ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Allah-Las - Live @ Lab Art, Volos, Greece

Κάθε φορά που οι Allah-Las κυκλοφορούν ένα νέο άλμπουμ, η Ελλάδα δεν λείπει από τα must της περιοδείας τους. Έτσι και φέτος: νέο άλμπουμ + τρεις εμφανίσεις στην χώρα μας. Πέμπτη, 10.11.2016 στη Θεσσαλονίκη, ένα πέρασμα από το Βόλο την Παρασκευή, 11.11.2016 και μετάβαση στην Αθήνα για το σαββατιάτικο μεγάλο live κόντρα στους Moderat.

Δύσκολος αγώνας, καθώς οι δύο μπάντες μοιράζονται παρόμοιο κοινό. Οι Moderat είναι αλήθεια ότι έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια μεγάλο μπαμ με εκπληκτικά live σε φεστιβάλ όπως το BIΜΕ (διαβάστε εδώ τις εντυπώσεις μας και τη σχετική συνέντευξη μαζί τους εδώ), ωστόσο και οι Allah-Las έχουν πλέον πιστό κοινό στην Ελλάδα συν ότι ήρθαν φορτωμένοι με νέα κομμάτια από τον πρόσφατο δίσκο τους Calico Review (εδώ η κριτική μας).

To ClockSound επέλεξε να δει τους Allah-Las στο Lab Art, εκτός Αθηνών, στο Βόλο. Έτσι, για την αλλαγή και την περιέργεια. Tελικά τα χιλιόμετρα άξιζαν από κάθε άποψη: περφόρμανς, χώρου και κυρίως ατμόσφαιρας.

Καταρχήν να πούμε ότι το Lab Art φιλοξενείται σε ένα πετρόκτιστο παλιό κτίσμα του εργοστασίου πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον ομώνυμο πολυχώρο και προσφέρει έναν ιδανικό χώρο για live μεσαίου μεγέθους, έχει επίπεδα, μπάρες και τέτοια διαρρύθμιση ώστε να βλέπεις το stage από κάθε δυνατό σημείο.

Αράξαμε λοιπόν στο μπαρ, λίγο πριν τις 22:00 για να απολαύσουμε ό,τι προλαβαίναμε από το support act των Allah-Las, τους Social End Products. Ταμάμ μπάντα για το άνοιγμα: σιξτίλα φουλ τόσο σε όψη όσο και σε ήχο και φωνητικά. Ακούσαμε αγγλικό και ελληνικό στίχο, αν και ομολογουμένως, στα Ελληνικά χάναμε λίγο τα λόγια. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλα τα wannabes παιδιά των λουλουδιών. Ακούγονται ευχάριστα!

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

Δεν προσέξαμε τι ώρα βγήκαν ακριβώς οι Καλιφορνέζοι, αλλά τους πήραμε αμέσως χαμπάρι όταν πέρασαν, κυριολεκτικά, μέσα από το κοινό για να βγουν στη σκηνή. Οικογενειακές, λοιπόν, χαλαρές καταστάσεις.

Για intro, ακούσαμε το instrumental Ferus Gallery από το άλμπουμ “Worship the Sun” και ακολούθησε το Had It All. Χρειάστηκαν δύο-τρία κομμάτια μέχρι να ζεσταθούν οι Allah-Las. Αρχικά σκέφτηκα, ‘Μμμ, είναι λίγο ντεφορμέ τα παιδιά σήμερα’, αλλά όταν πια βρήκαν το ρυθμό τους, έγιναν από απλά καλοί, απολαυστικοί. Λογικά βοήθησε και το κοινό, που αν και ετερόκλητο, καθώς απαρτιζόταν από απλά περίεργους μέχρι απόλυτους φαν, τους σαπορτάρισε δυναμικά.

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

Ο ήχος ήταν καλός, ακούγαμε μπάσο, κιθάρες, ντραμς, φωνητικά, όλα ξεκάθαρα. Σόλα με στριγκές κιθάρες, εναλλαγές στα φωνητικά και μπόλικο interaction με το κοινό. Ακούσαμε από πολιτικές τοποθετήσεις κατά Trump μέχρι υποσχέσεις του τύπου 'We will be back', και όλα αυτά με μια αξιοσημείωτη χαλαρότητα. Λες και βλέπαμε στη σκηνή την μπάντα της διπλανής πόρτας, όχι από άποψη τεχνικής δεξιοτεχνίας και επαγγελματισμού αλλά από άποψη ύφους και γενικού attitude. Αν ρε παιδιά είστε έτσι εκεί στην Καλιφόρνια, κρατήστε χώρο και για μας.

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

Τα δυνατότερα χειροκροτήματα απέσπασαν, μεταξύ άλλων, τα Sacred Sands, Catalina, Tell Me What’s On Your Mind και το νέο Could Be You, ενώ ακούσαμε όλα τους τα διαμαντάκια και από τους 3 δίσκους.

 

 

Πολύ δυνατή στιγμή όταν ο ντράμερ, Matthew Correia, ανέλαβε δράση ως frontman και τραγούδησε το Long Journey, κουνώντας μαράκες, ενώ και ο Miles Michaud τα έδωσε όλα στη διασκευή του Calm Me Down.

 

 

Βγήκαν και για encore, αλλά στάθηκαν στη σκηνή μόνο για ένα κομμάτι. Τους φωνάζαμε πίσω αλλά δεν καταφέραμε να τους πείσουμε. Όταν πια, άναψαν τα φώτα, είχαν αράξει παρέα με το κοινό δίπλα στο merchandise τους και απολάμβαναν τις μπύρες τους. Το coolness σε όλο του το μεγαλείο.

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

 

LIVE/allah-las-volos-2016/allah-las-volos-2016-01.jpg

Σχετικά άρθρα

Banner