ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Volt Festival 2014: Arctic Monkeys & Co

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να διαπιστώνει κανείς τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι ευρωπαίοι τα φεστιβάλ τους και ειδικά αυτά που δεν χαρακτηρίζονται "major". Αυτό που συμβαίνει σε τέτοια μεσαίου μεγέθους φεστιβάλ είναι ότι οι διοργανωτές εστιάζουν την προσοχή τους αρκετά στο festival experience που έχει να κάνει με παράλληλες δραστηριότητες, μικρότερες σκηνές, ανάδειξη εγχώριων συγκροτημάτων, skydiving, λούνα παρκ κλπ.

Το απόγευμα του προηγούμενου Σαββάτου στην Petofi Stage είδαμε τους Afghan Whigs οι οποίοι σε σχέση με την εμφάνισή τους στην Αθήνα το 2012 έπαιξαν ένα σχετικά σύντομο σετ - ελέω φεστιβάλ - και συσχετισμένο με το πολύ καλό τελευταίο τους άλμπουμ setlist (η κριτική μας εδώ).

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/afghan-volt-2.JPG

 

Ο Greg Dulli και η παρέα του μας παρέδωσαν μια αυθεντική ροκ συναυλία με ανάλογη ενέργεια και απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ότι η επανάκαμψή τους είχε νόημα και ουσία. Αν χωρίς τον Rick McCollum πλέον στην κιθάρα, που πρόσφατα αποχώρησε από την μπάντα, ο ήχος τους ήταν πολύ καλός.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/afghan-volt-1.JPG

 

Η απογευματινή εμπειρία με τους Afghan Whigs ήταν αρκετή για να απολαύσουμε τον μοναδικό τους ήχο και να μας θυμίσουν πως μπορεί να επιβιώσει το ροκ, κάτι για το οποίο έκανε ειδική μνεία φέτος ο Alex Turner στα Brit Pop Awards 2014.  

 

The Afghan Whigs Setlist Volt Fesztivál 2014 2014

 

Στη συνέχεια, στην κεντρική σκηνή, είχαν ήδη αρχίσει οι δανοί Volbeat. Αν και δεν εμπίπτουν στα ενδιαφέροντά μου, ήταν η πρώτη φορά που τους είδα και πέρασα καλά. To heavy metal και rock 'n' roll στυλ τους κάνει προσιτούς ακόμα σε πιο πιο alternative fans, όπως ο υπογράφων.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/volbeat-volt-1.JPG

 

Με την "άδεια" του συντάκτη του ClockSound και μεγάλου φαν τους V, και στο μέτρο που μπορώ να κρίνω, θεωρώ ότι οι Volbeat είναι εξαιρετικοί στο είδος τους με το κοινό στην κεντρική Telecom Stage να περνάει πολύ καλά σε ένα ελαφρά βροχερό απόγευμα.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/volbeat-volt-2.JPG

 

Στις 09:00 εμφανίστηκαν οι "φιλέλληνες" Hurts οι οποίοι αν και πολύ δημοφιλείς στο ουγγρικό κοινό θα λέγαμε ότι αποτελούν μπάντα του ενός άλμπουμ χωρίς να έχουν αλλάξει τίποτα από τότε που τους είδαμε στο Fuzz Club στην Αθήνα το 2011. 

Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στην κεντρική σκηνή του Volt ο - απογοητευμένος από τον αποκλεισμό του Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Netsky με το δυναμικό του σχήμα live.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/netsky-volt-2.JPG

 

Ακολούθησε μιάμιση περίπου ώρα χωρού και διασκέδασης με τον 24-χρονο drum’n’bass παραγωγό να μας εντυπωσιάζει με ζωντανά φωνητικά σε μια περίοδο που είναι περιζήτητος και με 2 άλμπουμ ήδη στο ενεργητικό του.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/netsky-volt-1.JPG

 

Την τελευταία μέρα παρακολουθήσαμε τους ιρλανδούς Strypes, μια μπάντα που ζήτησαν οι Arctic Monkeys να προηγηθεί της συναυλίας τους! Δυναμικοί σε rock 'n' roll ρυθμους προθέρμαναν πολύ καλά το κλίμα για τους Arctics.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/strypes-volt.JPG

 

Στις 09:10 έφτασε η στιγμή όπου εμφανίστηκαν οι μεγάλοι Arctic Monkeys.

Η έναρξη του live μας βρήκε στο photo pit και ακριβώς κάτω από τον Alex Turner...

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/arctics-volt-2.JPG

 

Οι ήχοι του υποβλητικού Do I Wanna Know? μας παρέσυραν κατευθείαν, και θεωρώ με σιγουριά ότι θα αποτελεί πλέον το πιο χαρακτηριστικό τους κομμάτι.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/arctics-volt-1.JPG

 

Από πλευράς εκτέλεσης, όπως πάντα, ήταν σχεδόν αψεγάδιαστοι, και δε θα δίσταζα να πω ότι πλέον αποτελούν τον ορισμό της σύγχρονης ροκ μπάντας.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/arctics-volt-3.JPG

 

Από στυλιστική άποψη ειδικά ο Alex Turner είναι δύσκολο πλέον να θυμίσει ότι είναι Άγγλος, και πραγματικά έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και ντυσίματος Καλιφόρνιας, ΗΠΑ.

 

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/arctics-volt-4.JPG

 

Σε ότι αφορά το σετ, για μιάμιση ώρα έπαιξαν κομμάτια που καλύπτουν τόσο τον εξαιρετικό τους τελευταίο δίσκο, όσο και τα κλασσικά πλέον "I Bet You Look Good On The Dancefloor", "505", "Fluorescent Adolescent".

 

Arctic Monkeys Setlist Volt Fesztivál 2014 2014, AM Tour

 

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Press Crew του Volt Festival που μας βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Το Volt Festival είναι ένα θετικό παράδειγμα ευρωπαικού φεστιβάλ που εξασφαλίζει μουσική διασκέδαση υπό τους ήχους γνωστών και μη σχημάτων.

Το γεωργαφικό σημείο του φεστιβάλ είναι πολύ ωραίο, ανάμεσα σε λόφους, και η μετάβαση στην γραφική περιοχή του Sopron μπορεί να γίνει μέσω Βιέννης ή Βουδαπέστης.

 

Köszönöm VOLT Fesztivál 2014 !

LIVE/Volt-Festival-Sopron-Hungary/volt-sign.JPG

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner