ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Μια βραδιά στην Αθήνα με τον Vagina Lips

Το βράδυ της Παρασκευής 30/11, ο γνωστός κατά κόρον ως The Vagina Lips, θα παρουσίαζε το νέο του δίσκο "Generation Y", παρέα με τους Monochromatic Visions και τους Cathedral Echo, στον πολυχώρο του Ρομάντσο. Βρέθηκα εκεί λοιπόν νωρίτερα για να συναντήσω τον ευφυή δημιουργό του προαναφερθέντος project, Jimmy Polioudi.

Όμως η καθυστέρηση που υπήρξε στα soundchecks των προηγούμενων μπαντών, περιόρισαν τον χρόνο μας κι έτσι είπαμε να αφήσουμε την κουβέντα μας για μετά την συναυλία. Έτσι λοιπόν καθίσαμε στο μπαρ του Ρομάντσο παρέα με άλλον ένα φίλο του και κουβεντιάσαμε για διάφορα μουσικά και μη.

Από το λίγο που μιλήσαμε, ένιωσα ότι ο Τζίμης είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Έχει ζήσει καταστάσεις, έχει ζυγίσει τα πράγματα και έχει τη δική του οπτική πάνω στη ζωή. Μπορεί - κι ελπίζω να καταφέρει - να προσφέρει πολλά στην ελληνική σκηνή με τις ιδέες και την όρεξή του.

Τέλος πάντων, η ώρα πέρασε και ήρθε η στιγμή του soundcheck του. Οπότε αφού το ολοκλήρωσε γρήγορα γρήγορα, ξεκίνησε η αναμενόμενη βραδιά.

 

The Vagina Lips w/ Cathedral Echo & Monochromatic Visions

Μας ζέσταναν οι ψυχεδελικοί Cathedral Echo και μας ξεσήκωσαν οι Monochromatic Visions. Φρέσκες μπάντες που δεν ήξερα αλλά μετά το live θέλησα να μάθω. Αν και δεν υπήρχε πολύς κόσμος στο κοινό, επικρατούσε ένα πολύ ωραίο vibe καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας.

 

a-night-out-with-the-vagina-lips-01

Photos by Vassilis Mourloukos

 

Γύρω στις 12 λοιπόν, αφού λόγω της καθυστέρησης που προαναφέρθηκε πήγε λίγο πίσω το πρόγραμμα, ανέβηκε στο stage ο Vagina Lips, με τα παιχνίδια του και μας απογείωσε με τα νέα του και μη κομμάτια. Η αλήθεια είναι ότι τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ ξεχώρισαν στα μάτια/αυτιά μου.

Αν και είχε φύγει αρκετό μέρος του κοινού, όσοι μείναμε, το ευχαριστηθήκαμε. Χορέψαμε, ταξιδέψαμε, μελαγχολήσαμε. Έκλεισε με το ΤΟΥΒΛΑ απ’ το άλλο project του, MAZOHA, και μας άφησε με έναν πικρό προβληματισμό. Το live τελείωσε και περίμενα να ετοιμαστεί για να μου παραχωρήσει λίγο απ’ το χρόνο του, καθώς ήταν κανονισμένο να συνεχιστεί το πρόγραμμά του αλλού.

 

a-night-out-with-the-vagina-lips-01

Photos by Vassilis Mourloukos

 

Έτσι, πολύ λίγη ώρα αργότερα, βγήκαμε από το Ρομάντσο και κουβεντιάσαμε...

 

Σέβη: Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.. Αρχικά, πώς ξεκίνησαν όλα;
Jimmys: Ποια όλα;


Σέβη: Τα μουσικά σου..
Jimmys: Αα.. Από πολύ μικρός. 14 χρονών; 15; Με δάσκαλο γύρω στους 5 μήνες.. Μπάντες, τραγούδια, κιθάρα εγώ. Με τον Monsieur Minimal κιθάρα. Είμαστε φίλοι από τότε.


Σέβη: Άντε!

Jimmys: Ναι, στον ίδιο δάσκαλο πηγαίναμε.. Αυτοδίδακτοι πάνω κάτω. Τέλος πάντων, όχι ότι έχει σημασία.


Σέβη: Διαφορετικές πορείες μετά όμως...

Jimmys: Ναι ναι ντάξει...αυτά. 14-15 λοιπόν.


Σέβη: Πολύ πίσω όμως..

Jimmys: Ναι ντάξει.


Σέβη: Μια χαρά. Ποιοι καλλιτέχνες είχαν τη σημαντικότερη επιρροή σε σένα;
Jimmys: Ε, τα κλασικά. Nirvana, Queen, Depeche Mode πιο μικρός, Joy Division εφηβεία και πιο πριν. Στέρεο Νόβα, Τρύπες πολύ, ως πιτσιρικάς από ελληνόφωνα.


Σέβη: Το βασικότερο;

Jimmys: Nirvana. Nirvana αρρώστια. Μια ζωή Nirvana!

 

a-night-out-with-the-vagina-lips-01

Photos by Vassilis Mourloukos


Σέβη: Η solo καριέρα πώς ξεκίνησε;

Jimmys: Solo... Καριέρα... Ε τίποτα. Από ανάγκη.


Σ: Δηλαδή πώς δεν έστησες μια μπάντα;

Jimmys: Είχαμε. Το είχαμε ντουέτο στην αρχή. Έπαιζα κιθάρα, πλήκτρα. Είχαμε μπάσο και κιθάρα για να βγαίνει πιο massive ο ήχος και ντράμερ ο Κώστας που μου κάνει τις παραγωγές.


Σ: Και στο στούντιο δηλαδή, το προτιμάς μόνος;

Jimmys: Σ’ όλα solo. Αφού μόνος τα γράφω ούτως ή άλλως. Όλα δικά μου είναι. Όπως σου είπα και πριν κάθε κομμάτι παίρνει λίγο. Είναι lo-fi τα κομμάτια. Κοίτα, όλα αυτά τα χρόνια έχω ηχογραφήσει με πολλούς τρόπους οπότε...

 

Σ: Πόσα είδη ηχογραφήσεων δηλαδή;

Jimmys: Εε.. Full band, live, live και full band, full band κι ένας-ένας, μόνος κι ένα-ένα..


Σ: Υπήρξαν τσακωμοί;

Jimmys: Όχι, απλά εντάξει εγώ είμαι πολύ πιο μεγάλος απ’ τα παιδιά, οπότε δεν το έβλεπαν και τόσο σοβαρά. Ας πούμε είχαμε μια μπάντα πιο πριν, που ευτυχώς βέβαια που διαλύθηκε, που μόλις έστρωσε...


Σ: Κάτι στράβωσε;

Jimmys: Ναι.. Δεν μπορούσε ο ένας ο άλλος ήθελε να είμαστε πολύ underground, να μη φαινόμαστε κι έτσι, αλλά οκ προϊόν είναι.. Ο άλλος ήταν χάλια, πρόβες γαμώ, live δεν είχαμε ντράμερ. Δεν υπήρχε και χημεία... Ε και τα κομμάτια όλα εγώ τα έγραφα ούτως ή άλλως. Ε και πλέον ντάξει. Από το τελευταίο live που έπαιξα full, τύπου με τα δικά μου με την μπάντα, ήμασταν underground τύποι στη Λάρισα πριν από δύο-τρία χρόνια σαν Vagina και μετά ο Κωνσταντίνος ο ντράμερ μου δεν το ‘χε. Αγχωνόταν και δεν ψηνόταν, εγώ δεν ψηνόμουν, γιατί ηχητικά το πηγαίναμε σε πιο rock’n’roll. Κι έτσι θα κάνω..


Σ: Ό,τι σου βγαίνει..

Jimmys: Ησύχασε το κεφάλι μου.


Σ: Καλά, ισχύει. Μόνος σου κι ό,τι κάνεις. Βέβαια έχεις τη μεγάλη ευθύνη του προϊόντος.
Jimmys: Ντάξει και τί να κάνεις;


Σ: Ισχύει. Τέλος πάντων. Το καλύτερο live σου;

Jimmys: Το καλύτερο live νομίζω ήταν στην Πάτρα, την προηγούμενη βδομάδα.


Σ: Ναι ε; Δυνατό;

Jimmys: Ε μικρός χώρος, πολύς κόσμος. Περάσαμε καλά. Γενικά, κάθονται καλά οι μικροί χώροι σε μένα.


Σ: Σου ταιριάζουν. Είσαι και χαβαλετζής, αλληλεπιδράς με το κοινό σου, συμμετέχεις.

Jimmys: Ναι ε;


Σ: Ναι ναι. Πέρυσι θυμάμαι το είχες πολύ..

Jimmys: Πέρυσι που;


Σ: Εδώ στο Ρομάντσο που άνοιγες τους Mary’s Super Flower δεν θυμάμαι ακριβώς..

Jimmys: Δεν τους άνοιγα... Σε παρακαλώ! Έπαιζα πριν.
(Γελάμε κι οι δυο)


Σ: Αυτό αυτό, συγγνώμη.

Jimmys: Καλό live ε; Καλύτερο απ’ το σημερινό.


Σ: Ναι ήταν πολύ καλό αλλά ντάξει κι ο νέος δίσκος ήταν δυνατός.

Jimmys: Ντάξει τέλος πάντων, καλά ήταν όλα.


Σ: Για πες μου όμως για τον δίσκο..

Jimmys: Τι να πω;


Σ: Που έχει τόση μαυρίλα.

Jimmys: Δε νομίζω ότι έχει τόση. Εντάξει όχι.. Ναι μπορεί..


Σ: Δηλαδή για παράδειγμα τα Boy June και This Is A Good Life ενώ πάει να φανεί χαρούμενο δεν είναι.

Jimmys: Τι να σου πω. Γι’ αυτά δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα πάντως. Είναι η στιγμή της έμπνευσης αυτά τα πράγματα. Έχουν κοινά πράγματα με το "Athanasia" σαν άλμπουμ πάντως. Τα κοινά που έχουν είναι ότι γράφτηκαν..

 

Σ: Παράλληλα;

Jimmys: Όχι παράλληλα.. Ε, γενικά άκου πώς είναι το πράγμα. Εγώ επειδή όλη τη μέρα παίζω, σπίτι ας πούμε, μπορεί κάποιες βδομάδες να παίζω όλη μέρα, μπορεί μετά ένα μήνα να μην κάνω τίποτα, αλλά κυρίως βγαίνει σαν ανάγκη, να παίξεις, να ξαλαφρώσεις, πώς να σου το πω. Όταν είπαμε με την Inner Ear να κάνουμε ένα άλμπουμ μαζί, δεν ήξερα τι κομμάτια θα γράψω κι έμπαινα, το βγαζα εκείνη τη στιγμή και το ηχογραφούσα.

 

Σ: Κατευθείαν; Σου έβγαινε δηλαδή;

Jimmys: Ναι με λίγο πείρα. Δηλαδή όλα τα κομμάτια εκτός από το Fall In Love και ένα άλλο παλιό κομμάτι, είναι καινούρια. Αφού όταν μπαίναμε και γράφαμε δεν ήξερε τι θα γράψω ούτε πού θα πάει.


Σ: Κι έβγαινε έτσι αβίαστα.

Jimmys: Αβίαστα ναι. Ούτε στίχοι ούτε τίποτα.


Σ: Ναι ρε παιδί μου, αλλά έχουν πολύ εξομολογητική διάθεση τα κομμάτια.

Jimmys: Ντάξει, κοίταξε, έχω μια εμπειρία. Έχω τρομερό ταλέντο στο να φτιάχνω τραγούδια. Δηλαδή είναι το μόνο ταλέντο που έχω. Είναι πολύ εύκολο, δηλαδή μπορώ να σου κάνω δίσκο κατά παραγγελία αν θες.


Σ: Τι λες ρε; Μπράβο.

Jimmys: Οπότε μου βγαίνει έτσι. Λίγο να το πιέσω, έχω απόθεμα. Αφού αυτό κάνω, δεν κάνω κάτι άλλο. Για μένα είναι πολύ φυσιολογικό.


Σ: Πηγαίο, ναι, το καταλαβαίνω.

Jimmys: Είναι η φάση απλή. Είναι πολύ απλή. Είμαι και μόνος.. Τώρα θέλω να μπω να ηχογραφήσω και MAZOHA φουλ.


Σ: Μπράβο, αυτό ήθελα να σου πω.

Jimmys: Με την Inner Ear, θα βγει γύρω στο Μάιο ελπίζω.. Εκεί.. Ε και μετά βλέπουμε.


Σ: Παράλληλα δηλαδή; MAZOHA και The Vagina Lips;

Jimmys: Ε παράλληλα.. Τι άλλο;

 

a-night-out-with-the-vagina-lips-01

Photos by Vassilis Mourloukos


Σ: Δεν ξέρω.. Για πες τώρα.. Ήρθε η ερώτηση που θέλω πολύ να κάνω. Τα ονόματα πώς προέκυψαν ρε;

Jimmys: Τα ονόματα... Τα ‘χω πει πολλές φορές.


Σ: Ναι αλλά εγώ πρώτη φορά το ρωτάω.

Jimmys: Είναι η φάση ότι ήμασταν δύο, ψάχναμε ένα όνομα, έτσι να το ακούς και να σου μένει.. Εγώ δεν έχω παίξει με το όνομα, δηλαδή τα κομμάτια από πίσω καμία σχέση, σαν θεματολογία είναι άσχετα πράγματα. Ήθελα να είναι έτσι λίγο προβοκατόρικο, να το ακούει ο άλλος και να μένει. Η ιστορία είναι ότι εκείνη την περίοδο είχε χαλάσει το κινητό μου και δεν είχα smartphone μέχρι να μου το φτιάξει ο άλλος, τέλος πάντων, κι είχα πάει σε ένα προβάδικο και το ‘χα σκεφτεί στο καπνιστήριο, στο προβάδικο. Πήγα σπίτι μετά, έκατσα λάπτοπ, το είχα ξεχάσει και κάπως το θυμάμαι, το ψάχνω λίγο, δεν υπήρχε και λέω αυτό.


Σ: Και το MAZOHA;

Jimmys: Το MAZOHA.. Ήμουν σε μια μπάντα πέρυσι, πριν ενάμιση χρόνο, κι έπαιζα μπάσο τέλος πάντων και ψάχναμε όνομα για εκείνη την μπάντα και λέει ο άλλος “μαζοχισμός, μαζοχίστικ-κάτι” και λέω “μαζό, μαζόχα, Καίτη Μαζόχα που ναι και η λαϊκή τραγούδιστρια” αλλά ντάξει επειδή το MAZOHA, επειδή κι η θεματολογία του είναι άλλη, βασικά δεν είναι άλλη, πάνω κάτω ίδια είναι, απλά είναι ελληνόφωνο και σου σκάει πιο άνετα, είναι η φάση που λίγο αντικατοπτρίζει τι γίνεται. Δηλαδή είμαστε τώρα, χάλια πράγματα, κανείς δεν αντιδρά. Μαζόχα! Γουστάρεις. Όλοι τα βλέπουμε στραβά, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι να το αλλάξει. Και κάπως έτσι, αλλά σίγουρα κι εκεί έπαιξε το προβοκατόρικο.


Σ: Σ’ αρέσει ρε παιδί μου να προκαλείς.

Jimmys: Ναι, είμαι της φάσης να είναι ένα όνομα που να μην περνάει απαρατήρητο. Δηλαδή θα το δει ο άλλος.


Σ: Σου μένει. Δηλαδή κι εγώ έτσι θυμάμαι να με κράτησε.

Jimmys: Και μένα έτσι με κράτησε.


Σ: Τι άλλο ήθελα να σου πω; Δε θέλω και να σε ζαλίζω. Α! Αυτό που σε ρώτησα και πριν, για το εξωτερικό. Ποιο είναι το πλάνο;

Jimmys: Το πλάνο μου... Δεν υπάρχει πλάνο. Τώρα έχουν γίνει κάποια πράγματα. Κοίταξε εγώ τώρα που είμαι στην εταιρεία και κάνουν διανομή και στέλνουν, γιατί όλα τα reviews δεν είναι ότι με βρίσκουν από μόνοι τους, τα στέλνουν. Είναι κονέ της εταιρείας.


Σ: Κανένα τουρ σκέφτεσαι;

Jimmys: Κανένα τουρ.. Δεν εξαρτάται απ’ την εταιρεία, εξαρτάται απ’ τον μάνατζερ. Δηλαδή πληρώνεις έναν τουρ-μανατζερ. Εύκολος είμαι εγώ, δηλαδή πάω όπου. Μόνος είμαι. Δεν έχει να συνεννοηθούμε μαζί πέντε άτομα, να πω δεν μπορώ δουλεύω. Τίποτα. Έφυγα. Μπορώ να πάω απ’ τον Έβρο μέχρι τη Νέα Υόρκη αύριο. Μόνος. Δηλαδή είναι εύκολο.


Σ: Το θες όμως;

Jimmys: Ε άμα είναι καλοστημένο, στα κυβικά μου ναι, προφανώς και θα γίνει η φάση, θα προσπαθήσουμε. Εμένα το μεγάλο μου άγχος είναι ότι το Vagina Lips, είναι ένα πολύ καλό όνομα στο να γίνει γρήγορα γνωστό, ονομαστικά τουλάχιστον, αλλά παραπάνω ντάξει.. Δηλαδή, 200 άτομα....πάνω από 300 άτομα σε live δεν θα έχω εγώ ποτέ. Εδώ. Ό,τι και να γίνει. Θα πρέπει να μια σαν την Μποφίλιου για να έχει ανταπόκριση..


Σ: Υποτιμάς τη δουλειά σου βέβαια.

Jimmys: Όχι, δεν το λέω υποτιμητικά. Το λέω ότι αυτή είναι η κατάσταση. Αυτά ακούει η...


Σ: Η μάζα;

Jimmys: Ναι. Αυτή είναι η φάση. Οπότε εξωτερικό να σε κυνηγήσουν αυτοί πρώτα, αλλά θα το δούμε με το νέο έτος. Το άγχος μου ήτα ότι θα ήταν απαγορευτικό το Vagina Lips, ότι δεν σε παίρνει κανείς στα σοβαρά.


Σ: Αλήθεια;

Jimmys: Ναι. Αλλά τελικά δεν είναι.

 

Η κουβέντα μας έληξε κάπως βιαστικά, αφού είχε ήδη πάει πίσω το πρόγραμμα και έπρεπε να φύγει άμεσα. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου παραχώρησε, όπως και για το πολύ καλό live που έκανε για ακόμη μια φορά.

 

Venue: Romantso, Athens

Date: 30.11.2018

Photos by Vassilis Mourloukos

Gallery on Facebook

 

a-night-out-with-the-vagina-lips-01

Photos by Vassilis Mourloukos

 

Σχετικά άρθρα