ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Menta w/ Marva Von Theo @ Six d.o.g.s., Athens

Νωρίς το βράδυ της Παρασκευής βρεθήκαμε στο στενάκι του Six D.O.G.S για να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του νέου άλμπουμ "Polyend" των MENTA, συνοδευόμενων απ' τους ολόφρεσκους Marva Von Theo.

Αν και το live ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 21:00 με τους Marva Von Theo, μέχρι τις 10 δεν υπήρχε η παραμικρή προσέλευση, (δεν ήμασταν πάνω από 10 άτομα, χωρίς καμία υπερβολή) με αποτέλεσμα να επικρατεί ένα αίσθημα σύγχυσης και απογοήτευσης τόσο από μας που περιμέναμε όσο και από το opening act που θα έπαιζε σε τόσο λίγο κοινό.

 

Marva Von Theo

Παρόλ' αυτά, το live έπρεπε να ξεκινήσει κι έτσι ανέβηκαν στη σκηνή η Μάρβα με τον Θοδωρή, σχολιάζοντας φυσικά την λαοθάλασσα που επικρατούσε...

Σχεδόν prive συναυλία! Καθόλου δε μας χάλασε όμως αυτό, καθώς η δυναμική παρουσία των δύο αρκούσε για να μας φτιάξει τη βραδιά. Η Μάρβα μας καθήλωσε με τη βαθιά αισθησιακή φωνή της και την σκηνική της παρουσία, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για μια μπάντα με χρόνια στον χώρο.

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Το setlist τους βασίστηκε καθαρά στο ντεμπούτο άλμπουμ τους "Dream Within A Dream", που αποτελεί μια πολύ δυνατή αρχή για τους ίδιους. Ήχοι ηλεκτρονικοί, με στοιχεία trip-hop, synthwave, αγκάλιαζαν τα καθαρά φωνητικά της Μάρβας. Τα κομμάτια τους ήταν ένα κι ένα! Ερωτικά και χορευτικά, κρίμα δηλαδή που δεν υπήρχε και το αντίστοιχο κοινό για να τα τιμήσει όπως τους άρμοζε.

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Κομμάτια όπως το Inside Your Mind, το Secret Lover και το Perfect Sync σου μένουν για πολύ καιρό στο μυαλό. Σκοτεινός στίχος και βαθύς ηλεκτρονικός ήχος στο μεγαλείο τους. Έκλεισαν τη συναυλία τους δυναμικά με το έντονο, ρυθμικά και στιχουργικά, Perfect Sync και μας αποχαιρέτησαν, αφήνοντας μας αρκετά ζεστούς για να υποδεχτούμε τους MENTA.

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Setlist:

• Reaching The Stars
• What Is It About Me That You Love
• Inside Your Mind
• Fame And Gold
• Secret Lover
• Perfect Sync

 

MENTA

Στο ενδιάμεσο λοιπόν που ετοιμαζόταν η σκηνή για τους MENTA άρχισε να μαζεύεται περισσότερος κόσμος, καταλαβαίνοντας ότι αρκετοί περίμεναν την παρουσίαση του νέου τους άλμπουμ "Polyend". Αυτό δεν είναι τυχαίο, μετά τις τελευταίες πολύ καλές ορχηστρικές δουλειές του συγκροτήματος. Δεν άργησαν να ανέβουν στη σκηνή οι παλιοί και καθ' όλα ανανεωμένοι MENTA με πολλή όρεξη κι ενέργεια. Μας καλωσόρισαν θερμά και έσπευσαν να ξεκινήσουν τη μουσική τους παράσταση.

Με τον Κώστα Βλάχα να δίνει το σύνθημα, μπήκε ένα τρομερά δυνατό μπιτ που μας καθήλωσε όλους. Στο background προβαλλόταν ένα όχι και τόσο αισιόδοξο ή ελπιδοφόρο βίντεο, το οποίο σε συνδυασμό με τον έντονο ρυθμό του κομματιού σου πλημμύριζε το μυαλό με σκέψεις. Συναισθήματα οργής και πόνου βγαίνουν στην επιφάνεια με τη βοήθεια της μεστής μουσικής των MENTA. Φαίνεται ότι τα τόσα χρόνια εξέλιξης, σε προσωπικό και μουσικό επίπεδο, τους έδωσαν τη δυνατότητα να εμβαθύνουν αρκετά καταφέρνοντας να αγγίξουν τον καθένα από μας που βρίσκονταν εκεί.

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Μας ζέσταναν με κομμάτια απ' τα δύο προηγούμενα τους άλμπουμ, "Téléphérique" και "K.I.D". Δύο άλμπουμ που κρύβουν πολλή απογοήτευση και θλίψη, συναισθήματα που κατάφεραν να μας περάσουν και να μας κυριεύσουν. Ο σκοτεινός ήχος του μπάσου του Κώστα Βλάχα σε συνδυασμό με τις γλυκές μελωδίες των πλήκτρων, δημιουργούσαν έναν περίεργο μουσικό συνονθύλευμα, σχεδόν απόκοσμο. 

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά, κοντά στη μέση της συναυλίας, μας ενημέρωσαν ότι από εκείνο το σημείο κι έπειτα, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το νέο τους άλμπουμ, "Polyend". Κατά βάση ηλεκτρονικός και σύγχρονος ο ήχος, με ambient στοιχεία και ελαφρώς πιο up tempo ρυθμό (όπως το είχαν υποσχεθεί εξ' αρχής δηλαδή) συνεπήρε το κοινό και τους ίδιους.

 

IMG_5252

Photo by Valentina Vagena

 

Ωστόσο, τα random βιντεάκια που προβάλλονταν στο background κατάφερναν να αποσπούν μερικούς από μας, μη δένοντας πάντοτε αρμονικά με το καλοδουλεμένο και μεστό καθαρά μουσικό μέρος του live τους. Ίσως έφταιγαν τα εφέ από πίσω που μας αποπροσανατόλιζαν ή μας κατεύθυναν σε κάτι συγκεκριμένο, σημείο όπου ένιωσα ότι η συναυλία έμοιαζε να φθάνει σε ένα σημείο κορεσμού. Αν και μουσικά ήταν άρτια εκτελεσμένα τα κομμάτια, θεωρώ τους έλειπε η διαβάθμιση, η ένταση. Κατά τη γνώμη μου, ένα καλύτερο πάντρεμα εικόνας και ήχου θα είχε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην εμφάνιση του συγκροτήματος.

Η συναυλία κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τους ήχους του “Polyend”, έκλεισε με το End, κομμάτι που είχαμε την τιμή να δημοσιεύσουμε στο ClockSound, και τα παιδιά της μπαντας μας αποχαιρέτησαν όμορφα, ευχαριστώντας μας θερμά.

 

Setlist:
• 1
• Down
• 2
• I'll Turn Into Hitler
• The
• To
• 6
• Poly
• 7
• So
• You
• Went
• End

 

Venue : Six d.o.g.s., Athens
Date: 27.04.2018
Photos by Valentina Vagena

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner