ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Fraternity of Sound Festival 2017 - ClockSound Preview

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το ClockSound θα καλύψει επίσημα το πολύ ενδιαφέρον Fraternity of Sound Festival, μία συμπαραγωγή της 3 Shades of Black και της 3P Lab, το οποίο θα λάβει χώρα στο Fuzz Live Music Club (Πατρ. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος), τις τρεις κύριες ημέρες του φεστιβάλ και στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι), για την εναρκτήρια ημέρα και την club night των εκδηλώσεων.

Το Fraternity of Sound Festival αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα μιας ομάδας που πραγματικά αγαπάει τον πειραματικό αλλά και σκοτεινό ήχο και αποσκοπεί στην παρουσίαση καλλιτεχνών και συγκροτημάτων που είτε αγνοήθηκαν είτε δεν έτυχαν της αναγνώρισης που τους άξιζε κατά την Ελληνική συναυλιακή ιστορία.

Στη συνέχεια σας παρουσιάσουμε, τα συγκροτήματα που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ:

 

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-00

 

Thurston Moore Group (US) - 29 Οκτωβρίου

Τι να πει κανείς πρώτο για τον Thurston Moore; Ένας συνεχώς δημιουργικός και επιδραστικός καλλιτέχνης, ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή κιθαρίστες, ο οποίος αφού θήτευσε στο πλευρό του Glenn Branca στην αρχή της καριέρας του, κατάφερε ως μέλος των θρυλικών Sonic Youth να κάνει τον experimental rock ήχο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό και να ισορροπήσει μοναδικά τον κιθαριστικό θόρυβο με την μελωδία.

Έχοντας πολυάριθμα projects και πολλές συνεργασίες τόσο κατά τη διάρκεια ζωής των Sonic Youth, όσο και μετά τη διάλυσή τους, τα τελευταία χρόνια έχει καταλήξει στο μουσικό σχήμα που τον εκφράζει, με τον Steve Shelley (Sonic Youth) στα drums, τον James Sedwards (Nought) στην κιθάρα και την Debbie Googe (My Bloody Valentine) στο μπάσο, ενώ έχει κυκλοφορήσει με αυτό το σχήμα τα εξαιρετικά "The Best Day" το 2014 και το "Rock n Roll Conciousness" φέτος (διαβάστε την κριτική μας). Οι live του εμφανίσεις όπως μας έχει αποδείξει στο παρελθόν είναι εξαιρετικές και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του φεστιβάλ.

 

 

The Soft Moon (US) - 27 Οκτωβρίου

Οι The Soft Moon αποτελούν project που ξεκίνησε ο Luis Vasquez το 2009 και σύντομα οδήγησε στη δημιουργία ενός μόνιμου σχήματος. Την επόμενη χρονιά οι Soft Moon κυκλοφόρησαν το ομότιτλο album τους, που έγινε δεκτό με πολύ θετικές κριτικές. Post punk εμπλουτισμένο με dark wave και new wave επιρροές και industrial στοιχεία, οι Soft Moon στο εξαιρετικό ομότιτλο, όπως και στα επόμενα album τους, στο κινηματογραφικό Zeros και στο πολύ καλό Deeper, καταφέρνουν, με απόλυτο σεβασμό στον 80s ήχο που τους εκφράζει, να ακούγονται ταυτόχρονα retro, αλλά και ουσιαστικά σύγχρονοι.

Το Ελληνικό κοινό τους αγαπάει, όπως έχει φανεί από τις έως τώρα εμφανίσεις τους στη χώρα μας και αναμένουμε με ανυπομονησία να μας παρουσιάσουν για μία ακόμα φορά το σκοτεινό και ατμοσφαιρικό τους ηχητικό τοπίο.

 

 

Godflesh (UK) - 28 Οκτωβρίου

Το ντουέτο των Άγγλων Godflesh, που απαρτίζεται από τον Justin Broadrick και τον G.C. Green, αποτελεί ένα από τα βασικά συγκροτήματα που διαμόρφωσαν και επηρέασαν τον industrial metal και post metal ήχο. Το επιδραστικό πρώτο τους album "Streetcleaner" έτυχε καθολικής αποδοχής κατά την κυκλοφορία του το 1992 με τον συνδυασμό metal και ηλεκτρονικών στοιχείων. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλλα πέντε, επίσης καλά, album μέχρι το 2002, οπότε και διαλύθηκε παροδικά.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής του σχήματος Broadrick, στο ενδιάμεσο διάστημα ασχολήθηκε με το επίσης πολύ πετυχημένο project Jesu, εώς ότου επανενωθεί με τον μπασίστα G.C. Green το 2010 στα πλαίσια του Hellfest και κυκλοφορήσουν το 2014 το εξαιρετικό "A World Lit Only by Fire". Το νέο album των Godflesh "Post Self" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 17 Νοεμβρίου, αφήνοντάς μας να αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα αυτού του πολύ σημαντικού συγκροτήματος.

 

 

Croatian Amor (DK) - 26 Οκτωβρίου

Το project Croatian Amor αποτελεί ένα από τα πολλά ονόματα που χρησιμοποιεί ο πολυάσχολος Δανός μουσικός Loke Rahbek. Ενεργό μέλος της underground σκηνής της Κοπεγχάγης, πέραν του project Croatian Amor, έχει συμμετάσχει σε σχήματα όπως οι Lust For Youth, οι Vår (γνωστοί και ως War), ενώ συνδιευθύνει το ανεξάρτητο label Posh Isolation, στο οποίο κυκλοφορούν σχήματα από τη Δανία, μεταξύ των οποίων και οι πολύ γνωστοί Iceage.

Ο Croatian Amor συνδυάζει στη μουσική του ambient και synth ηλεκτρονικά στοιχεία και industrial ήχους, με αποτέλεσμα ένα ζεστό ήχο με ψυχρές πινελιές. Με δεδομένο το εξαιρετικό album "Love Means Taking Action" πέρσι και το EP "Finding People" φέτος, οι προσδοκίες για την πρώτη εμφάνιση του Loke Rahbek στην Ελλάδα ως Croatian Amor είναι πολύ υψηλές.

 

 

Ben Frost (AU) - 29 Οκτωβρίου

Ο Αυστραλός συνθέτης και παραγωγός Ben Frost κυκλοφορεί τις experimental noise industrial ηλεκτρονικές του συνθέσεις από το 2001, κυρίως σε self releases ή μέσω της Bedroom Community, label με έδρα την Ισλανδία, στην οποία κατοικεί  πλέον ο Frost. Η αναγνωρισιμότητά του εκτινάχθηκε στα ύψη όταν το 2014 κυκλοφόρησε στην Mute το εξαιρετικό album "A U R O R A" (διαβάστε την κριτική μας), το οποίο κυριαρχείται από ατμοσφαιρικούς ήχους οι οποίοι συνοδεύονται από σκοτεινά industrial στοιχεία, ενώ στις 29 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο "The Center Cannot Hold". Η εμπειρία της live εμφάνισής του το 2015 στην Αθήνα είναι ακόμα έντονη και αναμένεται η εμφάνισή του την "blue day" του FOS Festival να είναι εξίσου συναρπαστική.

 

 

Unsane (US) - 28 Οκτωβρίου

Οι UNSANE είναι μία επιδραστική μπάντα από τη Νέα Υόρκη και από το 1988 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει οκτώ studio albums, σε σημαντικές εταιρίες όπως η Matador και η Relapse Records. Ο ήχος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως post hardcore, αλλά έχει και έντονες metal/sludge επιρροές. Έχοντας στις αποσκευές τους το πολύ καλό φετινό "Sterilize" αναμένεται να δώσουν μία πολύ δυνατή εμφάνιση στην πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα.

 

 

Nurse With Wound (UK) - 27 Οκτωβρίου

Οι Nurse With Wound αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα και παράλληλα άκρως επιδραστικά σχήματα της πειραματικής ηλεκτρονικής σκηνής. Το project του Steven Stapleton από το 1978 έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει πολλά albums και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες συνεργασίες, ενώ μετά το 2005 το σχήμα εμφανίζεται περιοδικά σε live εμφανίσεις (διαβάστε την ανταπόκρισή μας από το Βερολίνο), οι οποίες έχουν φήμη για την ιδιαιτερότητά τους. Η εμφάνιση των θρυλικών Nurse With Wound στο FOS Festival θα είναι και η πρώτη τους στη χώρα μας.

 

 

Colin Potter (UK) - 26 Οκτωβρίου

Ο Άγγλος Colin Potter είναι παραγωγός και μουσικός και ασχολείται με τον ευρύτερο ηλεκτρονικό ήχο για περισσότερα από τριάντα χρόνια έχοντας συνεργαστεί με σχήματα όπως οι Nurse with Wound, οι Current 93 κ.α. Τα έργα του στις αρχές των 80s, τα οποία διακινήθηκαν ως επί το πλείστον σε μορφή κασέτας, θεωρούνται επιδραστικά για την ηλεκτρονική πειραματική σκηνή. Από το 1988 αποτελεί μέλος των Nurse With Wound και θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

 

Circle (FI) - 27 Οκτωβρίου

Οι Φινλανδοί Circle αποτελούν ένα σχήμα με μεγάλη δισκογραφία, απαριθμώντας 32 κυκλοφορίες από το 1994, όταν κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album "Meronia", έως σήμερα με την κυκλοφορία του "Terminal". Ο ήχος τους ποικίλλει υφολογικά με το πέρασμα των ετών και έχει στοιχεία progressive, post rock, metal και krautrock.

 

 

Zonal (UK) - 29 Οκτωβρίου

Οι Zonal αποτελούν project συνεργασίας του πειραματικού μουσικού Kevin Martin (γνωστού και ως The Bug) και του Justin Broadrick (Godflesh, Jesu), οι οποίοι πρόσφατα εμφανίστηκαν μαζί με το όνομα Zonal στο Supersonic Festival, στο Birmingham.

 

 

Ghold (UK) - 28 Οκτωβρίου

Οι GHOLD είναι ένα sludge power τρίο από το Λονδίνο, που έχει κυκλοφορήσει από το 2013 έως σήμερα τρία albums.

 

 

Puce Mary (DK) - 26 Οκτωβρίου

H Δανή experimental/noise/drone Puce Mary, κατά κόσμο Frederikke Hoffmeier, είναι γνωστή από την εμπλοκή της με την underground ηλεκτρονική και punk σκηνή της Κοπεγχάγης και κυκλοφορεί τα albums της στην εταιρία Posh Isolation

 

 

Drew McDowall (UK) - 29 Οκτωβρίου

Ο Drew McDowall, είναι πρώην μέλος των επιδραστικών Coil, έχει υπάρξει μέλος  των Psychic TV στις αρχές των 80s, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια έχει κυκλοφορήσει δύο solo albums.

 

 

Maggot Heart (SE) - 27 Οκτωβρίου

Οι Σουηδοί Maggot Heart είναι ένα νέο post punk σχήμα της Linnéa Olsson και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP.

 

 

Pharaoh Overlord (FI) - 28 Οκτωβρίου

Οι Φινλανδοί Pharaoh Overlord αποτελούνται από μέλη των Circle, έχοντας πολλές experimental rock κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους.

 

 

Afformance (GR) - 29 Οκτωβρίου

Οι Afformance είναι ήδη γνωστοί στο Ελληνικό post rock κοινό, έχοντας δύο album και ένα EP στο ενεργητικό τους.

 

 

Dead Gum (GR) - 26 Οκτωβρίου

To project DEAD GUM, αποτελεί ένα solo experimental/noise/drone project, με πρόσφατη κυκλοφορία στην Coherent States σε μορφή κασέτας.

 

 

Omega Monolith (GR) - 28 Οκτωβρίου

Οι Έλληνες Omega Monolith είναι ένα Αθηναϊκό heavy rock/doom ντουέτο.

 

 

Kooba Tercu (GR) - 27 Οκτωβρίου

Οι Έλληνες Kooba Tercu παίζουν noise rock έχουν κυκλοφορήσει δύο album.

 

 

Jay Glass Dubs (GR) - 26 Οκτωβρίου

Ο Έλληνας Jay Glass Dubs είναι ένας ηλεκτρονικός παραγωγός που κινείται σε σκοτεινά dub μονοπάτια και θα αναλάβει το after show των opening rites της διοργάνωσης.  

 

 

Κλείνοντας, στην μεγάλη αυτή λίστα ονομάτων πρέπει να προστεθούν και αυτά των JK Flesh (UK) και Bill Kouligas (GR - Pan), που θα παρουσιάσουν ένα live ηλεκτρονικό σετ και των 3.14 - Kondaktor - Zorz (GR - Modal Analysis), που θα αναλάβουν το dj set, κατά τη διάρκεια της club night που θα ακολουθήσει μετά τις live εμφανίσεις της Παρασκευής.

 

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-10

  

Στη συνέχεια ακολουθεί το δελτίο τύπου της παραγωγής:

 

Οι 3 Shades of Black παρουσιάζουν:

Fraternity of Sound Festival 2017

"For The Youth Of The Sun"

26 – 27 – 28 – 29 Οκτωβρίου

Event page: www.facebook.com/events/1438779506202735

Official FB page:www.facebook.com/fraternityofsound

 

“Under lights dimmed or blinding,

Moments silent or fierce but all everlasting,

Life-changing and singular

and passing away,

In this unique solitary commune

For all those a house,

Fraternity of Sound”

 

Η Fraternity of Sound, ή αλλιώς FOS, δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας για τη βίωση ενός έντονου συναισθήματος. Ενός συναισθήματος που θα μπορούσε να προκληθεί, χάρη σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλους τους πιστούς του ήχου. Ένα φεστιβάλ που έχει ως βαθύτερο στόχο του να παρουσιάσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που αγνοήθηκαν κατά τη συναυλιακή ιστορία της Ελλάδας, και να τα πλαισιώσει με συνέπεια στο βίωμα και τη βαθύτερη αισθητική που εκφράζουν. Ένα πραγματικό φεστιβάλ, που θα προσπαθήσει να ενώσει διαφορετικά μουσικά είδη, χωρίς να θυσιάσει τίποτα από το ήθος και τη προσωπικότητά του.

 

Το Fraternity of Sound Festival, είναι η μετενσάρκωση αυτού που κάνουμε από την αρχή και τώρα μετουσιώνεται και πραγματώνεται σε μια ανάσα, ενώ μανιώδης αγάπη και επιμονή μεταμορφώνονται σε ήχο.

 

***

 

LINE-UP:

 

OPENING RITES (Πεμ. 26.10.17)

TEMPLE (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Event page: www.facebook.com/events/1220322598099023

 

Croatian Amor (DK)

Colin Potter (UK)

Puce Mary (DK)

Dead Gum (GR)

After show: Jay Glass Dubs (GR)

 

*** Curated by Coherent States

 

 

ΗΜΕΡΑ 1η / main event (Παρ. 27.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/344576536003564

 

The Soft Moon (US)

Nurse With Wound (UK)

Circle (FI)

Kooba Tercu (GR)

Maggot Heart (SE)

 

 

ΗΜΕΡΑ 1η / club night (Παρ. 27.10.17)

TEMPLE (Ιάκχου 17, Γκάζι)

Event page: www.facebook.com/events/121381431904156

 

3.14 - Kondaktor - Zorz (GR - Modal Analysis) [DJ set]

JK Flesh (UK) [live]

Bill Kouligas (GR - Pan) [live]

 

*** Curated by Modal Analysis / Pi Electronics

 

 

ΗΜΕΡΑ 2η (Σαβ. 28.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/270535150126078

 

Godflesh (UK)

Unsane (US)

Ghold (UK)

Omega Monolith (GR)

Pharaoh Overlord (FI)

 

 

ΗΜΕΡΑ 3η (Κυρ. 29.10.17)

FUZZ LIVE MUSIC CLUB (Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος)

Event page: www.facebook.com/events/120358301960982

 

Thurston Moore Group (US)

Ben Frost (AU)

Zonal (UK)

Drew McDowall (UK)

Afformance (GR)

 

***

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

 

►Τετραήμερο εισιτήριο: 95(Συμπεριλαμβάνεται silk screen T-shirt & πρόσβαση σε όλα τα side-events, όπως και στην opening day του festival)

26.10.17 – Opening Rites: Δωρεάν είσοδος για κατόχους τετραημέρων εισιτηρίων / 15 (προπώληση & ταμείο)

27.10.17 – Ημέρα 1η / mainevent: 35

27.10.17 – Ημέρα 1η / clubnight: Δωρεάν είσοδος για κατόχους τετραημέρων εισιτηρίων / 12 (τιμή ταμείου)

28.10.17 – Ημέρα 2η: 35

29.10.17 – Ημέρα 3η: 37

 

Επωφεληθείτε των προνομιακών εκπτωτικών τιμών προπώλησης, προμηθευόμενοι το εισιτήριό σας, από τα παρακάτω σημεία διάθεσης:

 

  • Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373, www.sydrecords.com)
  • RhythmRecords (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)
  • Sound Effect Records (Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Αθήνα, τηλ.: 210 8259883, www.soundeffect-records.gr)
  • Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα, τηλ.: 211 214 3554)
  • Big Mouth (Γρ. Γυφτοπούλου 8, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6815505)
  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Reload Stores
  • Media Markt
  • Seven Spots
  • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης

 

► Ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr: https://goo.gl/tMym2e

 

*** Τα εισιτήρια / vouchers που διατίθενται μέσω του viva.gr και του δικτύου συνεργατών του, ανταλλάσσονται στην είσοδο του συναυλιακού χώρου με κανονικά εισιτήρια.

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

 

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-01

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-01

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-01

fraternity-of-sound-festival-2017-preview-01

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner