ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Roadburn Festival | ClockSound Preview

RECOMMENDED

Στο ClockSound, βασική μας επιδίωξη είναι η παρουσίαση, όχι μόνο των εγχώριων live, αλλά και ιδιαίτερων εκδηλώσεων στο εξωτερικό. Με αναρίθμητα φεστιβάλ να λαμβάνουν χώρα σε Ευρώπη και Αμερική, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν για τον δυνατό χαρακτήρα τους, προσφέροντας μοναδική μουσική εμπειρία. Το Day For Night για παράδειγμα στο Houston (δείτε τις εντυπώσεις μας από την ,  και  μέρα) ή το Le Guess Who στην Ουτρέχτη ( δείτε εδώ και εδώ τις εντυπώσεις μας για το 2017) αποτελούν δύο έξοχα παραδείγματα. Στην αναζήτησή μας αυτή, ως επόμενο σταθμό επιλέξαμε το, αρκετά γνωστό πλέον στο Ελληνικό κοινό, Roadburn Festival στο Tilburg της Ολλανδίας.

Το Roadburn αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο underground φεστιβάλ για ψυχεδελική, avant-garde, doom κτλ μουσική. 4 μέρες γεμάτες μουσική σε ένα καταπληκτικό live πολυχώρο, το 013, με πολύ υψηλού επιπέδου ηχητική ποιότητα, αλλά και σε επιπλέον, όπως τα Het Patronaat, Koepelhal, Cul De Sac, όλα σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν αγαπημένες μπάντες, μερικές από αυτές 2 ή και 3 φορές μέσα στο τετραήμερο, σε διαφορετικά set. Να δουν μοναδικές συνεργασίες επί σκηνής, να ανακαλύψουν νέους πολύ καλούς καλλιτέχνες, με το lineup ειδικά φέτος να είναι καλύτερο από ποτέ! Αυτά σε ένα αρκετά intimate περιβάλλον.

Σε αυτά να προσθέσουμε τη μεγάλη πάντα επιλογή merchandise, τη δυνατότητα συνάντησης με πολλές μπάντες, αλλά και τα μπαρ στο 013 και στη γύρω περιοχή για χαλάρωση ή πάρτι, πέρα από τις συναυλίες, συνθέτοντας το τέλειο περιβάλλον για κάθε μουσικόφιλο!

 

 

Τα εισιτήρια κοστίζουν €198,40 για όλο το 4ήμερο, €62,40 για τη δεύτερη ή τρίτη μέρα και €57,40 για την τελευταία. Μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί ηλεκτρονικά από εδώ.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για τις 18-23 Απριλίου ξεκινούν από 150 ευρώ από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο camping στην πόλη (με καθαρά ντουζ και τουαλέτες, σημεία δωρεάν φόρτισης, πρωινό κτλ), αλλά και σε camper vans ή σε ξενοδοχεία που συνεργάζονται με το Roadburn προσφέροντας ειδικές τιμές. Θα υπάρχει επίσης λεωφορείο για τη μεταφορά των επισκεπτών από και προς τον σταθμό, παρόλο το γεγονός οτι η απόσταση είναι πολύ μικρή, κάνοντας την εμπειρία ακόμα πιο άνετη.

Όσον αφορά το lineup, το φεστιβάλ επέλεξε ως curator τον Jacob Bannon των Converge (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα ονόματα της main stage στις 20 Απριλίου και του Het Patronaat στις 21), ενώ διοργάνωσε θεματικές ενότητες, όπως τα The San Diego Takeover και The Japanese Psych Experiment, πέρα από επιπλέον μπάντες που επέλεξαν οι διοργανωτές.

 

 

Jacob Bannon

Converge: Η θρυλική μπάντα θα παίξει ολόκληρο το “The Dusk In Us” (δείτε εδώ την κριτική μας) την πρώτη μέρα και το "You Fail Me" την δεύτερη.

Ο Jacob Bannon θα εμφανιστεί επίσης με τους Wear Your Wounds, ενώ επέλεξε για το lineup τους Motorpsycho, Godflesh, Crowbar, Zola Jesus, All Pigs Must Die, NYIÞ & Wormlust (performing Hieros Gamos), Scatterwound feat. Justin Broadrick, μεταξύ άλλων.

 

The San Diego Takeover

 

 

Η ενότητα αυτή χαρακτηρίζεται από μπάντες ψυχεδελικής μουσικής με επικεφαλής τους κορυφαίους Earthless! Οι λοιποί συμμετέχοντας είναι οι Harsh Toke, JOY, Sacri Monti, Petyr, Arctic, Pharlee, Red Octopus και Volcano.

Οι Earthless είναι resident artists και θα παίξουν τρία διαφορετικά live. Στο πρώτο μόνοι τους, στο δεύτερο με τον Damo Suzuki των Can (!), ενώ το τρίτο θα είναι μέρος του East Meets West jam, με μέλη του San Diego Takeover και τους Ιάπωνες Kikagamu Moyo.

 

The Japanese Psych Experiment

Με κέντρικό άξονα την εταιρία GuruGuruBrain, η ενότητα περιλαμβάνει τους Kikagaku Moyo, Minami Deutsch και Dhidalah. Οι Minami Deutsch θα συνεργαστούν επί σκηνής με τον Damo Suzuki επίσης.

 

Λοιπές μπάντες

Το lineup είναι γεμάτο από επιπλέον καταπληκτικά ονόματα, όπως Godspeed You! Black Emperor, Cult Of Luna & Julie Christmas, Jarboe feat. Father Murphy, Boris with Stephen O’ Malley, Ex Eye, Mutoid Man, Weedeater, Wolfbrigade, Wreck And Reference, Yellow Eyes και πολλούς ακόμα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε ολόκληρο το lineup εδώ. Πρόκειται για μία εμπειρία μοναδική που προτείνουμε σε όλους τους φαν αυτού του είδους της μουσικής!

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner