ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Avalon Emerson - DJ Set @ Six d.o.g.s., Athens

Ο Kormoranos, συνεχίζοντας να οραματίζεται και να πραγματώνει βραδιές που ενώνονται μεταξύ τους με τους συνεκτικούς κρίκους της αγάπης για την ποιότητα και την εκλεκτικότητα, υπό το πρίσμα πάντα μιας ενιαίας αλλά ανοιχτόμυαλης αισθητικής, οργάνωσε στο six d.o.g.s.  ένα ακόμα απολαυστικό και παράλληλα υψηλού επιπέδου dj set.

 

Νoff Weezy

Πιστοί στο κάλεσμα των διοργανωτών και των εκλεκτών δισκοθετών της βραδιάς, περάσαμε την είσοδο του six d.o.g.s. λίγο μετά τη μια το πρωί. Στο αμυδρά και ατμοσφαιρικά φωτισμένο από τις κόκκινες και μπλε λάμπες φθορισμού εσωτερικό του, μας υποδέχτηκε η Noff Weezy. Η resident dj του Cannibal Radio μας έριξε κατευθείαν στα βαθιά με ένα κλασικό 4/4 techno set. Μια επιλογή που ίσως αποσκοπούσε στο να κάνει τον κόσμο που είχε ήδη συγκεντρωθεί να αρχίσει να χορεύει από νωρίς, τονώνοντας την διάθεσή του για ολονύκτιο ξεφάντωμα. To 4/4 techno εξάλλου σαρώνει τα αθηναϊκά parties τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας την ασφαλή επιλογή για τους δισκοθέτες που θέλουν να στήσουν ένα χορευτικό event. 

 

Bill Kouligas

Όποιοι και να ήταν οι σκοποί της Noff Weezy, η αλλαγή στο ύφος υπήρξε θεαματική όταν τα decks ανέλαβε ο Bill Kouligas. O ιθύνων νους της επιδραστικής δισκογραφικής εταιρείας PAN προέρχεται από ένα μουσικό background που περιλαμβάνει ετερόκλητα είδη, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με την ενασχόληση του ως γραφίστας, οδήγησε στην δημιουργία ενός label, που παρ’ όλο που στρέφεται γύρω από τον άξονα της avant guarde ηλεκτρονικής μουσικής, η αισθητική και όχι το genre είναι αυτό που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις κυκλοφορίες του.

Η αισθητική φαίνεται να είναι και αυτή που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στα sets του Kouligas, όπως αυτό που μας παρουσίασε το βράδυ της 23ης Μαρτίου. Ένα set εκλεκτικό αλλά με εύρος. Ιδιoσυγκρασιακό δίχως να γίνεται ανερμάτιστο, συνεκτικό δίχως να περιορίζεται σε κανόνες και subgenres, ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που θα περίμενα από τον ιδρυτή μιας από τις πιο ελιτίστικες εταιρείες.

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

Kouligas δεν φαίνεται να περιορίζεται, ούτε να παροπλίζεται πίσω από τον τίτλο που του έχουν αποδώσει πολλά μουσικά media χάρη στην ενασχόληση του με την PAN ως guru της underground πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής. Η αλληλεπίδραση, η οργανικότητα και η διαδραστική καταγραφή είναι τα στοιχεία στα οποία βασίζεται προκειμένου να δημιουργήσει μια μουσική αφήγηση που βασίζεται τόσο στην εκλεκτικότητα όσο και στην ειλικρίνεια.

Ο Kouligas δεν φαίνεται να επιδιώκει ούτε μία άψογη συρραφή πολλών διαφορετικών genres, όπως θα μπορούσε να περιμένει κανείς δεδομένου του σχεδόν αντιφατικού μουσικού του παρελθόντος, αλλά ούτε και να κλειστεί στην ασφάλεια ενός περισσότερο πειραματικού και ελιτίστικου ήχου, όπως και πάλι θα μπορούσαν να αναμένουν όσοι - πολλοί - έχουν ανάγει τον κατάλογο της PAN σε προσωπική βίβλο.

Το set του είναι μια τολμηρή συζήτηση, μια συλλογή πλαισίων, υφών και συγκεκριμένων ιδεών, μια εξελικτική άσκηση ήθους που στηρίζεται περισσότερο στην έρευνα και στην αναζήτηση παρά στο ένστικτο και όμως, ενώ βασίζεται σε θεμέλια γερά, χαρακτηρίζεται από πλαστικότητα και ευελιξία. Ένα set που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω ως μεταμοντέρνο.

 

0011

Photo by Nothing Βut ΗeartAvalon Emerson

Eγκάρδιες αγκαλιές και συγκρατημένοι ασπασμοί πίσω από την κονσόλα του six d.o.g.s. λίγο πριν ο Bill Kouligas την παραδόσει στην headliner της βραδιάς, Avalon Emerson. Η ψηλόλιγνη Αμερικανίδα εμφανίστηκε ντυμένη στα κατάμαυρα, με το ζιβάγκο της να καλύπτει τον μακρύ λαιμο της, τα καστανά μαλλιά της να πλαισιώνουν με παιδική αφέλεια το πρόσωπό της και με μοναδικά κοσμήματα το ρολόι της και τα μεγάλα γυαλιά της που συχνά-πυκνά στερέωνε πάνω στην μύτη της. 

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

Έχοντας εγκαταλείψει την δουλειά της ως προγραμματίστρια προκειμένου να εργαστεί full-time ως παραγωγός και dj, καθώς και τις ερήμους της Αριζόνα για τις club σκηνές και τα βιομηχανικά σκηνικά του Βερολίνου, η Emerson χτίζει τα τελευταία δύο χρόνια με επιμέλεια αλλά και ταχύτητα το όνομά της στον χώρο της EDM. 

To ευγενικό και αθώο, αλλά ταυτόχρονα ενθουσιώδες, συγκεντρωμένο και νευρώδες παρουσιαστικό της, με το ειλικρινές μα αινιγματικό χαμόγελο, αντικατοπτρίστηκε και στις μουσικές αποφάσεις που πήρε κατά την διάρκεια του σετ της. Ένα σετ απαλό, ντελικάτο και εκλεπτυσμένο, με την αθωότητα, την ελαφρότητα και σχεδόν τον ρομαντισμό ενός καλοκαιρινού νησιώτικου ηλιοβασιλέματος και ταυτόχρονα γεμάτο ενέργεια και πάθος, που θα αποκαλύψει εντέλει όμως και μια σκοτεινή πλευρά, όπως αυτή της άριστης έφηβης μαθήτριας που γοητεύεται από τα σκοτεινά υπόγεια clubs στα οποία ψάχνει να ανακαλύψει νέες απολαύσεις. 

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

Η ροή των μουσικών κομματιών που επέλεξε ήταν αβίαστη, σαν αυτή νερού σε ρυάκι που διασχίζει κατάφυτες εκτάσεις. Οι εναλλαγές υπήρξαν ανεπιτήδευτες, η τελειότητα στην συρραφή των BPM δεν είναι τόσο το ζητούμενο εδώ, όσο είναι η δημιουργία του συναισθήματος της ευφορικότητας που έμοιαζε να γεννιέται πηγαία και χωρίς προσπάθεια. Και το ζητούμενο αυτό φάνηκε να επιτυγχάνεται απόλυτα χάρη στην πρόσμιξη house στοιχείων, μελωδικών synths και δυναμικών μπάσων. Η Εmerson στήνει έναν σκελετό από techno, house και acid στον οποίο τοποθετεί samples σαν λουλούδια σε στεφάνι, αλλά και σαν πηνία σε κύκλωμα. H πρόσμιξη του techno με την acid house είναι αυτή χάρη στην οποία κατορθώνει να δημιουργήσει ένα κλίμα οργανωμένης ψυχεδέλειας.

Οι τολμηρές εναλλαγές στο tempo αλλά και στις ίδιες τις επιλογές των κομματιών έδειξαν ότι η Emerson είναι μια dj που δεν διστάζει να πάρει τα ρίσκα της, προκειμένου να χτίσει ένα set με προσωπικότητα, στο οποίο η μεθοδικότητα εξισορροπείται με το ενστικτώδες και το βιομηχανικό με το πρωτόγονο. Εγκαταλειμμένοι ουρανοξύστες ορθώνονται μέσα από τροπικά δάση. Αρκετά δικά της κομμάτια στοιχειοθέτησαν μέρος του tracklist, με το παίξιμο του remix της στο Lego της Λενας Πλάτωνος τις πρώτες πρωινές ώρες να σηματοδοτεί μια στροφή προς έναν πιο σκληρό και ερεβώδη ήχο που συμπεριέλαβε κομμάτια συγκροτημάτων όπως οι Boy Harsher. 

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

Ο κόσμος υποστήριξε όλο το βράδυ τις μουσικές αποφάσεις της Εmerson, παραμένοντας στον χώρο μέχρι τις πρωινές ώρες. Κάπου εκεί εγκατέλειψα κι εγώ δυστυχώς το six d.o.g.s. λόγω συσσωρευμένης κούρασης, χάνοντας δυστυχώς αυτή την φορά το καταληκτικό set των Blue Lagoon και Body Double, κρατώντας όμως ως τελευταία ανάμνηση αυτή της αιθέριας Αμερικανίδας.

Μια εντυπωσιακή, ενθουσιώδης και ακούραστη dj, η Emerson μας απέδειξε το βράδυ της παρασκευής όχι μόνο ότι η 4/4 techno και το συναίσθημα μπορούν να συνυπάρξουν αλλά και ότι τα συναισθήματα κατά την διάρκεια ενός dance set μπορούν να έχουν και εύρος και βάθος.

 

Venue: Six d.o.g.s., Athens

Date: 23.03.2018

Photos by Nothing Βut Ηeart

Hosted by Kormoranos

Gallery on Facebook

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

0011

Photo by Nothing Βut Ηeart

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner