ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram
Ο Peter Murphy σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για τα 40 χρόνια των Bauhaus

Ο Peter Murphy σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη για τα 40 χρόνια των Bauhaus

Το χριστουγεννιάτικο δώρο έρχεται φέτος νωρίτερα για τους φίλους της goth σκηνής, μιας και Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου εμφανίζονται στην Αθήνα και Σάββατο 15 στην Θεσσαλονίκη οι Bauhaus, μια από τις σημαντικότερες και επιδραστικότερες μπάντες του είδους, καλεσμένοι της Detox Events.

Το 1978 σχηματίζονται στο Northampton της Αγγλίας οι Bauhaus. Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε και ο Peter Murpy, ο εμβληματικός τραγουδιστής της μπάντας,  γιορτάζει την “Bauhaus Ruby Celebration” με μια παγκόσμια περιοδεία. Σε Αμερική και Ευρώπη, τον συνοδεύει ο μπασίστας των Bauhaus, David J. Στα πλαίσια της τουρνέ, παρουσιάζουν τον πρώτο δίσκο των Bauhaus “In the Flat Field”, παιγμένο στην ολότητά του.

Οι Bauhaus εμφανίστηκαν την περίοδο που η μουσική στην Βρετανία άρχισε να απομακρύνεται τόσο από την λάμψη και την πολύχρωμη επιτήδευση του glam rock, όσο και από την ακατέργαστη τραχύτητα του punk. Ένας νέος όρος έπρεπε να εισαχθεί για να συμπεριλάβει κάτω από την ομπρέλα του τις καινούριες μπάντες που προέκυπταν. Καθώς ο νέος ήχος περιλάμβανε στοιχεία από τους προηγηθέντες, ο όρος που επικράτησε ήταν το “post-punk”, ένας όρος τόσο ευρύς που η πλειοψηφία των συγκροτημάτων θα μπορούσαν να ενταχθούν σε αυτήν την κατηγορία. 

Το ίδιο θα μπορούσε να είχε συμβεί και με τους Bauhaus αν ο ήχος τους δεν είχε έναν τόσο έντονα κλειστοφοβικό και σκοτεινό χαρακτήρα, συνδυασμένο με την θεατρικότητα του glam rock, αυτή τη φορά όμως όχι απαστράπτουσα και φωτεινή, αλλά σκοτεινή και σχεδόν βαμπιρική. Ένας νέος όρος έπρεπε και πάλι να βρεθεί για να περιγραφεί το νέο αυτό ύφος, ένας όρος που καλά καλά ακόμα δεν υπήρχε όταν σχηματίστηκαν οι Βauhaus, αλλά που έμελε να εξελιχθεί σε ένα μουσικό είδος του οποίου οι Βauhaus θεωρούνται από τους πατέρες και  το “In the Flat Field” από τους ακρογωνιαίους λίθους.

Η πορεία του συγκροτήματος υπήρξε βραχεία. Μετά το “In the Flat Field” στην νεοσύστατη τότε 4ΑD (βρισκόταν ακόμα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της), η μπάντα μετακόμισε στην περισσότερο έγκριτη εκείνη την εποχή Beggars Banquet, όπου κυκλοφόρησε τρία ακόμα albums (Mask – 1981, The Sky’s Gone Out – 1982 and Burning From The Inside – 1983). To 1983 ήρθε η διάλυσή της και καθένα από τα μέλη της συνέχισε να φτιάχνει μουσική ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα. Αναμφισβήτητα, η σόλο καριέρα του Murphy υπήρξε η πιο επιτυχημένη εμπορικά.

Παρ’ότι η πορεία τους υπήρξε σύντομη, οι Bauhaus θεωρούνται ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα. Τα θεατρικά, βαρύτονα αλλά με δραματικές διακυμάνσεις φωνητικά του Murphy, η λεπτή φιγούρα του μετα ψηλά ζυγωματικά, συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τoν art-school σκοτεινό μινιμαλισμό των Bauhaus και διαμόρφωσαν την goth αισθητική.

Στις 14 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο (υπήρξε αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της συναυλίας)  ο Peter Murphy μαζί με τον David J θα παρουσιάσουν ενώπιον του αθηναϊκου κοινού ένα κομμάτι goth ιστορίας, πόσο μάλλον αφού του “Ιn the Flat Field” θα ακολουθήσουν τραγούδια-σφραγίδες των Bauhaus.

 

181125-peter-murphy-bauhaus-greece-dec-2018-01

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Detox Events:

 

14.12 Αθήνα, Tae Kwon Do
15.12 Θεσσαλονίκη, Principal Club

PETER MURPHY 40 years of BAUHAUS

Ruby Celebration featuring David J

Ερμηνεύοντας ολόκληρο το "In the Flat Field" και εκτεταμένο encore με Bauhaus classics

Opening act: PGM

Αλλαγή χώρου διεξαγωγής στην Αθήνα: Η συναυλία της Αθήνας μεταφέρεται στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο. 
Τα εισιτήρια που έχουν πωληθεί, ισχύουν κανονικά, ενώ η προπώληση συνεχίζεται σε έντονους ρυθμούς.

Το ευρωπαϊκό τμήμα της περιοδείας “Peter Murphy 40 years of Bauhaus – Ruby Celebration featuring David J” έχει ήδη ξεκινήσει, με το setlist των ως τώρα συναυλιών να περιλαμβάνει και διασκευές σε τραγούδια των Dead Can Dance, David Bowie και T-Rex!

Τις εμφανίσεις του Peter Murhpy στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν οι PGM, το προσωπικό σχήμα του Adem Murphy με τον Utku Tuzlu.
 
 
181125-peter-murphy-bauhaus-greece-dec-2018-01

Νέες τιμές εισιτηρίων

Ως τις 30/11 τα εισιτήρια ορθίων θα κοστίζουν 31 ευρώ για τη συναυλία της Αθήνας και 29 ευρώ για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης. 

Από τις 1/12 τα εισιτήριων ορθίων θα κοστίζουν 34 ευρώ για τη συναυλία της Αθήνας και 32 ευρώ για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες και μια μεγάλη έκπληξη για τις συναυλίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για τη συναυλία της Αθήνας
Προπώληση
Όρθιοι: 31 Ευρώ (ως τις 30/11), 34 Ευρώ
Καθήμενοι: 40 Ευρώ

Ταμείο
Όρθιοι: 38 Ευρώ
Καθήμενοι: 45 Ευρώ

Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης
Προπώληση
Όρθιοι: 29 Ευρώ (ως τις 30/11), 32 Ευρώ

Ταμείο
Όρθιοι: 35 Ευρώ

VIP / Meet & Greet Εισιτήρια
140 Ευρω - περιλαμβάνει εισιτήριο (καθήμενων για την Αθήνα), παρακολούθηση του soundcheck και pre show meet&greet. Ο αριθμός των VIP εισιτηρίων είναι πολύ περιορισμένος. 

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.grwww.public.gr, SevenSpots, Reload, Ευρυπίδης, MediaMarkt. Οι μεταπωλητές των εισιτηρίων χρεώνουν έξοδα διαχείρισης ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.detoxevents.gr, +30 210 9636489
 
181125-peter-murphy-bauhaus-greece-dec-2018-05

Σχετικά άρθρα