ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Le Guess Who? Festival | ClockSound Preview (Upd)

RECOMMENDED

Το τέλος του καλοκαιριού πλησιάζει. Τα ανοιχτά φεστιβάλ της σαιζόν φτάνουν στο τέλος τους για φέτος, δίνοντας τη σκυτάλη στα indoor festivals, μερικά από τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί τόσο που σε περιπτώσεις θα τα χαρακτηρίζαμε ως σημαντικά πολιτιστικά κέντρα.

Το Le Guess Who? Festival στην Ουτρέχτη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα. Για τέσσερις μέρες η πανέμορφη αυτή πόλη της Ολλανδίας μεταμορφώνεται σε μία μουσική (και όχι μόνο) Disneyland, με ήχους από όλο τον κόσμο, χωρίς όρια και περιορισμούς. Οι διοργανωτές έχουν εκφράσει την θέλησή τους να εδραιωθεί το φεστιβάλ αυτό ως ένα κέντρο που θα μπορεί κανείς να απολαύσει και να ανακαλύψει υψηλού επιπέδου μουσική, λιγότερο γνωστή ευρύ κοινό. Και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το lineup.

Το ClockSound έχει ήδη παρευρεθεί για 3 συνεχόμενες χρονιές στο φεστιβάλ. Μπορείτε εδώ κι εδώ να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την περσινή χρονιά.

Με πάνω από 150 ονόματα και τέσσερις curators, σε μεγάλο αριθμό venues στο κέντρο της πόλης, παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις, το μεγαλύτερο παζάρι δίσκων στον κόσμο και συνολικό εισιτήριο στα 135 ευρώ, ένα ταξίδι στην Ουτρέχτη εκείνες τις μέρες προτείνεται ανεπιφύλακτα! Ενδεικτικά, τα αεροπορικά εισιτήρια για τις μέρες αυτές από την Αθήνα ξεκινούν από μόλις 120 ευρώ. Και όσον αφορά τη διαμονή, το ξενοδοχείο StayOkay Utrecht Centrum προσφέρει ειδικές τιμές για το τετραήμερο, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές (δείτε πληροφορίες εδώ).

 

 

(Update) Ακολουθεί το τελικό line-up:

 

47 νέες προσθήκες, με ονόματα όπως: Swamp Dogg, Neneh Cherry, Tirzah, Kelsey Lu, Lonnie Holley, Seefeel performing Quique, Cass McCombs, Midori Takada, and a special collaboration between Ryley Walker and Kikagaku Moyo

 

Εδώ μπορείτε να διαβάστε το τελικό line-up.

 

 

Curated by Devendra Banhart 

Ο πολύ ιδιαίτερος και πολυδιάστατος μουσικός από το Los Angeles, πέρα από τη δική του εμφάνιση, επιλέγει να φέρει ονόματα όπως Shintaro Sakamoto (πρώην μέλος του ψυχεδελικού γκρουπ Yura Yura Teikoku), Sun Foot (noise, surf), DRINKS (White Fence’s Tim Presley με την Cate Le Bon) και άλλους.

 

 

Curated by Asia Argento

Η ηθοποιός, μουσικός, ακτιβίστρια επιλέγει τους φοβερούς Breeders της Kim Deal των Pixies, την κολεκτίβα Future Feminism (στην οποία συμμετέχει ο Anohni), τους Νεουορκέζους Psychic Ills, Lydia Lunch’s Big Sexy Noise, Richard Fearless (των Death In Vegas), αλλά και τη φίλη της και ηθοποιό Rose McGowan.

(Update: Η Asia Argento τελικά αποφάσησε να μην εμφανιστεί εξ' αιτίας των πρόσφατων κατηγοριών για αποπλάνηση ανηλίκου. Οι διοργανωτές σκοπεύουν όμως να διατηρήσουν στο lineup τους καλλιτέχνες που επέλεξε) 

 

 

Curated by Moor Mother

Η ποιήτρια/μουσικός από τη Φιλαδέλφεια επιλέγει μία πληθώρα παλιότερων αλλά και νέων καλλιτεχνών, όπως GAIKA (δείτε εδώ τις εντυπώσεις μας από την εμφάνισή του στο Plissken Festival), Art Ensemble of Chicago, Saul Williams & King Britt.

 

 

Curated by Shabaka Hutchings

Ο σαξοφωνίστας Shabaka Hutchings θα βρεθεί ξανά στο φεστιβάλ, αυτή τη φορά ως curator, μετά την αξέχαστη εμφάνισή του την προηγούμενη χρονιά. Ο ίδιος επιλέγει τους δικούς του Sons Of Kemet, τους Orchestra Of Spheres, τους Ιάπωνες psychedelic-experimental Bo Ningen, τους Βέλγους STUFF. και πολλούς ακόμα.

 

 

Le Guess Who names

Οι ίδιοι οι διοργανωτές επιλέγουν τα δικά τους ονόματα, τα οποία περιλαμβάνουν τη συνεργασία του Stephen O’ Malley των Sunn O με τους ONCEIM, μία ορχήστρα 34 μουσικών (!), τους Mudhoney, Jerusalem In My Heart Orchestra, Kikagaku Moyo, μεταξύ άλλων.

 

 

RVNG Int

Η ανεξάρτητη δισκογραφική από το Brooklyn θα παρευρεθεί στο φεστιβάλ, παρουσιάζοντας μερικά από τα ονόματά τους, όπως Kate NV, Ian William Craig & Daniel Lentz, Oliver Coates κ.α. 

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner