ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Anna Calvi - Live @ Acro, Athens

Σε μια βραδιά κατά την οποία - τελευταία στιγμή - αποφασίζεις να περάσεις στο άντρο της χειμερινής αθηναϊκής νύχτας (Ιερά Οδός) δεν περιμένεις ότι μπορεί να αποβεί εύκολα αξέχαστη.

Η διοργάνωση, άψογα στημένη από το ιρλανδικό Jameson Irish Whiskey, μας θύμισε τα (συνήθη) live στο εξωτερικό, όπου σε sold-out (σχεδόν η εν λόγω) συναυλίες μπορεί κανείς να κινείται άνετα στο χώρο και να απολαμβάνει στο μέγιστο το λόγο για τον οποίο επισκέφθηκε το venue.

 

anna-calvi-acro-athens-2019 - 10

 

Φθάνοντας γύρω στις 10 δεν καταφέραμε δυστυχώς να δούμε το support της Αθηναίας Amalia. Είχαμε όμως αρκετό χρόνο για να δούμε τα περιποιημένα stands που προσέφεραν σε κάθε θεατή μπλουζάκια Jameson, όπως επίσης και φαγητό (!) στη μέσα αίθουσα με burgers και hot-dogs. Η μέρα και το κλίμα έδεναν τέλεια άλλωστε με την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.

Την Calvi είχα πρωτοακούσει το 2014, αλλά ποτέ δεν την είχα προσέξει ιδιαίτερα ή είχα ακούσει κάποιο δίσκο της στην ολότητά του. Ο συνδυασμός της επίσκεψής μου στην Αθήνα και του live της στη χώρα μας ήταν ιδανικός για να την γνωρίσω για τα καλά απ' ότι φαίνεται.

 

anna-calvi-acro-athens-2019 - 10

 

Η Anna Calvi βγήκε γύρω στις 10:40 και ξεκίνησε με το Hunter. Από το πρώτο κομμάτι και το "χτίσιμό" του στο λαιβ, καταλάβαμε ότι αποτελεί μια μουσικό που έχει ξεκάθαρο πλάνο για το πως να εκτελέσει και να επικοινωνήσει τη μουσική της. Ήχοι οι οποίοι εμφανώς έχουν μεγάλη επιρροή από την κορυφαία (κατ' εμέ) γυναίκα σόλο ροκ καλλιτέχνιδα εβερ, PJ Harvey.

Άλλωστε όλοι μας πρακτικά από κάπου επηρεαζόμαστε αλλά και λαμβάνουμε έμπνευση για κάτι νεότερο. Η Calvi με ένα set-up κιθάρα, drums και πλήκτρα κατάφερε με μια άψογη ενορχήστρωση να παραδώσει μια υποδειγματική περφορμανς. Και, ειδικότερα, υποβλητική που συχνά ανάγκαζε τον κόσμο που παραβρέθηκε να "σταματήσει να μιλάει", να σταματήσει δηλαδή αυτό το συνήθειο που έχουμε στα μέρη μας, της καφενειακής συζήτησης εν μέσω μιας μουσικής παράστασης...

 

anna-calvi-acro-athens-2019 - 10

 

Η υποβλητική εμφάνισή της συνεχίστηκε με μια πλήρη setlist, παίζοντας αρχικά κυρίως κομμάτια από τον τελευταίο της δίσκο "Hunter" (2018) και προς το τέλος τα παλαιότερά της, ικανοποιώντας πιστεύουμε τους εγχώριους που φαν που ήδη είχε, αλλά και τους εκκολαπτόμενους (ο γράφων μεταξύ αυτών).

Με το δημοφιλές Don't Beat the Girl out of My Boy και I'll Be Your Man, στο οποίο έδωσε ρεσιτάλ κιθάρας, όδευσε προς το κλείσιμο πριν το encore. Σε αυτό το κομμάτι μου ήρθε αναπόφευκτα στο μυαλό η St. Vincent και η στιγμή που σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι παιδί μιας φανταστικής σχέσης με την PJ Harvey... Ή διαφορετικά όπως σχολίασε μια φίλη (Evi Souli):

 
"Όταν η PJ Harvey έπαθε... St. Vincent

 

Με το Alpha έκλεισε ακριβώς πριν βγει για το encore επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την παραπάνω εντύπωσή μας.

Ίδια συναισθήματα και στο encore όπου έπαιξε τα παλιότερα Rider To The Sea, Desire και Ghost Rider, αφήνοντάς μας κυριολεκτικά άφωνους και αποσβολωμένους στη σκηνή η οποία με πολύ γρήγορο ρυθμό άδειασε με το πέρας του live.

  

Venue: Acro, Athens

Date: 16.03.2019

Hosted by Ejekt Festival and Jameson Irish Whiskey

 

* Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Ναταλία και τον Κωνσταντίνο για την ευγενική τους πρόσκληση για να καλύψουμε το εξαιρετικό αυτό live.

 

anna-calvi-acro-athens-2019 - 10

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner