ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Οι Kadebostany στο ClockSound.gr

Ο Guillaume Kadebostany μίλησε στο ClockSound ενόψει της εμφάνισης της μπάντας στο Release Athens Festival την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Ιουνίου, και δεύτερη ημέρα του φετινού φεστιβάλ.

Η πρώτη ημέρα (διαβάστε εδώ) ήταν κάτι παραπάνω από μοναδική με τους Etten, The Rattler Proxy, Larry Gus, Moderat και Röyksopp να ανοίγουν με τον καλύτερο τρόπο το γετινό συναυλιακό καλοκαίρι.

Διαβάστε τι μας είπε ο ιδρυτής της μπάντας για τη μουσική τους, τι πρόκειται να ακούσουμε στο Release και για την επικείμενη κυκλοφορία τους:

 

Αλέξης Καραχάλιος: Παρατηρούμε ότι η μουσική σας είναι ένα ενδιαφέρον μίγμα μουσικών ειδών σε ένα pop περιτύλιγμα. Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας και ποιοι καλλιτέχνες σας επηρεάζουν;

Guillaume Kadebostany: Πολλά πράγματα μου τραβούν την προσοχή και έχω αναπτύξει μια ισχυρή αίσθηση για να κρίνω τι είναι καλό και τι όχι. Παρόλα αυτά, συχνά εμπνέομαι από πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν. Με ενδιαφέρει το μήνυμα που θέλει να περάσει κάποιος ή μια ομάδα ανθρώπων. Μπορώ να νιώσω πόσο πολύ επενδύουν στη δημιουργική διαδικασία, την εργασία και το τελικό προϊόν τους. Όσον αφορά στο πρόσφατο άλμπουμ “MONUMENTAL – Chapter I”, αναμιγνύω είδη όπως η pop, η electro και η ορχηστρική μουσική!

 

A.K.: Πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα για τους Kadebostany από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ “The National Fanfare Of Kadebostany”; Ήδη βλέπουμε αλλαγές στη μπάντα σας. Έχετε καινούρια φωνητικά. Πώς επηρεάζουν όλα αυτά τη μουσική σας;

G.K.: Το κλειδί είναι η εξέλιξη. Οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά εγώ παραμένω ο κύριος δημιουργός των Kadebostany. Μου αρέσει να ρισκάρω, να μην επαναλαμβάνομαι και συνεχώς να προσφέρω κάτι φρέσκο και συναφές.

Αυτό είναι και το σήμα κατατεθέν των Kadebostany. Έχουμε πλέον 3 διαφορετικές φωνές που ερμηνεύουν τα τραγούδια μας και το “MONUMENTAL – Chapter II” επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις!

 

A.K.: Φαίνεται ότι επιμένετε στην ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα των βίντεο που δημιουργείτε. Ποια διαδικασία ακoλουθείτε;

G.K.: Το επίπεδο της ποιότητας είναι υψηλό σε κάθε επίτευγμα των Kadebostany. Δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα που έχουν κάνει κι άλλοι ή κάτι που δεν είναι ποιοτικό από κάθε άποψη. Θέλω πάντα οι δημιουργίες μου να έχουν κάτι το εξαιρετικό, διαφορετικό και συναρπαστικό.

 

A.K.: Μιλήστε μας για τη δημιουργική διαδικασία των δίσκων σας. Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τις άλλες μπάντες ή μήπως η διαφορετικότητα είναι κάτι που δεν σας ενδιαφέρει;

G.K.: Όχι μόνο προσπαθώ να είμαι διαφορετικός, αλλά μοναδικός. Έχει να κάνει με τη δημιουργία μαγικών στιγμών και συναισθημάτων χωρίς κανένα περιορισμό. Θέλουμε οι οπαδοί μας να περιμένουν το αναπάντεχο.

 

A.K.: Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

G.K.: Προς το παρόν θέλω να ανακαλύψω και να συνεργαστώ με νέα ταλέντα. Όπως την καταπληκτική Kristina που έχει αναλάβει φωνή και κιθάρα στο “MONUMENTAL – Chapter I”. Έχω επίσης συνεργαστεί με ένα μοναδικό ταλέντο (είναι Ελληνίδα) που λέγεται Sissi Rada και πριν λίγο καιρό ανακάλυψα μια πολύ δυνατή φωνή από το Μαρόκο, τη Rhita.

 

A.K.: Τι να περιμένουμε από τους Kadebostany στο Release Athens Festival;

G.K.: Νέα κομμάτια και δυνατά συναισθήματα συγκίνησης και χαράς! Ένα MONUMENTAL show γεμάτο πάθος! Και πέρα από μας ένα αρκετά δυνατό lineup με Archive, Thievery Corporation, Jamiroquai. Πρόκειται για μπάντες που ξέρουν να ροκάρουν πάνω στη σκηνή.

 

A.K.: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

G.K.: Θα συνεχίσω να προτείνω νέα, συναρπαστικά πράγματα και να κάνω εκπλήξεις στα πλαίσια του MONUMENTAL. Έχετε δει μόνο την αρχή, τα καλύτερα έπονται! Το “MONUMENTAL – Chapter II” κυκλοφορεί το φθινόπωρο!

 

interviews/kadebostany-clocksound-interview-02.jpeg

 

English Version:

A.K.: In your pop music we find an interesting mixture of music genres, under
a pop veil. Where do you get your inspiration from and which artists are
your main influences?

G.K.: I'm interested in a wide variety of things and I have developed a strong sense of what I consider good or not. Though I'm inspired a lot by things I don't like.
I am sensitive to the message transmitted by one person or a group of
people, I can feel the level of commitment they have put into their creation,
work or product. 

Currently on this MONUMENTAL - Chapter I EP I mixing genres like Pop,
Indie, Electro and Orchestral music!


A.K.: How have things developed for Kadebostany, since the debut "The National
Fanfare of Kadebostany"? We already see changes in your band. You
also have a new singer. How is this affecting your music?

G.K.: Evolution is the key. People change but I remain the main creator of
Kadebostany. I like to take risks, not do the same thing twice, and constantly keep
offering something new and relevant. That’s something which is part of Kadebostany’s trademark. We have now three new voices featuring our songs, and MONUMENTAL - Chapter II will have few more surprises to share!

 

A.K.: It seems that you insist on the quality and the outcome of your videos.
How do you approach them? The level of quality is high on every
Kadebostany accomplishment.

G.K.: I’m not interested to do things that people already did or things which
are not high quality on every level. I always want to come up with something special, different and exciting.


A.K.: Talk to us about the creativity process of your albums. What
differentiates you from other bands or being different it's not in your
minds?

G.K.: I’m not only trying to be different, I want to be unique. It’s all about creating magic moments, emotions and creating without any boundaries. We kind of want our fans always to expect the unexpected.


A.K.: With which artists would you like to collaborate in the future?

G.K.: For the moment I prefer to discover and collaborate with new and unknown
talents. Like now we have an amazing singer and guitarist on board Kristina,
on the "MONUMENTAL - Chapter I" I also collaborated with a unique talent
(she is from Greece) called Sissi Rada, and a while ago discovered a very strong voice from Morocco called Rhita.


A.K.: What should we expect from Kadebostany at Athens Release Festival?

G.K.: New songs, emotions, tears and joy! A MONUMENTAL show full of passion! And apart of us, a really really strong line up Archive, Thievery Corporation, Jamiroquai.. those bands know how to rock the stage!

 

A.K.: What are your plans for the near future?

G.K.: I’ll keep proposing new, exciting and surprising things on this MONUMENTAL era. It’s just the beginning, something bigger is coming! "MONUMENTAL Chapter - II" is coming this fall !

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Johannes και Sandro για τη συνδρομή τους να γίνει η συνέντευξη και καλή επιτυχία στη μπάντα την Παρασκευή.

 

interviews/kadebostany-clocksound-interview-02.jpeg

Σχετικά άρθρα