ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Keep Shelly In Athens - Live @ Death Disco, Athens

Παρασκευή 30 Μαρτίου με live των Keep Shelly In Athens στο Death Disco και την ουρά του κόσμου να φτάνει πέρα από τη γωνία των στενών Ωγύγου και Λεπενιώτου αρκετά πριν την έναρξη της συναυλίας. Η ευρωπαϊκή περιοδεία των KSIA ολοκληρώθηκε με μια καταπληκτική sold out εμφάνιση στα πάτρια εδάφη.

Η μπάντα από την Κυψέλη βασίζεται στο δημιουργικό ταλέντο του RΠЯ ο οποίος ξεκίνησε το συγκρότημα το 2010 και έχει συνεργαστεί με την ερμηνεύτρια Sarah P. και την Myrtha ενώ πλέον φωνή των Keep Shelly είναι η Jessica Bell. Το περίεργο με τους KSIA είναι ότι έχουν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα, αν και το στυλ της μουσικής τους (down-tempo electronica) είναι εύκολο να έχει απήχηση και στο ελληνικό κοινό. Ίσως να είναι χαμηλών τόνων ή να τους πηγαίνει καλύτερα το εξωτερικό, όπου και έχουν κάνει επιτυχημένες εμφανίσεις, με άριστες κριτικές. Ταξίδεψαν πολλές φορές σε Ευρώπη και Αμερική λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ. Αξίζει να σημειωθεί εδώ η συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Coachella το 2012, αποτελώντας την μοναδική ελληνική μπάντα που έχει εμφανιστεί στο πιο δημοφιλές φεστιβάλ του κόσμου.

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Το βράδυ της Παρασκευής εμφανίστηκαν από νωρίς (δεν υπήρχε opening act) σε ένα κατάμεστο Death Disco. Το κοινό είχε γεμίσει σκαλιά και εξώστη και τους καλωσόρισε με θερμό χειροκρότημα, που παρέμεινε το ίδιο δυνατό μετά από κάθε κομμάτι. Η διάθεση ήταν αρκετά ανεβασμένη και από την πλευρά των KSIA. Αν και μετά από μια μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη για την προώθηση της τελευταίας τους δουλειάς “Philokalia”, δεν έδειχναν κανένα σημάδι κόπωσης.

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Δεν περιμέναμε πολλά λόγια από τον RΠЯ, ο οποίος διατηρεί ένα πιο μετρημένο προφίλ πάνω στη σκηνή, και η Jessica Bell ήταν πολύ φιλική με έναν φυσικό αυθορμητισμό που μας έκανε από την αρχή να νιώσουμε μια ωραία παρέα. Ίσως να έπαιξε ρόλο και ο χώρος του Death Disco. Η μικρή σκηνή που είναι στο ίδιο επίπεδο με τους θεατές σίγουρα βοηθά στην αμεσότητα της επικοινωνίας μεταξύ μπάντας και κοινού. Έχοντας εμπειρία από προηγούμενες εμφανίσεις τους που ήταν περισσότερο κλειστοί θα έλεγα ότι η εξωστρέφεια αυτή τους πάει.

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Ήρθαν με upbeat διάθεση αλλά και upbeat μουσική. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους 4 άλμπουμ οι επιλογές είναι πολλές. Δεν περιορίστηκαν μόνο στα νέα κομμάτια του “Philokalia”, το οποίο έχει πάρει και πολύ καλές κριτικές. Αυτή λοιπόν τη φορά φάνηκε ότι επέλεξαν ένα setlist λίγο πιο γρήγορο, πιο ηλεκτρονικό. Ξεκινώντας με το Philokalia περνούν στο Flyway με τα γρήγορα synth του που μας έβαλαν σε πιο χορευτική διάθεση. Το Higher και το Eternal στη συνέχεια έριξαν λίγο τους τόνους και μας έκαναν να ονειρευτούμε μπροστά στις ταξιδιάρικες προβολές στο background με τα υπέροχα τοπία από όλο τον κόσμο. To Βenighted μας μελαγχόλησε λίγο, αλλά όχι για πολύ. Το Game Over (Daniel’s Scene) και το We Want More εξαιρετικά και τα δύο από το “Philokalia”. Προσωπικά ξεχώρισα το DIY (link), ένα καταπληκτικό και αγαπημένο κομμάτι των KSIA, το Addictions που ερμηνεύτηκε με περίσσιο πάθος, αλλά και το Leave In Silence (link), που ακούστηκε στο encore.

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Επιχειρώντας να περιγράψω αυτό που προσλαμβάνει κανείς όταν ακούει τη μουσική τους θα έλεγα ότι είναι η ακουστική εμπειρία που προκύπτει από τη συνάντηση του ηλεκτρονικού ήχου με μια απόκοσμη διάθεση που ανοίγεται άλλοτε σε πιο ονειρικά και άλλοτε σε πιο ρομαντικά στοιχεία. Ακούγεται μοναδικό και είναι.

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Οι Keep Shelly In Athens έχουν σίγουρα ένα δικό τους στυλ και αρκετό ταλέντο να το διανθίζουν σε κάθε τους δουλειά έτσι ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα της επανάληψης. Επίσης, είναι σαν το κρασί που ωριμάζει. Κάθε τους εμφάνιση καλά οργανωμένη, προσεγμένη, αντικατοπτρίζει μια ποιοτική διεργασία στο δημιουργικό κομμάτι και ολοκληρώνεται με μια ερμηνεία και σκηνική παρουσίαση που αξίζει το χειροκρότημα.

 

Venue : Death Disco, Athens
Date: 30.03.2018
Photos by Valentina Vagena
Hosted by Death Disco
 
 
IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

IMG_2928

Photo by Valentina Vagena

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner