ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Η Jlin στα St Paul's Sessions στις 2 Νοεμβρίου

RECOMMENDED

Η Groove Productions, στα πλαίσια της σειράς των St Paul's Sessions #2 για την περίοδο 2017 - 2018, παρουσιάζει την ανερχόμενη πολυσυζητημένη Αμερικανίδα ηλεκτρονική μουσικό και παραγωγό Jlin, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

H εικοσιενιάχρονη Jlin, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Jerrilynn Patton, άρχισε να δημιουργεί μουσική το 2008 και η πρώτη της επίσημη κυκλοφορία ήρθε το 2011, με το κομμάτι Erotic Heat, το οποίο συμπερηλήφθηκε στην συλλογή "Bangs & Works Vol. 2" του γνωστού ηλεκτρονικού label Planet Mu.

Το πρώτο προσωπικό της πλήρες album κυκλοφόρησε μερικά χρόνια αργότερα, το 2015, από την ίδια εταιρία, με τίτλο "Dark Energy", έλαβε διθυραμβικές κριτικές και ψηφίστηκε ως το καλύτερο album της χρονιάς σε διάφορα μουσικά μέσα.

 

 

Δύο χρόνια μετά το "Dark Energy", η Jlin κυκλοφόρησε τον Μάιο το δεύτερο ολοκληρωμένο album "Black Origami", πάλι στην Planet Mu, στο οποίο συμμετείχαν σημαντικοί μουσικοί όπως ο William Basinski, η Holly Herndon κ.α., ενώ κομμάτια του album συχνά εμφανίζονται στα dj sets του μεγάλου Aphex Twin, τον οποίο έχει επανειλημμένα ευχαριστήσει η Jlin για αυτήν την τιμή.

Ο ήχος της Jlin κατατάσσεται στην αρκετά ευρεία κατηγορία του IDM αλλά ιδιαιτερότητα της Jlin αποτελεί ότι έχει ενσωματώσει στα κομμάτια της στοιχεία από το ιδιαίτερο είδος Footwerk, το οποίο είχε ανθήσει ως μουσικό και χορευτικό είδος στις γειτονιές του Brooklyn την δεκαετία του 1990. Στο δεύτερο album της απομακρύνεται λίγο από τις αρχικές αυτές επιρροές της και διατηρώντας το έντονο ρυθμικό στοιχείο που προκύπτει ως αποτέλεσμα δεκάδων layers κρουστών, χρησιμοποιεί πολλαπλά vocal και instrument samples. Η έντονη αντίθεση αυτών των στοιχείων δημιουργεί μία πολύ ιδιαίτερη ηχητική και ρυθμική αντίστιξη η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του ηλεκτρονικού κοινού ακόμα περισσότερο.

 

 

Πρόσφατα αποτέλεσε και το πρόσωπο του κύριου εξώφυλλου του περίφημου Wire:

 

171017-jlin-st-pauls-sessions-announcement-10

 

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εμφάνιση της Jlin, στον πολύ ιδιαίτερο χώρο του καθολικού ναού του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, στον οποίο είχαμε την τύχη στα πλαίσια του πρώτου St Paul's Sessions να απολαύσουμε σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τον Tim Hecker, τον Fennesz και τους Keep Shelly in Athens.

Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως λόγω του περιορισμένου αριθμού καθιστών και ελάχιστων όρθιων θεατών είναι σημαντικό να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας καθώς το event ενδέχεται να γίνει γρήγορα sold-out, όπως συνέβη με την επερχόμενη εμφάνιση του σπουδαίου Ουκρανού πιανίστα Lubomyr Melnyk στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά τη διοργανώτρια εταιρία Groove Productions για την αποδοχή του αιτήματός μας για την κάλυψη των St Paul's Sessions 2.

 

news/171017-jlin-02.jpg

 

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της παραγωγής:

 

Jlin (US / Planet Mu (OFFICIAL) | St Paul's Sessions

Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα (Μετρό Συντάγματος)

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 | Ώρα έναρξης 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ προπώληση και ταμείο (περιορισμένoς αριθμός καθήμενων και ορθίων) - www.stpaulssessions.gr

Το νέο μεγάλο αστέρι της ηλεκτρονικής σκηνής Jlin για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα St Paul's Sessions.

Γεννημένη στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1988, η Jerrilynn Patton ή κατά κόσμον Jlin αποτελεί το νέο μεγάλο αστέρι της ηλεκτρονικής σκηνής. 

Ξεκινώντας δειλά-δειλά το 2011 να κάνει την εμφάνισή της σε θεματικές συλλογές της πολυαγαπημένης Planet Mu (OFFICIAL) που φέτος έκλεισε αισίως τα 20 χρόνια, έφτασε το 2015 και η κυκλοφορία την πρώτης της ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο ¨Dark Energy¨ στην εν λόγω εταιρεία, γνωρίζοντας ραγδαία αποδοχή από το κοινό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται το 2017 και ένα επιδραστικό για εκείνη ταξίδι στην Ινδία με απόρροια την κυκλοφορία του πολυσυλλεκτικού ¨Black Origami¨ πάντα στην Planet Mu, όπου ινδικοί και αφρικάνικοι ρυθμοί ¨συγκρούονται¨ με αναλογικά σύνθια των 80`s και ψηφιακούς ήχους των 90`s μέσα από έντονη πειραματική διάθεση, αποφέροντας ένα σύγχρονο ρυθμικό κομψοτέχνημα και την electronica ένα βήμα πιο μπροστά, με τον διεθνή μουσικό τύπο να το κατατάσσει ήδη στα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς που διανύουμε.

Σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι William Basinski και Holly Herndon κοσμούν με την παρουσία τους το ¨Black Origami¨, μέσα από το οποίο πολλά tracks παίζονται κατά κόρον στα τελευταία mix του Aphex Twin, ενώ μόλις κυκλοφόρησε σε EP με τίτλο ¨Ionia¨ η συνεργασία της Jlin με τον Ben Frost.

Το διάστημα που διανύουμε γράφει μουσική για μπαλέτο για την παράσταση "Autobiography", η πρεμιέρα της οποίας είναι προγραμματισμένη στις 4 Οκτωβρίου στο εμβληματικό Studio Wayne McGregor στο Λονδίνο. 

Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, η περίφημη Jlin κάνει την Αθήνα και τα St Paul`s Sessions σταθμό της φετινής της περιοδείας, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία. 

www.planet.mu/artists/jlin
www.waynemcgregor.com/productions/autobiography

Pitchfork - "The sophomore album from the brilliant producer turns the tools of footwork into an overwhelming piece of musical architecture, an epic treatise on where rhythm comes from and where it can go"

St Paul's Sessions
www.stpaulssessions.gr
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα
Πληροφορίες - Κρατήσεις
Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
www.ticketServices.gr 
και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

Τιμή εισιτηρίου: 16 ευρώ (περιορισμένος αριθμός καθήμενων και ορθίων)

Οργάνωση – Παραγωγή: Groove Productions | info@grooveproductions.org

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner