ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

La Magnifique Society Festival, Reims - ClockSound Preview

Το φεστιβάλ Elektricity διοργανώνεται στη Reims από το 2003, ξεκίνησε μεταξύ άλλων από τον Yuksek. Αρχικά, αντικατέστησε το φεστιβάλ Octob'rock στην πόλη, φεστιβάλ που είχε μάλλον πιο rock κατεύθυνση.

Το 2000 γεννήθηκε στο Reims ένα ηλεκτρονικό όραμα, πάντα με μικρές συναυλίες που διαδόθηκαν στην «πόλη των ιερών».

Στη συνέχεια, με τους γνωστούς The Shoes And Yuksek, την αναχώρηση του Louis Brodinski για το Bromance και το Λος Άντζελες, η ηλεκτρονική κάνει μια πιο ποπ συστροφή, γεννώντας επίσης ομάδες με αποφασιστικότητα indie pop rock όπως τους Bewitched Hands on the Top Our Heads.

Φέτος, το Elektricity δεν διοργανώνεται πλέον, και τη θεση του την άνοιξη, σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Reims το Champagne Park ή το Parc Pommery, παίρνει ένα άλλο φεστιβάλ.

Ένα πολυτελές και βουκολικό σκηνικό στη Γαλλική Μεγάλη Ανατολή, που φιλοξενεί το La Magnifique Society, στράφηκε προς μια ιδέα της «μίξης» του γαλλικού και του ξένου, και μια επιθυμία για ένωση, την εποχή το γαλλικό κράτος αγωνίζεται να βρει πολιτική συνοχή, ανάμεσα σε δύο ταραχώδη πολιτικά τοπία...

Η "θαυμάσια μουσική κοινωνία" (La Magnifique Society) θα βρεθεί γύρω από ένα πικνίκ ανάμεσα σε φίλους, παίρνοντας "αέρα" από το Villette Sonique (που ξεκινά στο Παρίσι μια εβδομάδα αργότερα), αποφάσισε να μας δώσει μια στιγμή κοινής ελπίδας.

Πρόπερσι, το 2015, ξεκίνησε ο εκλεκτισμός του φετινού έτους, με νέα κύματα όπως οι Καναδοί Austra και ο Γάλλος Flavien Berger (επίσης παρών στο Pitchfork Paris), ένας από τους πολλούς νέους μουσικούς που αναδείχθηκε μετά τον Sebastien Tellier (που έχει εμφανιστεί στο παρελθόν στο Elektricity) προσέθεσε γλυκύτητα και psych rock εικόνες στη νέα γαλλική romantic wave.

Οι Club Cheval είχαν ήδη επισκευθεί το τότε φεστιβάλ και βρίσκουμε φέτος τον Sam Tiba από το συγκρότημα να εμφανίζεται σόλο, ως γέφυρα μεταξύ Γαλλίας και Ιαπωνίας: βρήκαμε τον εξειδικευμένο καλλιτέχνη για τη σκηνή του φεστιβάλ "Tokyo Space Odd", στην οποία θα εμφανιστούν και άλλοι Ιάπωνες καλλιτέχνες για να μοιραστούν τη διαφορετικότητά τους με το γαλλικό κοινό. Υπάρχει μια κλασσική επίκληση του 8bit κινήματος, αλλά υπάρχουν και παρόμοιες προεκτάσεις στην Αγγλική τάση και στο διαδίκτυο της "PC music".

Πάνω απ 'όλα πάντως, το φεστιβάλ έχει δημιουργήσει ένα line-up με νέους και καταξιωμένους μουσικούς κάτι που εξυπηρετεί και χαροποιεί όλα τα γούστα (διεθνή και μη) και τους διοργανωτές επίσης.

 

Agnes Obel

Οι καλλιτέχνες είναι κυρίως Ευρωπαίοι: όπως η Agnes Obel (από τη Δανία και τη Γερμανία), ενσωματώνοντας μια ρομαντική γυναικεία ομορφιά που θυμίζει την εκπαίδευση της μουσικής δωματίου των Rachels ή τη γλυκύτητα της Mariee Sioux.

 

 

Boys Noize

Το γερμανικό στυλ είναι επίσης στο προσκήνιο με τα γνωστά κομμάτια του Boys Noize που θυμάται τους Atari Teenage Riot από το 2000, με τα video clips με υλικό από έναν λιγότερο γνωστό καλλιτέχνη τον Βρετανό σκηνοθέτη Adam Curtis δημιουργό του "Hypernormalization" και προάγγελο του εφιάλτη "Vote For Trump" .

 

 

Moderat / Air / Trentemoller

Από τους μεγάλους headliners μαζί με τους Air: οι Moderat (δείτε παρακάτω βίντεο από το περσινό Pitchfork Paris Festival και το Coachella φέτος που είχαμε την τύχη να καλύψουμε) θα ταξιδέψουν στη μικρή πόλη της Reims για να επιδείξουν τις ζωντανές επιδόσεις τους, όπως και ο Δανός Trentemoller που είδαμε πριν λίγους μήνες στην Αθήνα (διαβάστε εδώ).

 

Coachella 2017

 

 

Pitchfork Paris 2016

 

 

 

Το Rap και το hip hop θα τιμηθούν με γνωστά και γνωστά σύνολα και σόλο: οι γάλλοι Bon Gamin και Lorenzo, οι διάσημοι Αμερικανοί του Alltta, το φαινόμενο από την Εσθονία Tommy Cash, που όλοι τους δεν στερούνται ταλέντου και χιούμορ, και θα παρέχουν ενέργεια σε όποιον το χρειαστεί.

Η νεαρή βασίλισα της afropunk αποκάλυψης Little Simz θα βρεθεί επίσης στη σκηνή του φεστιβάλ:

 

 

Thee Oh Sees

Το punk και η ενέργεια της εξέγερσης θα επιπλέουν στον ανοιξιάτικο αέρα του πάρκου. Νέοι ή ηλικιωμένοι, το κοινό θα είναι σε θέση να ξεκινήσει ένα φρενήρη χορό και να ιδρώσει υπό τους ήχους των Αμερικανών του Thee Oh Sees.

 

 

Αγγλικό punk από τους Sleaford Mods αμερικάνικο από τους Show me the Body. 

 

Η γαλλική αίσθηση θα είναι το αριστούργημα του παιχνιδιού που αναπτύχθηκε φέτος στη νέα έκδοση του La Magnifique Society.

Vitalic / Black Bones

Κάτω από την αιγίδα και παράλληλα με τους avant-garde Air και τα επιβεβαιωμένα και αναπόφευκτα ηλεκτρικά dancefloors του Vitalic, οι λιγότερο γνωστοί θα συναγωνιστούν για μια θέση στις εντυπώσεις όπως ο οι Black Bones (πρώην The Bewitched Hands) που θα φέρουν τη φαντασία τους στη σκηνή.

Møme

Αλλά άλλοι θα επιβάλουν τους χορούς τους όπως το Møme:

 

 

Αυτά τα σχήματα πάντως που τράβηξαν την προσοχή μου είναι (στη Γαλλία και πέρα από αυτή) είναι δύο μπάντες με ισχυρή ποιητική αισθητική:

 

Paradis

 

Και οι Fishbach

 

την οποία θα αποφύγω να περιγράψω εδώ, διότι θα ήταν πολύ μεγάλη, δεδομένου του αριθμού των ακουστικών και οπτικών αναφορών που μου έρχονται αυθόρμητα ... Και επειδή σας άφησα να τους γνωρίσετε και εσείς...

Ακριβώς όπως σας αφήσαμε να ανακαλύψετε τη μουσική του Jacques (UFO καλλιτεχνική πολυμορφία που συμμετείχε σε ένα πολύ ενδιαφέρον TEDx με θέμα "εμπιστοσύνη" σε κάθε περίσταση: θα κρίνετε τον εαυτό σας για την τεχνογνωσία του εμπνευσμένη από τις διάφορες εμπειρίες του! )

 

Για να μαλακώσετε και να χαλαρώσετε την ατμόσφαιρά μας και να επιστρέψετε σε μια ζεστή πραγματικότητα, το fabulous La Magnifique Society δημιούργησε μια μικρή επιλογή από soul και jazz με το όμορφο παιδί - που προβλήθηκε και από το αρσενικό περιοδικό GQ - Jamie Cullum, και τον Gregoy Potter με τη γλυκιά φωνή:

 

 

Saving Africa δεν αποτελεί μόνο ψυχικό προνόμιο: η παραδοσιακή αφρικανική μουσική επίσης αναγνωρίζεται ως φάρμακο ψυχών και σωμάτων.

Το γαλλικό Group Doueh Cheveu πήγε στη Σαχάρα, οι Bcuc λένε ιστορίες της Νότιας Αφρικής, και οι 10lec6 αναμιγνύουν δυτικές και αφρικανικές αναφορές για την ευχαρίστηση όλων.

Οι ντόπιοι καλλιτέχνες αναγνωρίζουν επίσης τις αρετές αυτής της άλλης κουλτούρας: Οι Puzupuzu από τη Reims της υιοθέτησης της είναι εμπνευσμένοι από αφρικανικούς ήχους, κυρίως με το αλμπουμ τους "Boro d'Enjaillement" ("enjaillement" είναι μια γαλλική λέξη που χρησιμοποιείται στην Ακτή του Ελεφαντοστού για την "Εκδήλωση της χαράς" ).

 

 

Έτσι, ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του αρέσει του σε αυτό το φεστιβάλ, το οποίο θα καταφερει να γίνει γνωστό και πέρα από τα γαλλικά σύνορα. Θα δοκιμάσω για σας τον αέρα του, θα ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες που αγαπώ, αλλά ξέρω ότι για να επιστρέψω στην πηγή (πόλη μου) θα είναι πολύ ωφέλιμο για μένα, σίγουρα.

 

Το ClockSound προσκλήθηκε από το La Magnifique Society και θα βρεθεί στην Γαλλική Reims για να καλύψει το φεστιβάλ από κοντά σε λίγες ημέρες. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Delphine από το τμήμα επικοινωνίας του φεστιβάλ.

 

news/170502-la-magnifique-society-festival-clocksound-preview-01.jpg

 

news/170502-la-magnifique-society-festival-clocksound-preview-01.jpg

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner