ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Ο Monsieur Minimal μίλησε στο ClockSound.gr ενόψει του C-Loud Fest

Η.Σ.: Πέμπτος δίσκος μέσα σε σχεδόν δέκα χρόνια. Τι έχει αλλάξει μέσα σε αυτά τα χρόνια και πώς σε έχει επηρεάσει;

Monsieur Minimal: Ναι πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια. Άλλαξαν πολλά στην καθημερινότητα μου, από τον τόπο που κατοικώ πλέον και τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι μέχρι το ότι η μουσική πλέον είναι 1000% η ζωή μου.

Ωστόσο νιώθω πως μέσα μου δεν άλλαξαν πολλά. Θέλω να πιστεύω πως παραμένω εραστής της μουσικής και συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ και να εξελίσσομαι με βασικό κριτήριο την καλή pop αισθητική.


Η.Σ.: Τα albums σου παρουσιάζουν αρκετές υφολογικές διαφορές μεταξύ τους, πού οφείλεται αυτό; Θεωρείς ότι έχεις σταθερό κοινό στην Ελλάδα; Οι διαφοροποιήσεις αναφορικά με τον ήχο αλλά και τη γλώσσα των στίχων των κομματιών σου πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσουν το ακροατήριο αυτό;

Monsieur Minimal: Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Γράφω μουσική πάνω από όλα για την ψυχή μου. Μου αρέσει να εξελίσσομαι και να "πειραματίζομαι μουσικά" μέσα στα δικά μου πλαίσια και χαίρομαι όταν αυτό το αντιλαμβάνεται και το κοινό και με στηρίζει.

 

monsieur-minimal-interview-clocksound-04

 

Η.Σ.: Πες μας δύο λόγια για το καινούριο σου album, "Erotica". Αναφορικά με τις δύο εκδόσεις και φυσικά με τη θεματολογία, τον τίτλο και τα κομμάτια.

Monsieur Minimal: Όλα προέκυψαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μου στο Βερολίνο και τις εκεί κουλτούρας και καθημερινότητας μου. Όλο αυτό μουσικά με οδήγησε στην δεκαετία των 60’s και 70’s.

Ήθελα λοιπόν να κάνω κάτι αισθησιακό και να προσεγγίσω έναν ήχο με τον οποίο δε είχα καταπιαστεί και να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Έτσι μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνω κάτι πέρα από τις έως τότε μουσικές μου επιρροές. Μελέτησα τον ήχο και την αισθητική γιατί ήθελα να κάνω κάτι αισθησιακό και πάνω από όλα να ξυπνήσω πρώτα τις δίκες μου αισθήσεις.


Η.Σ.: Το album είναι κατά τη γνώμη μου πιο chilled out από ότι οι προηγούμενες κυκλοφορίες. Αλλά επίσης έχει και μία αισιοδοξία/θετική διάθεση που διακατέχει τις κυκλοφορίες σου. Θα ήθελες να σχολιάσεις;

Monsieur Minimal: Είναι σίγουρα πιο αισθησιακό, πιο αναλογικό και πιο feelgood easy listening από τα 2 τελευταία ("Minimal to Maximal" και "High Times") και αυτό έχει να κάνει με την ψυχοσύνθεση μου και την διάθεση μου.

Αν πάντως θέλεις να βρεις μια έντονη, πιο σκοτεινή και βρόμικη στιγμή στο άλμπουμ άκου το τραγούδι με τον τίτλο "Ο έρωτας στα χρόνια της ψυχεδέλειας".

 

monsieur-minimal-interview-clocksound-01

 

Η.Σ.: Οι συνεργασίες σου με άλλους καλλιτέχνες στα φωνητικά πώς προκύπτουν; Ειδικά η τελευταία συνεργασία με τον Δάκη έχει κάνει αίσθηση.

Monsieur Minimal: Ήταν όλο μέρος του concept. Τόσο η Ανδριάνα, όσο και η Τζένη και η Kid Moxie έδωσαν χαρακτήρα και αυτό που φανταζόμουν σε κάθε κομμάτι. Η Ανδριάνα έδωσε μια ρετρίλα, η Τζένη μια ζεστασιά και η Kid Moxie κάτι το αισθησιακό τραγουδώντας στα γαλλικά. Δεν είμαι άνθρωπος που μοιράζεται εύκολα στην δημιουργία και αυτό και γιατί έχω μάθει και αναγκαστεί να τα κάνω όλα μονός μου. Η συνεργασία με όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Erotica ήταν ένα μάθημα για μένα τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο ανθρωπινό επίπεδο καθώς κέρδισα επιπλέον εμπειρίες για την συνέχεια και την εξέλιξη μου δίνοντας στο "Erotica" τις φωνές που φανταζόμουν.

Η συνεργασία με τον Δάκη είναι ίσως ότι πιο μοναδικό έχω κάνει ως τώρα. Ο Δάκης είναι ένας ποπ πρίγκιπας της δεκαετίας του '70. Τον Δάκη λοιπόν τον σκέφτηκα ως τον ερμηνευτή που θα έβαζε το κερασάκι στην τούρτα σε όλο αυτό concept του erοtica. Ήθελα έναν πραγματικό αισθησιακό και ερμηνευτή που να μεταφέρει όλη αυτή την vintage την αισθητική του στο erotica.

 

Η.Σ.: Το album κυκλοφόρησε από τη Mo. Mi. Records, όπως και το προηγούμενό σου "High Times" (υποθέτω η Mo.Mi. αποτελεί προσωπικό σου σχήμα). Θες να μας μιλήσεις για την επιλογή σου αυτή;

Monsieur Minimal: Ναι, σωστά. Ήταν μονόδρομος πλέον με την υπάρχουσα κατάσταση στην δισκογραφία άλλα και ευκαιρία για ανεξαρτησία μιας και ήξερα το know how άλλα και τα μέσα πλέον που προσφέρονται είναι σχεδόν ανοιχτά σε όποιον θέλει να ασχοληθεί σοβαρά για να κάνει την δουλεία του και να μάθει σημαντικά πράγματα.

 

Η.Σ.: Τι μουσική ακούς γενικά αυτή την περίοδο; Τα κατά καιρούς ακούσματά σου πώς επηρεάζουν τη συγγραφή των δικών σου κομματιών;

Monsieur Minimal: Τα πιο πρόσφατα ακούσματα και χάρη και του νέου άλμπουμ ήταν από Σπανό μέχρι Πλέσσα, από Gaiinsbourg μέχρι Demi Ρούσο και Aphrodite’s Child και πιο πρόσφατα από Daft Punk και Tame Impala μέχρι Todd Terje.

 

Η.Σ.: Τι γνώμη έχεις για τα υπόλοιπα συγκροτήματα του φεστιβάλ C-Loud Fest (Keep Shelly in Athens, Playground Theory, Papercut); Τι ακούς από την εγχώρια σκηνή;

Monsieur Minimal: Με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε και υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Μου άρεσε αρκετά ο τελευταίος δίσκος των No Clear Mind ("Makena", 2016)

 

Η.Σ.: Τι να αναμένουμε στην εμφάνισή σου C-loud Fest;

Monsieur Minimal: Ένα κοκτέιλ από τα νέα και παλιότερα κομμάτια στο ύφος του Φεστιβάλ και του Gagarin φυσικά.

 

Η.Σ.: Ευχαριστούμε πολύ.

 

170903-c-loud-fest-gagarin-21-october-announcement-01

 

YouTube: Ακούστε ολόκληρο το νέο άλμπουμ μου Erotica εδώ

iTunes : https://itunes.apple.com/us/album/erotica/id1265930622

Bandcamp: https://monsieurminimal.bandcamp.com/album/erotica

Vinyl: http://www.momirecords.com/product/monsieur-minimal-erotica-vinyl/

 

Ο Monsieur Minimal θα εμφανιστεί στο Gagarin 205 στις 21 Οκτωβρίου στα πλαίσια του νέου φεστιβάλ C-Loud Fest που διοργανώνεται από την Cooking Brass. Το ClockSound.gr έχει την τιμή να λαμβάνει μέρος ως χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Διαβάστε την ανακοίνωσή μας και όλες τις λεπτομέρειες για το φεστιβάλ εδώ.

 

170903-c-loud-fest-gagarin-21-october-announcement-03

 

C-LOUD FEST

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

KEEP SHELLY IN ATHENS, MONSIEUR MINIMAL, PAPERCUT, PLAYGROUND THEORY

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 14 ευρώ

https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/c-loud-fest/

Ώρα έναρξης: 21.00 Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner