ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

The Underground Youth - Live @ Fuzz Live Music Club, Athens

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου βρεθήκαμε για μία ακόμα φορά στον γνώριμο χώρο του Fuzz Live Music Club για να παρακολουθήσουμε την εμφάνιση των αγαπημένων του Ελληνικού κοινού The Underground Youth.

 

The Road Miles

Τη συναυλία των Underground Youth, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα και την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, για ένα ακόμη ενδιαφέρον live, συνόδεψαν οι καταιγιστικοί δικοί μας Road Miles με ήδη δύο ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό τους, το “Gold and Shadows” του 2015 και το πιο πρόσφατο album τους “Ballads for the Wasteland” του 2017.

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-01.jpg

 

Όπως άλλωστε προδιαθέτει και το όνομά τους, οι Road Miles, στην εξαμελή τους σύνθεση, μας παρουσίασαν ούτε λίγο ούτε πολύ 10 κομμάτια τα οποία σε έβαζαν κατευθείαν μέσα σε ένα Σεντάν οδηγώντας το για χιλιόμετρα χωρίς προορισμό περνώντας μέσα από την τεράστια αμερικάνικη έρημο περιστοιχιζόμενος/η από κάκτους, κουφάρια, εγκαταλειμμένα κτίρια και τεράστιους ανατέλλοντες ήλιους.

Αυτοπροσδιοριζόμενοι οι ίδιοι ως μία southern gothic rock μπάντα, στον πολύ καλά δουλεμένο ήχο τους άκουγες επιρροές από τη stone rock σκήνη των Medula και Queens of the Stone Age που συνοδεύονταν όμως από τα αιθέρια φωνητικά της front woman του group, Αφροδίτης Ταβουλάρη, καταιγιστικά κιθαριστικά ξεσπάσματα back to back με blues διαλλείμματα και αργόσυρτα instumentals. Ότι έπρεπε δηλαδή για να ζεσταθούμε αναμένοντας τους headliners της βραδιάς.

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-02.jpg

 

The Underground Youth

Στις 10.30 μμ και με τους όλους του fan του συγκροτήματος να περιμένουν εναγωνίως την δεύτερή τους εμφάνιση στη μητρόπολη βγήκαν οι Underground Youth ανοίγοντας το σετ τους με κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο What Kind Of Dystopian Hellhole Is This? (Fuzz Club Records, 2017) συνεχίζοντας τη βραδιά με αγαπημένες για τους λάτρεις των συνεχιστών των Sonic Youth και των Velvet Underground επιτυχίες από προηγούμενες δουλειές όπως τα Alice, I Need You, Morning Sun, Strangle Up My Mind και άλλα για να ολοκληρώσουν την εμφάνισή τους με 16 κομμάτια συνολικά.

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-11.jpg

 

Με τον ιθύνοντα νου της μπάντας Craig Dyer σε πρώτα φωνητικά και κιθάρα, την ηρωίδα-μούσα και σύντροφό του Olya στα τύμπανα και ένθεν και ένθεν τα υπόλοιπα 2 μέλη του group σε κιθάρα (Mark Vernon) και μπάσο (Max James) οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το συγκεκριμένο live ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που περιμέναμε.. και αυτό γιατί καταλάβαμε γρήγορα πόσο μουσικά ώριμοι πλέον είναι ίδιοι να αφήσουν τη μουσική τους να μιλήσει για τους ίδιους και για αυτά που θα ήθελαν οι ίδιοι να μοιραστούν μαζί μας με τους στίχους τους και τη δημιουργική τους μαγιά αντί για απλές λέξεις που όντως θα φάνταζαν περιττές στο στόμα του front man της μπάντας εν μέσω κομματιών.

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-12.jpg

 

Ένα απλό ευχαριστώ και κάποιες δυνατές στιγμές κατά τη διάρκεια της συναυλίας ήταν αρκετά για να μυήσουν αυτούς που τους έβλεπαν πρώτη φορά και φυσικά για να χαρίσουν στους οπαδούς της μπάντας ονειρικές εικόνες από αυτές που έχουν τη δυνατότητα να χτίζουν πάνω σε επαναλαμβανόμενες μελωδίες χωρίς choruses αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη στιχουρχική τους γραφή και με μία αισθητική κυμαινόμενη από το dark wave, το shoe gaze, το garage rock έως το indie rock του Manchester της δεκαετίας του 1990, μία πόλη που προέρχονται φυσικά και οι ίδιοι.

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-15.jpg

 

Αξιομνημόνευτη στιγμή της βραδιάς:

Όταν ο Dyer προς το τέλος της συναυλίας κατέβηκε από τη σκηνή συνεχίζοντας να παίζει και να τραγουδά για να παρασύρει αργότερα και τους άλλους δύο έγχορδους συνοδοιπόρους του στο χορό, οι οποίοι υπνωτισμένοι από το ρυθμό των τυμπάνων της Olya Dyer μέσα σε κραυγές και χειροκροτήματα αποτελείωσαν το κοινό με εκκωφαντικά κιθαριστικά σόλα. Αυτός ήταν ίσως και ο τρόπος των μουσικών να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στο αθηναϊκό κοινό για τη στήριξή του και να του πουν το πιο ειλικρινές ευχαριστώ!

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-17.jpg

 

Η βραδιά έκλεισε με ακόμα δύο κομμάτια με τα οποία η συγκεκριμένη μπάντα απότισε για τον γράφοντα τουλάχιστον φόρο τιμής σε κομβικές μπάντες για την παγκόσμια μουσική σκηνή όπως οι Pixies.

 

Venue: Fuzz Live Music Club, Athens

Date: 24.11.2017

Hosted by Fuzz Productions

Photos by Valentina Vagena

Photos on Facebook

 

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-10.jpg

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-14.jpg

LIVE/171124-the-underground-youth-fuzz-club/the-underground-youth-fuzz-club-2017-13.jpg

Σχετικά άρθρα