ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Top 10 Tracks of 2015 | ClockSound.gr

Μία ακόμα χρονιά έφτασε στο τέλος της. Γιορτινές μέρες οι οποίες συνοδεύονται από πολύ φαγητό και Best Of The Year λίστες! Έτσι λοιπόν μαγειρέψαμε και εμείς τις δικές μας και σας τις παρουσιάζουμε.

Ξεκινάμε με τα κορυφαία κομμάτια τις χρονιάς που πέρασε. Το Top 10 είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των μελών του ClockSound. Το τελικό αποτέλεσμα αποτελείται από tracks η ποιότητα των οποίων τα καθιστά άξια να διατηρηθούν στο χρόνο, αρκετά παραπάνω από όσο πλέον συνηθίζεται.

 

10. Murder By Death - Big Dark Love 

Το ομώνυμο κομμάτι από το 7ο κατά σειρά άλμπουμ των αμερικανών, είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν γράψει ποτέ. Σκοτεινό, άκρως εσωτερικό και ταξιδιάρικο.

 

 

9. Shlohmo - Beams

Δεν φανταζόμασταν οτι θα ακούγαμε Drum ‘n’ Bass κομμάτι εν έτη 2015, αλλά στο Beams δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Το βίντεο είναι αντιπροσωπευτικότατο της μουσικής.

 

 

8. Αrca – Μutant

Πειραματικό, βρόμικο, μελαγχολικό, τέλειο!

 

 

7. Savages - The Answer

Η επιστροφή των Savages δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους. Τέρμα το volume!

 

 

6. Kendrick Lamar - King Kunta

Ίσως το σημαντικότερο κομμάτι για το 2015, κρίνοντας από την αίσθηση που έκανε παγκοσμίως. O Kendrick κοιτάει προς τον μουσικό του πατέρα (George Clinton) και βγάζει ένα από τα καλύτερα funk κομμάτια της χρονιάς. 

 

 

5. Jacco Gardner - Find Yourself

Οι Ολλανδοί Jacco Gardner μας ταξιδεύουν με πανέμορφες μελωδίες

 

 

4. Sufjan Stevens - The Only Thing

Η προσωπική δοκιμασία του Sufjan Stevens, με την δυσκολότερη στιγμή της να περιγράφεται στο The Only Thing, είναι τόσο αληθινή που μας αγγίζει έντονα. 

 

 

3. Burial - Temple Sleeper

Η ιδιοφυία που λέγεται Burial, φαίνεται να αποδίδει φόρο τιμής στην ηλεκτρονική μουσική των 70s και στον Giorgio Moroder. Το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, αιχμαλωτίζοντας τον ακροατή με τη μελωδία και τα ιδιαίτερα beats αυτού του τύπου.

 

 

2. Jamie xx - Loud Places

Ο Jamie xx στρατολογεί την φίλη του Romy από τους The xx, προσθέτει μια soul χορωδία και μας χαρίζει απλόχερα ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της χρονιάς. Το Loud Places μας κερδίζει με την απλότητά του, ακριβώς όπως και οι The xx στο παρελθόν. Το κομμάτι μας υποχρεώνει να το έχουμε στο repeat μέχρι η φράση “I have never reached such highs, I feel music in your eyes” να αποτυπωθεί για τα καλά στο μυαλό μας.

 

 

1. Tame Impala - Let It Happen

Η επιστροφή των Tame Impala με πιο pop και ηλεκτρονικές διαθέσεις τους έκανε γνωστούς σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό, μέρος του οποίου μέχρι τώρα αγνοούσε την ύπαρξή τους. Για εμάς το άλμπουμ ήταν σχετικά απογοητευτικό, όντας κάπως μονοδιάστατο και με έλλειψη ψυχής. Το Let It Happen όμως παραμένει κομματάρα, ενώ η live εκτέλεσή του στο Pukkelpop που βρεθήκαμε ήταν ακόμα καλύτερη από το στούντιο.

Δείτε πιο κάτω ότι είχαμε γράψει για το Let It Happen, στο review του νέου δίσκου.

«Το πρώτο single Let It Happen μας έκανε να τσεκάρουμε δύο φορές αν όντως ακούμε Tame Impala ή κάποιο DJ-παραγωγό. Ανύπαρκτες κιθάρες και καθαρά ηλεκτρονικός ήχος, με περίσσιο disco feeling. Θα μπορούσε να ήταν το αποτέλεσμα μιας ακόμα συνεργασίας του Julian Casablancas με τους Daft Punk. Αν και αρχικά, προσωπικά, ο νέος αυτός ήχος με απογοήτευσε, το κομμάτι είναι πραγματικά υπέροχο και είναι αδύνατο να μην παραδοθεί ο ακροατής στο ρυθμό του. Από τα μέσα του 8άλεπτου dance anthem και μετά, ένα απλό αλλά ιδιοφυές riff επαναλαμβάνεται το οποίο κάνει το κομμάτι πραγματικά ξεχωριστό. Και ας ευχόμασταν να αποδίδονταν από κιθάρες με μπόλικο fuzz…»

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner