ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Day for Night, Houston - Earl Sweatshirt, Jenny Hval, Laurie Anderson, κ.α. (Day 1)

Η πρώτη ημέρα του Day For Night ήταν ημέρα προθέρμανσης και ενός πολύ καλού συνδυασμού συζητήσεων και συναυλιών.

Γύρω στις 4 και με μια καθυστέρηση άνοιξαν οι πόρτες του φεστιβάλ και κατευθείαν πήγαμε στην Blue Stage, η οποία διαμορφωμένη με καρέκλες ήταν έτοιμη να υποδεχθεί μερικές σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης τέχνης και της διανόησης.

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους:

 

Laurie Anderson

Μια σειρά συζητήσεων που κράτησε 3 περίπου ώρες με την γλυκύτατη Laurie Anderson να αποσπά τις εντυπώσεις και να δίνει ένα ρεσιτάλ σύγχρονης και τολμώ να πω ευγενικής σκέψης, η οποία μέσω κάποιων προτζεκτ της που μας περιέγραφε προσέφερε ένα φοβερό μάθημα στο παρευρισκόμενο κοινό για τη ζωή, την συμπεριφορά στους γύρω μας, για τη διαδικασία της επιλογής κ.α.

Μια προσωπικότητα η οποία μας παρέσυρε και μας πήγε ένα βήμα μπροστά.

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

Nadya Tolokonnikova & Chelsea Manning

Η συνέχεια με τις Nadya Tolokonnikova και Chelsea Manning να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους από τη ζωή στη φυλακή (σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία αντίστοιχα) και πως αυτή η εμπειρία τις έκανε να αναθεωρήσουν τη ζωή τους, σε μια περίοδο η οποία της έβγαλε από την "ζώνη ασφάλειάς" τους και φυσικά με όλες τις πολιτικές προεκτάσεις των περιπετειών τους συζητώντας για τις εκατέρωθεν κυβερνήσεις.

Μίλησαν τόσο μαζί όσο και ξεχωριστά.

 

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

 

Limb

Ο dj Limb αποτέλεσε μία επιλογή της τελευταίας στιγμής καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό που προέκυψε από την ακύρωση των Soul Cleansing, αποτελώντας το πρώτο ουσιαστικά όνομα που άνοιξε τις εμφανίσεις στη yellow stage του φεστιβάλ.

Το στήσιμο αυτής της εσωτερικής σκηνής είναι πραγματικά ιδανικό για dj sets, καθώς το dj booth βρίσκεται στη μέση του industrial αυτού χώρου και η ακουστική είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, καθώς υπάρχουν περιμετρικά ηχεία και εντυπωσιακός φωτισμός, που δένει με τα installations που υπάρχουν στις αίθουσες που οδηγούν στη yellow stage.

Οι μουσικές επιλογές του Limb κυμαίνονταν γύρω από breaks αλλά και θορύβους που εμπλουτίζονταν με πολλά φωνητικά samples, δίνοντας μία δυναμική εμφάνιση, η οποία συνοδευόταν από την εξίσου εξωστρεφή παρουσία εκ μέρους του.

(Iraklis Skoteinos)

 

 

 

BOOTS

BOOTS αποτελεί το ψευδώνυμο του Αμερικανού παραγωγού, τραγουδιστή και μουσικού Jordan Asher, ο οποίος έχει γίνει ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο ομότιτλο album της Beyoncé "Beyoncé" το 2013, ενώ το 2015 κυκλοφόρησε το album “Aquaria”, έχοντας παράλληλα συνεργασίες και με άλλους καλλιτέχνες όπως ο Jay-Z.

Ο BOOTS εμφανίστηκε λίγο πριν τις 20:00 στη blue stage του φεστιβάλ αρχικά μόνος του, με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αρχίζοντας το set του με κομμάτια που φλέρταραν περισσότερο με το alternative R&B, τα οποία βασίζονταν σε ρυθμικά σχήματα που χαρακτηρίζουν το είδος και την ομολογουμένως όμορφη φωνή του Asher, δημιουργώντας θετικές αντιδράσεις στον κόσμο.

Μετά από κάποια ώρα στη σκηνή ανέβηκε και ο πρώτος συνεργάτης του στα κρουστά και τα electronics και η μουσική που μας παρουσίασε με αυτό το setup πλησίασε περισσότερο το experimental hip hop, ανεβάζοντας τις εντάσεις και έχοντας αρκετές παραμορφώσεις.

Το set ολοκληρώθηκε όταν προστέθηκε και ο δεύτερος συνεργάτης του στο μπάσο, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το ρόλο κιθαρίστα, παίζοντας κομμάτια τα οποία ξέφευγαν από τα προηγούμενα είδη, φλερτάροντας ακόμα και με το new wave, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θετικά σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της Παρασκευής.

(Iraklis Skoteinos) 

 

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

 

Jenny Hval

H Νορβηγίδα τραγουδοποιός με την ξεχωριστή φωνή εμφανίστηκε αμέσως μετά τον Boots. Η εμφάνισή της εκκεντρική με ένα μέλος (;) του σχήματος να κοινοποιεί τη συνομιλία της με μια ξαδέλφη μέσω κινητού στις οθόνες της Blue Stage.

Με μια experimental electo-pop μας κράτησε σε καλή διάθεση για μια περίπου ώρα που δικαιολογεί τον ντόρο γύρω από το όνομά της και την τελευταία της κυκλοφορία από το εξαιρετικό label της Sacred Bones Records.

Στη σκηνή συνοδευόταν από ένα ακόμα μόλις που είχε αναλάβει πλήρως το ηχητικό αποτέλεσμα με την ίδια να κάποια στιγμή να συμμετέχει με ένα κουτί από χαρτομάντιλα Kleenex, το οποίο κουνούσε και παρήγαγε έναν απρόσμενα συνεπή ήχο σε ένα από τα κομμάτια του σετ.

Χαρακτηριστική η στιγμή που κάλεσε το κοινό όχι μόνο να τραβάει φωτογραφίες, αλλά επίσης να χρησιμοποιεί και φλας έτσι ώστε να αντανακλά (!) στις ειδικές φορεσιές του διδύμου.

Αποτέλεσε τελικά μάλλον την καλύτερη εμφάνιση της βραδιάς.

 

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

 

Earl Sweatshirt

Η πιο αναμενόμενη εμφάνιση της βραδιάς ήταν αυτή του φοβερού παιδιού της hip hop από το Los Angeles, Earl Sweatshirt. Μέλος των Odd Future μαζί με τον κορυφαίο Tyler, The Creator, ο οποίος εμφανίζεται τη 2η ημέρα.

Αποτέλεσε τον headliner της βραδιάς και αφορμή η σκηνή να γεμίσει όλο και περισσότερο και με το κοινό να είναι ιδιαίτερα εκστασιασμένο με την εμφάνιση του από το LA ορμώμενου Sweatshirt.

Αφού παραδεχθώ ότι το είδος της μουσικής δεν το ξέρω καλά ώστε να το κρίνω ανάλογα, μπορώ να παραδεχθώ ότι ένιωσα ότι βρέθηκα μπροστά σε μια αυθεντική hip hop συναυλία ενός μουσικού που θεωρείται από τους σημαντικούς του είδους.

Το κοινό "ακολουθούσε" τον μουσικό με στίχο-στίχο και το κλίμα ήταν εξαιρετικό.

 

 

day-for-night-houston-day-1-01

 

Event: Day For Night Festival '17

Date: 15.12.2017

Venue: Post HTX, Houston, Texas U.S.A.)

Photos on Facebook

 

day-for-night-houston-day-1-01

day-for-night-houston-day-1-01

day-for-night-houston-day-1-01

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner