ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

The Dream Syndicate - Live @ Fuzz Live Music Club, Athens

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για ονόματα συγκροτημάτων που αποτελούν θρύλους του παρελθόντος. Η επανένωσή τους για μια περιοδεία ή την κυκλοφορία νέου άλμπουμ συνήθως διχάζει το κοινό και προκαλεί δεύτερες σκέψεις περί του αποτελέσματος. Επομένως, ίσως κάποιοι να περίμεναν ότι η εμφάνιση των γερόλυκων Dream Syndicate το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο Fuzz θα είχε τη γεύση ξαναζεσταμένου φαγητού. Όσοι βρεθήκαμε όμως εκεί θα λέγαμε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι τους απολαύσαμε από την αρχή μέχρι το τέλος.

 

Dustbowl

Οι Έλληνες Dustbowl ανέλαβαν το opening act. Με μεγαλοπρεπή είσοδο το εξαμελές συγκρότημα γέμισε τη σκηνή και ξεκίνησε με όρεξη και δυναμισμό. Η επίσημη ενδυμασία και των έξι μουσικών δημιούργησε μια ατμόσφαιρα με άρωμα άλλης εποχής που ταίριαζε απόλυτα με τις μελωδίες των κομματιών τους.

 

 

Οι Dustbowl ξεκίνησαν την πορεία τους το 2006 και έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ. Το στυλ όπως και το όνομά τους, εμπνευσμένα από τις αμμοθύελλες που έπληξαν τις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30, ήταν σαρωτικό. Μεστός ήχος με πολύ καλή απόδοση από τους δημιουργούς που λειτουργούσαν αβίαστα σαν μια καλά δεμένη ομάδα.

 

dustbowl-fuzz-2017-10

 

Αν κλείναμε τα μάτια και αφήναμε τον ήχο να μας ταξιδέψει, θα λέγαμε ότι είμαστε σε ένα αυθεντικό American Bar. Το Mother Earth Rock, όπως οι ίδιοι επιλέγουν να ονομάσουν τη μουσική τους, μας μετέφερε νοερά σε ένα αμερικάνικο σκηνικό και ήταν αναμφίβολα ο πλέον καλύτερος τρόπος να ανοίξει η βραδιά για την εμφάνιση των The Dream Syndicate.

 

dustbowl-fuzz-2017-10

 

The Dream Syndicate

Οι επίτιμοι καλεσμένοι The Dream Syndicate ξεκινούν το show με αρκετό ενθουσιασμό. Μια φυσιολογική αρχή για κάθε live. Ο κόσμος αρκετά ζεστός ανυπομονεί για τη συνέχεια. Μετά το Armed With An Empty Gun ρίχνουν λίγο τους τόνους με το Like Mary, αλλά επανέρχονται σύντομα και ροκάρουν όπως παλιά.

 

 

Οι Dream Syndicate έρχονται από το Λος Άτζελες της Καλιφόρνιας όπου και διακρίθηκαν ως κύριοι εκφραστές του Paisley Underground, ένα κράμα psychedelia, post punk και jangle pop με έντονο το κιθαριστικό στοιχείο. Από το 1981 έως και το 1989 κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία με την κυκλοφορία 4 άλμπουμ. Το 5o άλμπουμ ήρθε πολύ πρόσφατα. Αφού επανενώθηκαν το 2012, κυκλοφόρησαν μόλις φέτος το "How Did I Find Myself Here". Όπως ήταν αναμενόμενο ένα μεγάλο μέρος του setlist ήταν αφιερωμένο στις φρέσκιες δημιουργίες τους χωρίς να σημαίνει ότι παρέλειψαν παλιά κομμάτια που έκαναν το κοινό του Fuzz να απογειωθεί.

 

dream-syndicate-fuzz-2017-05

 

Ήταν τόση η ζωντάνια και η ενέργεια πάνω στη σκηνή που κανείς δεν έμεινε αμέτοχος. Σύσσωμο το κοινό, που είχε γεμίσει σχεδόν ασφυκτικά το χώρο τόσο μπροστά στη σκηνή όσο και στον εξώστη, εκδήλωσε την αγάπη και το κέφι του.

 

dream-syndicate-fuzz-2017-05

 

Ο Steve Wynn έκανε αρκετές παύσεις για να εκφράσει την ικανοποίηση όλης της μπάντας που είναι ξανά σε περιοδεία, όπως τις καλές μέρες του παρελθόντος, ενώ ευχαρίστησε πολλάκις τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο live, που ήταν και το τελευταίο του τουρ.

 

dream-syndicate-fuzz-2017-05

 

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη χώρα μας που όπως είπε σκόπιμα επιλέχθηκε για να γράψει τον επίλογο της περιοδείας τους. Δήλωσε έτοιμος να μείνει ξύπνιος μέχρι την αρκετά πρωινή πτήση του την επόμενη ημέρα για να συνεχίσει να μοιράζεται τη μουσική του μαζί μας και το απέδειξε με δύο encore άνευ προηγουμένου, που κράτησαν σχεδόν μισή ώρα.

 

 

Αστείρευτη ενέργεια, ζωηρή κίνηση και αμεσότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των “μεγάλων παιδιών” που διατηρούν το ώριμο πια ταλέντο τους και το αποδίδουν με έναν τόσο ειλικρινή ενθουσιασμό που κανείς μας δεν μπόρεσε να μείνει ασυγκίνητος.

 

Venue: Fuzz Live Music Club, Athens

Date: 04.11.2017

Hosted by Fuzz Productions

Photos by Eirini Kampitsi

Photos on Facebook

 

dream-syndicate-fuzz-2017-05

Σχετικά άρθρα