη νυχτερινή ζωή του L.A. και μια σημαντική συνεισφορά στις σκοτεινότερες υποκουλτούρες του κόσμου. 

Κρατώντας μια αριστερόχειρη κιθάρα, η Deb δημιουργεί ένα απέραντο κόσμο από οργανικές μουσικές υφές που θυμίζουν Vinny Reilly (Durutti Column) αλλά και τη δύναμη πίσω απ’ τους ύμνους των Sisters of Mercy και Cocteau Twins. Τα τελευταία δύο χρόνια καλέστηκε ν’ ανοίξει θρυλικούς καλλιτέχνες όπως τους Psychic TV, Clan of Xymox, The Frozen Autumn, Prayers, Youth Code και King Dude.

Το 2017 μας φέρνει την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της, το “The Demonstration”, ηχογραφημένο από τον Joshua Eustis (NIN, Telefon Tel Aviv - διαβάστε εδώ τη συνέντευξή μας μαζί του στο Λονδίνο), με διθυραμβικές κριτικές απ’τον παγκόσμιο μουσικό τύπο.

Και για δεύτερη φορά στη χώρα μας οι Drab Majesty έρχονται στο νέο Ναό της Αθήνας, το Temple για μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά.

***

DEAD GUM:

Αν έπρεπε δε να περιγράψουμε στον ίδιο άνθρωπο τη μουσική που ηχογραφεί απο το 2009 ο Παναγιώτη Σπούλος ως Dead Gum, θα τονίζαμε πως το παιχνίδι εδώ είναι η εξερεύνηση των ορίων του κιθαριστικού ήχου με κάθε πιθανή και απίθανη διαφεύγουσα προς τον αυτοσχεδιαστικό θόρυβο, με λανθάνουσα ροπή στο lo-fi, με περίεργη χρήση της φωνής και με μέγιστη αφοσίωση στην collage ψυχεδέλεια. Ο ήχος των Dead Gum δομείται μέσα απο εμπειρία πολλών συναυλιών και studio πειραματισμών ανα τα χρόνια, με πολλές κασσετικές κυκλοφορίες και cdr να οδηγούν στο LP "Gainer" του 2014 όσο και στο επερχόμενο "META" LP. ο Σπούλος συμμετέχει επίσης στους Wham Jah, Reverse Mouth και $oft $kull, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί εδώ και 15 χρόνια την πειραματική δισκογραφική εταιρία Phase! Records, σπίτι όλων όσων περιγράφησαν παραπάνω. Και πολλών άλλων.

***

LINKS:
• Drab Majestyhttps://drabmajesty.bandcamp.com/ | https://www.facebook.com/drabmajesty | www.daisrecords.com/collections/drab-majesty
• DEAD GUMhttps://deadgum.bandcamp.com/ | www.facebook.com/deadgum
• Temple Athenswww.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub
• 3 Shades of Blackwww.3shadesofblack.net | www.facebook.com/threeshadesofblack
• 3P Labwww.facebook.com/3plabgr

*** 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr/
• FB: www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: stathis@thetemple.gr (booking), jim@thetemple.gr (γραφείο τύπου)

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner