ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Τελετουργική Μ. Παρασκευή με Liber Null στο Temple Athens

Μία ακόμη πολύ ιδιαίτερη βραδιά θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου στο Temple Athens, τον πιο δραστήριο πλέον χώρο στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας. Έτσι, συμβαδίζοντας με το «πνεύμα των ημερών», το Temple θα υποδεχθεί το Liber Null Berlin με μια «αγρύπνια» Μεγάλης Παρασκευής πλαισιωμένη από μία σειρά πολύ ιδιαίτερων καλλιτεχνών.

Κύριο όνομα είναι οι Phurpa, Ρώσικη κολεκτίβα και κύριοι εκφραστές της Bon παράδοσης, με ρίζες στην Θιβετιανή ιστορία. Μαζί τους, θα βρεθούν στη σκηνή του Temple οι Έλληνες Blakk Harbor και Martyria, καθώς και τα ιδρυτικά μέλη του Liber Null, Nullam Rem Natam & Unhuman.

Η βραδιά θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί με dj sets από τους Morah, Unhuman, Impure Secretion και Mr. Schwarz.

Με τα εισιτήρια να κοστίζουν μόνο 14 ευρώ για το σύνολο της βραδιάς (ή 8 ευρώ για το clubnight μέρος), προτείνουμε ανεπιφύλακτα μία επίσκεψη στο Temple αυτήν την Παρασκευή, σε μια εκδήλωση που δίνει την ευκαιρία να απολαύσει κανείς και να ταξιδέψει σε άκρως ενδιαφέροντα μουσικά μονοπάτια.

 

 

 

Liber Null |Αγρυπνία

Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Temple(Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)

Πόρτες: 21:00

Πληροφορίες: www.facebook.com/events/421333245296287

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

• 14€ (live + club)

• 8€ (clubnight - μετά τις 00:30)

 

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

  • Τηλεφωνικά στο 11876
  • Reload Stores
  • Seven Spots
  • Βιβλιοπωλείο Ευριπίδης
  • Wind
  • Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις)
  • Yolenis Greek Gastronomy Center (Σόλωνος 9, Αθήνα, τηλ.: 2122223623 - www.yolenis.com)
  • Ηλεκτρονική προπώληση

 

Αγρυπνία:

Μια πράξη σκόπιμης εγρήγορσης.

Μια τελετουργική περίοδος προς χαρη και συντροφιά στους αρρώστους ή στους ετοιμοθάνατους.

Μια ευκαιρία για ευλαβική τήρηση και υπακοή, μια παραμονή διαμαρτυρίας, τελετουργιών, προσευχών και ύμνων.

Ένας μοναστικός διαλογισμός που εγκωμιάζει την ιερή σιωπή, μέσα από λιτανείες και ψαλμούς, ξεπερνώντας και υπερβαίνωντας τον εαυτό.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ένα μακράς διαρκείας τελετουργικό θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Liber Null στα ιερά εδάφη του Ναού της Αθήνας. Πρώτο event του έτους, σε μια πολύ συμβολική ημέρα, προσκαλώντας τους πιο αυθεντικούς σύγχρονους ασκητές και δασκάλους της Bon παράδοσης Phurpa, για να προλογίσουν και να εκτελέσουν τις πρακτικές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν σαμανικές τελετουργίες προερχόμενες από διάφορες προγονικές λατρείες.

 

Throat singing, βαρύτονοι ψαλμοί, μακρά θιβετιανά κέρατα, ανθρώπινα οστά, damaru τύμπανα από κρανία, singing bowls, ενώ το juniper θυμίαμα καίγεται και καπνίζει.

 

Ο Blakk Harbor, ξεναγός σε ένα ζωντανό ταξίδι ανάμεσα στα αρχαία μνημεία και τους προηγούμενους πολιτισμούς, δημιουργεί αρχαϊκές ατμόσφαιρες αντλώντας δείγματα από παραδοσιακά κρητικά όργανα, θρυματισμένα μέχρι θανάτου.

 

Οι Martyria, το ελληνικό δίδυμο που χρησιμοποιεί τελετουργικά όργανα και ψαλμωδίες, βασισμένες σε εσχατολογικά κείμενα, θα κάνουν το ζωντανό ντεμπούτο τους, μελετώντας την προέλευση, τη φύση και το πεπρωμένο της ανθρώπινης ψυχής.

 

Οι Nullam Rem Natam & ο Unhuman, ιδρυτικά μέλη του Liber Null, θα προβάλλουν για πρώτη φορά σε ευρωπαικό έδαφος την θορυβώδη ορχηστρική τους παράσταση, εμπλέκοντας ιερά κείμενα και μεταμοντέρνα ποίηση, χρησιμοποιώντας και καταστρέφοντας τα χειροποίητα τους όργανα ώσπου να χαράξουν τις χορδές του υποσυνείδητου και να αφυπνήσουν τα εσωτερικά φίδια.

 

Tις ζωντανές εμφανίσεις θα ακολουθήσει ένα club night ειδικά επιμελημένο για την βραδιά με τους Morah, Unhuman, Impure Secretion και Mr. Schwarz να ευλογούν τα decks εώς την επόμενη αυγή.

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner