ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Explode Fest Day 2 (Chickn, The Bonnie Nettles, Mellow Lizard) αύριο 22/12

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου η σκηνή του ΑΝ φιλοξενεί μια νεοψυχεδελική γιορτή στα πλαίσια του χριστουγεννιάτικου festival Explode. Πρόκειται για την δεύτερη μέρα του τετραήμερου fest, στα πλαίσια της οποίας θα εμφανιστούν τρεις από τις πιο δυνατές ψυχεδελικές μπάντες της εγχώριας σκηνής.


Οι Chickn μετράνε ήδη 5 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά τεκταινόμενα. Η μπάντα που εντάσσεται στο roster της Inner Ear και αριθμεί πλέον τρία μέλη, είναι γνωστή για τα εκρηκτικά της live, στα οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψυχεδελική ατμόσφαιρα μέθεξης, με έντονη την αίσθηση του αυτοσχεδιασμού. Το στοιχείο της υπαρξιακής αναζήτησης είναι ιδιαίτερα έντονο στις εμφανίσεις τους. Παρ’όλα αυτά παραμένουν πάντα πιστοί στο είδος που υπηρετούν και το οποιο οι ίδιοι οι Chickn ονομάζουν Jetztzeit Rock, ένα κράμα αμερικάνικης ψυχεδέλειας και ευρωπαϊκού πειραματισμού δηλαδή.


Οι The Bonnie Nettles είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στην αθηναϊκή σκηνή και έχουν ήδη κατορθώσει να δημιουργήσουν αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομα τους. Καθόλου άδικα αφού η μπάντα που αγαπά τον νεοψυχεδελικό ήχο του Manchester όπως αυτός αντιπροσωπεύθηκε από μπάντες όπως οι Stone Roses και οι Happy Mondays στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές τις δεκαετίας του 90 ανεβαίνει στην σκηνή με attitude, rock ’n’ roll θράσος και παρά το νεαρό της ηλικίας των μελών της, πολύ καλές συνθέσεις.


Οι Mellow Lizard έρχονται από το Ηράκλειο της Κρήτης να συμπληρώσουν την τριάδα. Eπηρεασμένοι από τον ήχο της κλασικής 60s και 70s αμερικάνικης ψυχεδέλειας αλλά και από πιο heavy ήχους καθώς και από garage, έχουν ήδη ηχογραφήσει δύο  EPs, τα "Some Kind Of Magic" και το "Daisy Tapes”.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της παραγωγής :

 

Evacuate prods & events & AN club 'official'' present: 13 YEARS - X MASS EXPLODE FEST!!!

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο γεγονός, με μερικα απο τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας rock σκηνής, επιστρεφει και φετος, αυτη την φορα, για ένα εκρηκτικό ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ, που θα αφησει εποχή!
Έτσι η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην νεοψυχεδέλεια και τον πειραματισμό και παρουσιάζει τους, απρόβλεπτους και ψυχεδελικούς CHICKN, που έχουν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση την τελευταία πενταετία, τους εκρηκτικούς THE BONNIE NETTLES, που ξεσηκώνουν με κάθε τους εμφάνιση και τους επίσης ψυχεδελικούς MELLOW LIZARD!

Doors open 21:00, Starts 21:45 - Damage 10 euros 

Chickn
Δημιουργήθηκαν κατά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του 2012 στην Αθήνα. Καταγράφουν το πρώτο τους demo το 2013, όταν έλαβαν τη σημερινή τους μορφή. Ονομάζουν το είδος που παίζουν rock Jetztzeit, το οποίο επηρεάζεται έντονα από τη δυτική ακτή '68 -74 ', την αμερικανική ψυχεδέλεια, την krautrock και την ευρωπαϊκή πειραματική μουσική.

Οι κύριοι πυλώνες της μουσικής των Chickn είναι ο αυτοσχεδιασμός, καθώς και η τάση τους να αγκαλιάζουν το απροσδόκητο. Έχουν αναπτύξει ένα μεγάλο σύνολο καλλιτεχνών με τους οποίους δουλεύουν και ως εκ τούτου, η σύνθεση τους παίρνει μορφή προσωρινά στερεοποιημένη από τις τρέχουσες εκφραστικές ανάγκες τους.

Κάθε μέλος των Chickn προσφέρει μοναδική οπτική γωνία στο ίδιο όραμα και έτσι δημιουργούν ένα εκλεκτικό αμάλγαμα εκστατικών μοτίβων, αντεστραμμένων αυλακώσεων, μανιακών riffs και υπαρξιακών φωνημάτων.
Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι εντελώς απρόβλεπτες επειδή μεταξύ των άλλων συνηθειών τους, δεν κολλάνε στη λίστα τους και δεν σταματούν να δημιουργούν και να γράφουν εναλλακτικές εκδόσεις των ίδιων τραγουδιών.

Όλες αυτές οι έντονες ζωντανές εμφανίσεις των Chickn, συμβαίνουν σταθερά από την πρώτη μέρα τους, σε όλα τα είδη χώρων, από σκονισμένα υπόγεια έως υπαίθριες σκηνές, συνεχίζοντας να εξαπλώνονται από στόμα σε στόμα, καθιστώντας τους ως μία από τις πιο καυτές μπάντες στην Ελλάδα.

Το debut LP τους έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από όλο τον κόσμο! Η ζωντανή παρουσίαση του, περιελάμβανε 14 μουσικούς στη σκηνή, δημιουργώντας ένα ορόσημο στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Όποτε είναι δυνατόν, απολαμβάνουν την κοινή χρήση της σκηνής ταυτόχρονα με άλλες μπάντες, δημιουργώντας αυτοσχεδιασμούν που εκπλήσουν!
----------------------------------------------------------------------------------------
The Bonnie Nettles
Μετρούν μόνο έναν χρόνο απο την ιδρυσή τους και έχουν καταφέρει ήδη, να συζητιούνται θετικά λόγω των εκρηκτικών τους live! 
Αγαπούν την νεοψυχεδέλεια και το garaze και δεν φοβούνται να πειραματιστούν.
----------------------------------------------------------------------------------------
Mellow Lizard
Οι Mellow Lizard δημιουργήθηκαν το 2014 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Θοδωρή Ταμπακάκη ο οποίος είναι ο κύριος υπεύθυνος της σύνθεσης των κομματιών τους. Έχοντας αρκετές συνθέσεις και έχοντας πραγματοποιήσει αρκετά live εντός και εκτός της Κρήτης, οι Mellow Lizard κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβρη του 2015 το πρώτο τους EP "Some Kind Of Magic" καθώς και το Νοέμβριο του 2016 το δεύτερο με τίτλο "Daisy Tapes".

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner