ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Marva Von Theo w/ Glass Rebel - Live @ Romantso, Athens

Παρασκευή βράδυ βρεθήκαμε στο στομάχι της πόλης, στο Ρομάντσο της οδού Αναξαγόρα, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του album “Dream Within a Dream” των Marva Von Theo.

 

Glass Rebel

H βραδιά ξεκίνησε (με αρκετή καθυστέρηση) υπό τους ήχους των Glass Rebel. Το τετραμελές αθηναϊκό σχήμα παίζει καλοδουλεμένη, radio friendly, electro pop και στην εμφάνισή του υποστήριξε εκτελεστικά τις συνθετικές του επιλογές. Οι τέσσερις μουσικοί που είδαμε και ακούσαμε δένουν άριστα μεταξύ τους.

Τα πρίμα φωνητικά διαθέτουν το εύρος που ταιριάζει στο συγκεκριμένο μουσικό είδος και εκφέρονται με αυτοπεποίθηση και καθαρότητα. Το μπάσο δίνει τον funk ρυθμό που αν μη τι άλλο, θα σε κάνει να χτυπήσεις ρυθμικά το πόδι σου στο πάτωμα. Ο ήχος των synths είναι λιτός και κλασικός αλλά όμορφος (χωρίς να θέλω να στερήσω από τον χειριστή του τα εύσημα, δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από ένα Nord).

Η πανέμορφη drummer, εκτός από το να χαρίζει πόντους στην μπάντα όσον αφορά την σκηνική παρουσία, είναι αποτελεσματική ενώ παραμένει χαλαρή και κάνει το όλο εγχείρημα να φαντάζει τόσο εύκολο όσο θα έπρεπε να είναι η pop μουσική. Αν καταφέρουν να προχωρήσουν πέρα από ορισμένα μουσικά clichés, σίγουρα ο ήχος τους θα ωφεληθεί.

 

Marva Von Theo

To duo των Μάρβας Βούλγαρη και Θοδωρή Φοινίδη πήρε την θέση του στην σκηνή αμέσως μετά και κατά την διάρκεια του set του, μας παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική του απόπειρα, η οποία κυκλοφορεί ήδη και φέρει τον τίτλο “Dream Within a Dream”.

Oι Marva Von Theo αποτελούνται από δύο ταλαντούχους νέους μουσικούς που είναι φανερό ότι έχουν εργαστεί πολύ πάνω στον ήχο τους και η πεντακάθαρη παραγωγή τους δικαιώνει. Τα φρέσκα beats του Theo συμβαδίζουν με τα standards της διεθνούς pop σκηνής όπως διαμορφώνεται αυτή την στιγμή και εν πολλοίς ευθύνονται για τον μοντέρνο χαρακτήρα που αποπνέουν οι συνθέσεις. Σε αντιδιαστολή, η φωνή αλλά και η σκηνική παρουσία της Μάρβα προσθέτει το 80s retro στοιχείο.

 

marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08

Photo by Angel_Slt

 

Χαρακτηριστικά, σε στιγμές κατά την διάρκεια του live, η τραγουδίστρια παίζει με ένα strap-on synthesizer, εμβληματικό synth της δεκαετίας του ογδόντα. Η φωνή αλλά και η ίδια η Μάρβα αποπνέουν τον αέρα πομπώδους τραγικότητας αλλά και ευθραυστότητας, τον τόσο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης περιόδου. Μελωδίες μελαγχολικές μπλέκονται μαζί με αισιόδοξους ήχους και ρυθμούς, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο “Dream Within a Dream”.

Σύγχρονη pop με στοιχεία dark wave είναι κάτι που λίγα συγκροτήματα στην Ελλάδα τολμούν να κάνουν, ωστόσο ο ήχος τους δεν καταφέρνει να βγει από την πεπατημένη οδό των σχημάτων που επιδιώκουν το airplay. Έτσι, με άφησαν ανικανοποίητη όσον αφορά το στοιχείο της έκπληξης, του ενθουσιασμού που νιώθεις όταν ακούς κάτι που ξεχωρίζει, κάτι ικανό να σου γεννήσει συναισθήματα δυνατά.

 

marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08

Photo by Angel_Slt

 

Οι δύο μουσικοί, χάρη στο στήσιμο που έχουν επιλέξει, γεμίζουν την σκηνή, κατόρθωμα διόλου ευκαταφρόνητο όταν πρόκειται για ντουέτο όπου τα πράγματα εύκολα μπορούν να γίνουν αμήχανα. Ο Τheo, θωρακισμένος πίσω από μια συστάδα synths, controllers και laptops, και η Μάρβα, μόνη με το μικρόφωνο, τις αιθέριες κινήσεις της και που και που το synth της (που όμως μοιάζει να αποτελεί προέκταση του κορμιού της) στέκουν στην σκηνή με φυσικότητα και στυλ, και είναι φανερό ότι ανήκουν εκεί.

 

marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08

Photo by Angel_Slt

 

Δύο τεχνικά πολύ καλές μπάντες που παίζουν σχετικά ασφαλή pop μουσική, κατάλληλη για τους φίλους του ραδιοφώνου και για όσους επιθυμούν να ακούσουν κάτι που θα τους κάνει να αισθανθούν όμορφα χωρίς να τους προβληματίσει ιδιαίτερα. 'Ομως, η επίτευξη του συναίσθηματος της γλυκιάς μελαγχολίας ή της πρόσκαιρης επιφανειακής ευφορίας μπορεί να είναι κάποιες φορές το μόνο ζητούμενο στην μουσική.

Να σημειώσουμε τέλος, πως ο ήχος στο Romantso ήταν όπως πάντα εξαιρετικός, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί τον ενδεδειγμένο χώρο προκειμένου να παρουσιάσει κανείς με υψηλή ποιότητα την δουλειά του.


Venue : Romantso, Athens
Date: 09.02.2018
Photos by: Angel_Slt
 
 
marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08
Photo by Angel_Slt
 
marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08
Photo by Angel_Slt
 
marva-von-theo-glass-rebel-live-romantso-athens-review-08
Photo by Angel_Slt
 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner