ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Roadburn Festival 2019 | ClockSound Preview

RECOMMENDED

Το ClockSound προσκλήθηκε και κάλυψε το 2018 για πρώτη φορά το Roadburn festival στο Tilburg της Ολλανδίας. Το Roadburn, κατά τη διάρκεια των ετών, κατάφερε να εξελιχθεί στην σημαντικότερη εκδήλωση για τον, underground θα λέγαμε, ήχο στον κόσμο, όχι μόνο για τους οπαδούς αλλά και για τις ίδιες τις μπάντες αλλά και τις σχετικές δισκογραφικές.

Με αρκετά μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων, στο lineup του θα βρει κάποιος sludge, stoner, doom, black metal, ambient, noise, psych, krautrock, post rock αλλά και πολλούς ακόμα ήχους. Το lineup, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είναι όχι μόνο εκτενές αλλά και πάρα πολύ ξεχωριστό, όσο και πολύπλοκο. Οι επισκέπτες γίνονται θεατές πολλές φορές μοναδικών εμφανίσεων και συνεργασιών τις οποίες οι καλλιτέχνες έχουν προγραμματίσει αποκλειστικά και μόνο για αυτό το φεστιβάλ.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα της σημασίας του για τον ήχο αυτό, για το 2019 οι σπουδαίοι Sleep αρνήθηκαν την πρόταση του Coachella Festival για να μπορέσουν να παίξουν στο φετινό Roadburn! Ή το 2018, όπου οι Cave In (οι οποίοι είχαν διαλυθεί από το 2011) έκαναν μία εμφάνιση έκπληξη για να τιμήσουν το μέλος τους Caleb Scofieldο οποίος απεβίωσε ένα μήνα πριν. Μία εμφάνιση η οποία οδήγησε στην απόφασή τους να παίξουν ξανά το 2019 σε full live αυτή τη φορά.

Πολλά που μπορούμε να πούμε ακόμα, για τη διοργάνωση και τους καλλιτέχνες, αλλά θα σας παραπέμψουμε καλύτερα στο άρθρο μας για τα όσα ζήσαμε στο Roadburn 2018 (Μέρος 1 και 2).

 

Μπορεί κανείς επίσης να δει εδώ το mini-documentary της παραγωγής:

 

 

Για το 2019, το βασικό μέρος του lineup έχει ήδη ανακοινωθεί. Και επειδή για το Roadburn δεν είναι ποτέ απλό, μπήκαμε μέσα στο λαβύρινθο και σας το παρουσιάζουμε εδώ:

 

news/181219-roadburn-poster.jpg

 

Main headliners

Οι βασικοί headliners θα είναι οι Sleep. Η μπάντα θα κάνει 2 συναυλίες, στη μία παίζοντας ολόκληρο το “Holy Mountain” και στην άλλη το καινούριο τους “The Sciences”, συν φυσικά επιπλέον κομμάτια από την καριέρα τους.

 

Curator

Ο Tomas Lindberg των At The Gates θα κάνει curate μέρος του lineup σε μία θεματική ενότητα που ονομάζεται The Burning Darkness.

Οι ίδιοι οι At The Gates θα παίξουν, κάνοντας ένα πολύ ξεχωριστό live με συνεργασίες, για το οποίο δεν έχουν δώσει ακόμα καμία πληροφορία.

Επιπρόσθετα, ο Lindberg έχει επιλέξει τους Ιάπωνες Mono (σε συνεργασία με τους Jo Quail Quartet), Anna Von Hausswolff, Henrik Palm (πρώην In Solitude, Ghost), Loop, Grails, Fontan, Agrimonia, Gosta Berlings Saga, Orchestra Of Constant Distress, Slaegt και άλλους.

 

Record Companies

Holy Roar Records: Η Holy Roar Records (η οποία στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει μπάντες όπως Touche Amore, Pulled Apart By Horses, Strife, Gallows) θα έχει το δικό της booth αλλά και σύνολο από εμφανίσεις, με τους A.A. Williams, Conjurer, Pijn, Secret Cutter και Svalbard.

Exile on Mainstream Records: Γιορτάζοντας 20 χρόνια ύπαρξης, η εταιρία έχει κλείσει τους Ostinato, Noisepicker, Conny Ochs, Treedon, Bellrope, Confusion Masters.

 

Special Projects

Tryptikon

Ο Tom G. Warrior (Celtic Frost / Triptykon) θα παρουσιάσει με τους Triptykon για πρώτη ολοκληρωμένο το Requiem αλλά και πολλά ακόμα κομμάτια από την καριέρα του σε συνεργασία με την Grammy Award winning Dutch Metropole Orkest. Σημειώνουμε οτι το Part 1 του Requiem είχε εμφανιστεί στο "Into The Pandemonium" (1987), το Part 3 στο "Monotheist" (2006) και το Part 2 για πρώτη φορά στο Roadburn!

Molasses

Το όνομα προέρχεται από ένα κομμάτι του Selim Lemouchi των The Devil’s Blood, ο οποίος αυτοκτόνησε το 2014. Μέλη της μπάντας αλλά και φίλοι μουσικοί θα παίξουν ζωντανά για να τον τιμήσουν.

Maalstroom

Το project αυτό ενώνει πάνω από 12 Ολλανδούς μουσικούς από Black Metal μπάντες. Θα εκτελέσουν ένα έργο αποτελούμενα από 5 μέρη, με εξελισσόμενο lineup μελών επί σκηνή.

 

Resident Artist: Thou

Οι Thou θα παίξουν 4 φορές κάνοντας (1) σετ συνεργασιών, (2) σετ με διασκευές, (3) ακουστικό σετ και (4) ένα σετ από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες.

 

Other bands

Το υπόλοιπο lineup έχει πληθώρα ονομάτων και συνεργασιών. Αναφέρουμε μερικούς:

Cave In (με τον Nate Newton των Converge), Old Man Gloom (με τον Stephen Brodsky των Cave-In), Sumac (με τον Aaron Turner), Doolhof (επίσης με τον Aaron Turner), Young Widows, Crippled Black Phoenix, Daughters, Drab Majesty, Marissa Nadler, Black Bombaim & Peter Brötzmann, Have A Nice Life (2 σετ, ένα «κανονικό» και ένα στο οποίο θα παίξουν το “Deathconsciouness”), Birds In A Row, Vile Creature και πολλά πολλά ακόμα, τα οποία μπορείτε να ανακαλύψετε εδώ.

Μπορείτε εδώ να βρείτε όλες τις λοιπές πληροφορίες για διαμονή κ.α.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner