ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Μια συζήτηση με τις γλυκύτατες The Staves

Τις Staves είχαμε δει ζωντανά για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 2012 όταν αποτελούσαν μια από τις support τότε μπάντες στην τότε μεγάλη περιοδεία των Bon Iver.

Είναι πλέον τέτοια η σχέση τους με τον Justin Vernon (διαβάστε εδώ) που δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από το πρώτο Eaux Claires Festival, που διοργανώθηκε στην περιοχή που ηχογράφησαν το τελευταίο τους άλμπουμ.

Τις συναντήσαμε λίγο πριν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ (διαβάστε εδώ) και μιλήσαμε μουσικά για την τελευταία τους δουλειά,και προσωπικά για τη σχέση τους με τον Justin Vernon, αλλά και τη μεταξύ τους σχέση, μιας και είναι αδελφές μεταξύ τους και χρειάζεται να ταυτόχρονα να είναι και business partners.

Γλυκύτατες τόσο εμφανισιακά όσο και επικοινωνιακά. Ακούστε τι μας είπαν:


Υ.Ζ.: Πως νιώθετε που βρίσκεστε σε ένα φεστιβάλ που είναι ξεχωριστό για εσάς τις ίδιες και συνδέεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους με την ίδια σας πρόσφατη καριέρα.

The Staves: Είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα για μας να βρισκόμαστε στο πρώτο (Eaux Claires) φεστιβάλ το οποίο δεν γνωρίζαμε πως θα μπορούσε να λειτουργήσει. Μέχρι στιγμής όλα είναι μια χαρά και όλοι όσοι συμμετέχουν, είναι γνωστοί και φίλοι με τον Justin (Vernon) και ο καθένας βοηθάει τον άλλον με το δικό του τρόπο. Εμείς πραγματικά νιώθουμε μεγάλη τιμή που λαμβάνουμε μέρος σε όλο αυτό που συμβαίνει.

Υ.Ζ.: Ο Justin (Vernon) μιλάει τόσο συχνά με τα καλύτερα λόγια για σας. Φαίνεται ότι σας αγαπά πραγματικά τόσο πολύ...

The Staves: Τον "πληρώνουμε" πραγματικά πολλά χρήματα γι' αυτό! (γέλια).
Είναι πραγματικά ένας τόσο καλός φίλος από την εποχή που κάναμε touring με τους Bon Iver και γι' αυτό έχουμε έρθει τόσο κοντά. Τον αποκαλούμε πλέον αδελφό μας, αλλά ναι, όντως λέει τόσα όμορφα πράγματα για μας, είναι ένας τέτοιος τύπος ανθρώπου, ένας αξιολάτρευτος άνθρωπος.

Και ειδικά σήμερα όλοι αυτοί οι μουσικοί που κυκλοφορούν γύρω μας (στο φεστιβάλ) είναι φίλοι μαζί του. Είναι τόσο ωραίο να κυκλοφορεί ανάμεσα τους χαμογελαστός και είναι ταυτόχρονα τόσο χαρούμενος ο ίδιος αλλά και γι' αυτούς. Είναι ένας τέτοιος τύπος ανθρώπου.

Y.Z.: Ακόμα και ο τρόπος που δημιουργεί τη δική του μουσική, δε βιάζεται ποτέ να δημιουργήσει νέα πράγματα. Κάνει αυτό που του αρέσει κάθε στιγμή και ίσως αυτή του η στάση να είναι κίνητρο και για σας για το πως να αντιμετωπίζετε τη δική σας μουσική και δημιουργικότητα.

The Staves: Σίγουρα! Μας εμπνέει. Και για τους μουσικούς που κάνουν την προσωπική τους δουλειά, αποτελεί παράδειγμα για αυτούς που θέλουν να ακολουθήσουν μια πιο μακροπρόθεσμη καριέρα.

Υ.Ζ.: Ήταν ιδιαίτερο ότι (ο Vernon) εμφανίστηκε στο set σας στο Glastonbury.

The Staves: Ναι, ναι, ναι ήταν!

Υ.Ζ.: Να υποθέσουμε ότι και στο σημερινό σας σετ θα παρευρεθεί επίσης;

The Staves: Όχι, όχι, μόνο εμείς σήμερα... Πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά καλές και χωρίς αυτόν (γέλια). Πιστεύουμε ότι είναι παρόν με τόσους διαφορετικούς τρόπους στο φεστιβάλ που δε χρειάζεται να κάνει και άλλα παραπάνω πράγματα. Είναι ένας πολύ απασχολημένος άνδρας!

Υ.Ζ.: Ακούγεται λογικό, ειδικά όταν έχει τόσα άλλα πράγματα να κάνει για το φεστιβάλ (συν-διοργανωτής) εκτός από το το να παίζει μουσική, δεν είναι καθόλου εύκολο...

The Staves: He's a busy dude.

Υ.Ζ.: Είστε αδελφές μεταξύ σας. Πως λειτουργεί η συνεργασία δεδομένου ότι αυτό που κάνετε είναι και η ίδια σας η δουλειά; Τα πάτε καλά μεταξύ σας;

The Staves: (Προσπαθούν χαριτωμένα να δουν ποια από τις τρεις θα πάρει πρωτοβουλία να μιλήσει..) Ναι, πάντα τα πηγαίναμε καλά, ασφαλώς όμως είμαστε άνθρωποι, και πολλές φορές ενοχλούμαστε αρκετά μεταξύ μας και τσακωνόμαστε σαν κανονικά αδέλφια.

Αποτελεί πάντα μια προσαρμογή όταν γίνεται η αλλαγή από το να είμαστε απλά αδέλφια μεταξύ μας, στο να γινόμαστε και συνεταίροι σε κάτι.

Πρέπει ξαφνικά να σκεφτείς, δεν ξέρω.., πως πρέπει να δουλεύεις έξω από τα μονοπάτια που διασχίζεις όταν είσαι οικογένεια.

Υ.Ζ.: Να κρατάτε τις ισορροπίες...

The Staves: Ναι! Προσπαθούμε να κρατάμε μια απόσταση επίσης γιατί είναι εύκολο κάθε φορά που χαλαρώνουμε μεταξύ μας να μιλάμε και για τη δουλειά πλέον, από τη στιγμή που είναι το κύριο πράγμα αυτή τη στιγμή στη ζωή μας. Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να έχουμε κατά νου και υπόψη να φροντίζουμε αναλόγως.

Υ.Ζ.: Ειδικά τώρα που λαμβάνετε και μεγαλύτερη δημοσιότητα, ίσως να είναι μεγαλύτερη η ανάγκη πλέον για να το φροντίζετε αναλόγως.

The Staves: Ναι, σίγουρα, ναι, σίγουρα!

Υ.Ζ.: Και εγώ με τον αδελφό μου είμαστε επίσης συνέταιροι σε μια επιχείρηση στην Ελλάδα, οπότε έχουμε και μεις τα ίδια θέματα...

The Staves: Ακριβώς, ίδια θέματα!

Υ.Ζ.: Ηχογραφήσατε το άλμπουμ σας στα τέλη του 2013, αρχές 2014 εδώ στο Winsconcin;

The Staves: Ναι, ναι.

Υ.Ζ.: Κάνω λάθος ή χρειάστηκε λίγος παραπάνω χρόνος από ότι ήταν αναμενόμενο για να τον ετοιμάσετε, δεδομένου ότι τον περιμέναμε μέσα στο 2014;

The Staves: Ναι, τον ξεκινήσαμε στις αρχές του 2013 και τον ηχογραφούσαμε ενώ είμαστε και σε περιοδεία. Επομένως ερχόμασταν για διαστήματα δύο εβδομάδων με τον Justin στο στούντιο και μετά ξανά στο δρόμο για την περιοδεία.

Πρακτικά πήρε 1,5 χρόνια τελικά, και μετά περιμέναμε τη δισκογραφική για να το κυκλοφορήσει, που είναι και το business μέρος των πραγμάτων και κάνει τα πράγματα να γίνονται πιο αργά (γέλια). Επομένως μας καθυστέρησαν την κυκλοφορία και να μαστε τελικά εδώ, κυκλοφορώντας το το 2015.

Είμαστε τόσο χαρούμενες που κυκλοφόρησε γιατί δουλεύαμε πολύ καιρό γι' αυτό και πολύ ενθουσιασμένες που κυκλοφόρησε στην Αμερική και την Αγγλία.

Υ.Ζ.: Και έχετε ένα πολύ καλό momentum γενικά, τα πάτε πολύ καλά και συγχαρητήρια γι' αυτό.

The Staves: Σ' ευχαριστούμε πολύ!

Y.Z.: Αυτά από εμένα. Ήταν πολύ όμορφα που συναντήθηκα μαζί σας.

The Staves: Και για μας! Ευχόμαστε να περάσεις καλά στο φεστιβάλ.

Y.Z.: Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως και ο Ήλιος ότι θα ανατείλει.

The Staves: It was great to meet you!

Y.Z.: Great to meet you too!

 

The sweetest The Staves on "Lake Eaux Lune" stage @ Eaux Claires (part 1)

The sweetest The Staves on "Lake Eaux Lune" stage @ Eaux Claires (part 2)

 

news/150717-the-staves-interview-01.jpg

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner