ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Ellen Allien - DJ Set @ Barrage Club Zakynthos, Greece

Όταν κανείς συμμετέχει σε μια συλλογική προσπάθεια μεταφοράς εμπειριών από ζωντανά event όπως εκτενώς κάνουμε στο blog μας, ένα από τα λίγα πράγματα που θα μπορούσε να σκεφτεί θα ήταν καλλιτέχνες που θαυμάζει να βρεθούν σε ανέλπιστα γεωγραφικά σημεία της χώρα μας.

Εδώ και πολλά χρόνια από τη θέση του απλού θεατή, και τα τέσσερα τελευταία από τη θέση του θεατή που τυχαίνει να αρθρογραφεί, έχω βρεθεί στα πιο απίθανα σημεία του κόσμου για να καλύψω συναυλίες και μουσικά γεγονότα κάθε είδους. Ένα διαρκές όνειρο / επιθυμία ήταν να έρθει κάποια στιγμή κάποιος από τους καλλιτέχνες που θαυμάζω στο νησί που διαμένω, την όμορφη Ζάκυνθο.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ... όπου η ομάδα των The Friendly Co. ανακοίνωσε τον ερχομό της μεγάλης Ellen Allien στο ιστορικό Barrage Club, λίγο έξω από την πόλη του νησιού μας στο δρόμο προς το Αργάσι. Η είδηση, αν και όχι τόσο απίθανη για το στυλ των event του club, για τα δικά μου δεδομένα και για το ύφος του σάιτ μας, ήταν κάτι σαν όνειρο.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

Αυτό που δεν σταμάτησα να συζητώ με τους φίλους μου, ήταν το φοβερό contrast των εμφανίσεών της, που την ήθελαν να παίζει στις 13 Ιουλίου στη Ζάκυνθο και 2 μόλις μέρες μετά στο κορυφαίο Melt Festival στη Γερμανία. Δηλαδή, Παρασκευή βράδυ σε 200 - 300 άτομα και 2 ημέρες μετά σε αρκετές χιλιάδες κόσμου (!). Η συνάδελφος Maria Polydoropoulou, η οποία παρέστη στο εν λόγω φεστιβάλ μας ενημέρωσε ότι το set της Allien ήταν από τα κορυφαία της διοργάνωσης αφού μέχρι της 6 το πρωί της Δευτέρας (16.07) το φεστιβάλ χόρευε στους ρυθμούς της, στο κλείσιμο της αυλαίας.

Όπως είχαμε αναφέρει και στην ανακοίνωσή μας η Ellen Allien είναι σημαντική προσωπικότητα όχι μόνο σε ότι αφορά την προσωπική της καριέρα, αλλά και λόγω του label που διατηρεί η ίδια, την BPitch Control, η οποία αποτελεί στέγη για πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες.

Γύρω στη μια το βράδυ φθάσαμε στο Barrage με τον DJ Anjel να βρίσκεται στα decks και να κρατάει με τον κόσμο θερμό μέχρι την εμφάνιση του συνιδρυτή του εξαιρετικού Cannibal RadioMR.M, οποίος με τη σειρά του εμφανίστηκε από τις 2:00 έως τις 3:30 πρωί.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

Στην Ζάκυνθο ο ερχομός μια σταρ πλέον, όπως η Ellen Allien, η οποία πλέον βρίσκεται δίπλα σε ονόματα όπως αυτό της Nina Kravitz, αποτελεί μια πολυτέλεια την οποία δυστυχώς πολύ λίγα άτομα αντιλαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο. Τον υπερ-ενθουσιασμό μου για την εμφάνισή της ήταν σχεδόν αδύνατο να τον συμμεριστούν ακομα και οι φίλοι γύρω μου. Μόνο μετά από ειδικού τύπου επεξήγηση κατάφερα να επικοινωνήσω τη σημαντικότητα της παρουσίας της στη Ζάκυνθο.

Τελευταία φορά την είχαμε δει στο Plissken Festival στα τέλη του 2016 και η προσωπική μου προσμονή έλαβε τέλος στις 3:30 το πρωί, ξημερώματα Σαββάτου, με την - θεά - Ellen Allien να αναλαμβάνει τα decks.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

Η συγκυρία ιδανική αφού και για την ίδια (αλλά και για μας) η εμφάνιση αυτή αποτελούσε την ιδανική προθέρμανση για το Melt Festival.

Σε ένα γεμάτο σετ που κράτησε 2 ώρες μπροστά 150 - 200 άτομα η Allien μας παρέδωσε ένα exclusive dj set σε σημείο που ο καθένας μας μπορούσε άνετα να νομίσει ότι παίζει για τον καθένα μας ξεχωριστά. Αυτό το σετ κινιόταν στα όρια του private!

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

Μιλώντας με τα παιδιά της ομάδας The Friendly Co., από τους λίγους που αντιλαμβάνονταν πλήρως το μέγεθος της παρουσίας της στη Ζάκυνθο, ανταλλάσσαμε σύντομα σχόλια για το πόσο τέλειες ήταν οι συνθήκες της παρουσίας της στο νησί μας!

 

Και μιλώντας για αυτές:

  • Το Barrage Club ένα από τα κορυφαία στην Ελλάδα με τέλειο ήχο και τέλειες συνθήκες κλιματισμού για την απόλυτη μουσική εμπειρία.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

  • Η Ellen Allien στα καλύτερά της, δε μας άφησε ούτε λεπτό με το experimental techno της σε σταθερό σημείο και ο - περιορισμένος δυστυχώς - κόσμος έκανε την εμπειρία ακόμα πιο τέλεια, αφού η κίνηση στο χώρο ήταν χαρακτηριστικά άνετη με όλους μας να βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από την ίδια.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

  • Είναι και η ίδια βέβαια performer και παρά την ηλικία της, 50 χρόνων παρακαλώ, βγάζει μια απίστευτη ενέργεια στη σκηνή, ανάλογη με αυτή της Nina Kravitz λίγους μήνες πριν στο Day For Night Festival του Houston, Texas.

 

hellenAlien 19

Photo by Christos Koutsis

 

Οι δύο ώρες που έπαιξε μας άφησαν τόσο ικανοποιημένους που προσπαθούσαμε να χωνέψουμε πόσο τέλεια ήταν, σε κάθε διάστασή της, η εμπειρία ζούσαμε.

Γύρω στις 5:30 χαιρετώντας μας αποχώρησε προς την έξοδο. Τη συναντήσαμε για μερικά λεπτά μοιραζόμενοι μαζί της ότι θα θέλαμε να την δούμε στο Melt Festival, αλλά ότι ίσως εδώ τελικά εδώ να ήταν ακόμα καλύτερα, 'ή πιο σωστά ακόμα πιο ιδιαίτερα.

Αμέσως μετά στο αυτοκίνητό μας για ύπνο μόλις 10 λεπτά μακριά απ΄το Barrage, στο Ξηροκάστελο Ζακύνθου, προσπαθώντας για μια ακόμα φορά να πιστέψουμε αυτό που συνέβη...

Ευχαριστούμε τη διοργάνωση για τη δυνατότητα που μας έδωσε να δούμε από κοντά την Ellen Allien και το, καλό παιδί, Χρήστο Κούτση για τις φωτογραφίες που απαθανάτισαν με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά αυτή.

 

Date: 13.07.2018
Hosted by The Friendly Co.
 
 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner