ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Hooverphonic w/ Marva Von Theo - Live @ Fuzz Club, Athens

Ανακοινώνεται λοιπόν το live των γνωστών και πολύ αγαπημένων Hooverphonic στην χώρα μας και μαζί έρχονται και τα ανάλογα επιφωνήματα έκπληξης μετά θαυμαστικού.

Ανακοινώνονται και ως opening act οι Marva Von Teo και για όσους από εμάς γνωρίζουμε την μέχρι τώρα πορεία τους, ακολουθεί και ένα δεύτερο επιφώνημα έκπληξης.

 

Marva von Theo

Σκοτεινά, ατμοσφαιρικά και με έναν προσγειωμένο δυναμισμό ανοίγει την συναυλία το dream-pop, electronic ντουέτο που πρωτοσχηματίστηκε το 2016 από τους Marva Voulgari και Theo Foinidi. Από την πρώτη κιόλας στιγμή η κρυστάλλινη και σαγηνευτική φωνή της Marva και δίπλα οι περίτεχνες και ευρηματικές μουσικές συνθέσεις του Theo τραβούν το ενδιαφέρον και ξεδιπλώνουν στο κοινό την μουσική καλλιτεχνία τους. Μας παρουσιάζουν τραγούδια από το πρώτο τους album ''Dream Within A Dream'' αλλά και το επερχόμενο ''Afterglow''.

 

mvt-2

Photos by John Kritikos

 

Προσωπική αγαπημένη στιγμή, το κομμάτι ''Fame and Gold''. Ένα κομμάτι καλοδουλεμένο, με εναλλαγές και διαβαθμίσεις, ήρεμες μελωδίες και ηλεκτρονικό δυναμισμό και μία φωνή που σε κάνει να ονειροπολείς. Επίθετα που θα χαρακτήριζαν την δουλειά των Marva von Theo στο σύνολό της.

Δυστυχώς πολύ σύντομα η εμφάνισή τους τελειώνει κλείνοντας με το εξαιρετικό και ολόφρεσκο ''Embrace this Madness'' που μέχρι στιγμής έχει λάβει τις καλύτερες κριτικές. Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν εκείνο το Σάββατο στο Fuzz, τους συστήνεται ανεπιφύλακτα μια περιπλάνηση στον μυστικό και μεθυστικό κόσμο των Marva von Theo.

 

mvt-4

Photos by John Kritikos

 

mvt-5

Photos by John Kritikos

 

Hooverphonic

Έπειτα από την καθιερωμένη μισάωρη αναμονή και τις λεπτομερείς προετοιμασίες υποδεχόμαστε τους έξι μουσικούς και η συναυλία ξεκινά αμέσως με το κομμάτι ''Concrete Skin'' από τον τελευταίο τους δίσκο ''Looking for Stars''. Τα πρώτα κινητά έχουν ήδη βγει για να μην χαθεί λεπτό από την συναυλία. Επί σκηνής πρωταγωνιστούν οι Alex Callier και Raymond Geerts αλλά αδιαμφισβήτητα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην νεαρή Luka Cruysberghs, την καινούργια τραγουδίστρια των Hooverphonic.

 

Hooverphonic-16

Photos by Alexandra Katsarou 

 

Περνάμε αμέσως στο επόμενο κομμάτι, ''On and On'' και αυτό το παραμυθένιο και κινηματογραφικό στοιχείο της μουσικής της μπάντας οπτικοποιείται μπροστά μας. Χαμηλός και γλυκός φωτισμός, καπνός να γεμίζει την σκηνή, τόσο που κάποιες φορές φαίνεται μόνο η Luka η οποία ντυμένη με μία μεγάλη μαύρη κάπα θυμίζει χαρακτήρα από ιστορία φαντασίας. Με το πέρας του τραγουδιού έρχονται οι πρώτοι χαιρετισμοί και τα θερμά ελληνικά ''Ευχαριστώ'' από τον Alex Callier και μπαίνει το τόσο αγαπημένο και ανατριχιαστικό ''Vinegar & Salt''. Η υπέροχη φωνή της Luka ερμηνεύει το τραγούδι στην εντέλεια και όλο το κοινό έχει μείνει βουβό να απολαμβάνει την στιγμή.

 

Hooverphonic-19

Photos by Alexandra Katsarou 

 

 

Το live κυλά αβίαστα και με εξαιρετικό setlist, με κομμάτια που έχουν διαφορετικό νόημα για την μπάντα. ''Heartbroken'' από έναν φίλο των μουσικών με καρδιακά προβλήματα και ''Horrible Person'' αφιερωμένο στον μάγειρα του ξενοδοχείου τους στην Θεσσαλονίκη που τους άφησε πεινασμένους για μία ώρα. Η πανέμορφη και γεμάτη δυνατότητες φωνή της νεαρής τραγουδίστριας ταξιδεύει τους πάντες και μας αφήνει να αιωρούμαστε σε κάθε τραγούδι. Και τα σχόλια των διπλανών μου έρχονται να με επιβεβαιώσουν: ''Μα δεν μιλάει στην ψυχή σου;''.

Εξαιρετικά επικοινωνιακός ο Alex Callier σχολιάζει την καλλιφωνία των Ελλήνων και ζητά από το κοινό να τον συνοδεύσει στο επόμενο τραγούδι στα Φλαμανδικά. Προς έκπληξη και ανακούφιση όλων δίνει το σήμα για ένα ρυθμικό ''la la la'' και μπαίνει το ''Hiding in a song''. Και η πολυπόθητη στιγμή επιτέλους καταφθάνει με το υπέροχο και γεμάτο ερωτισμό και αναμνήσεις για τον καθένα ξεχωριστά ''Mad about You''.

 

Hooverphonic-21

Photos by Chronis Perrakis

 

Κομμάτια αγαπημένα αλλά και λιγότερο γνωστά διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των μουσικών και ιδιαιτέρως του Callier δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο, ακόμα και εκείνους που δεν ήταν τόσο εξοικειωμένοι με ολόκληρη την δισκογραφία των Hooverphonic.

Φθάνουμε αισίως στο encore και η συναυλία κλείνει με ''Suspirium'' cover από Tom Yorke, ''2 Wicky'' και ''Long Time Gone''. Ένας γλυκός και ένθερμος αποχαιρετισμός έρχεται να κλείσει την συναυλία και μία υπόσχεση ότι θα τους ξαναδούμε στην χώρα μας ευελπιστώντας αυτή τη φορά με την συνοδεία ορχήστρας. Με πολύ καλή διάθεση αποχωρούμε από τον συναυλιακό χώρο του Fuzz και την αίσθηση ότι το live των Hooverphonic δεν ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε. Ήταν κάτι παραπάνω.

 

Venue: Fuzz Live Music Club, Athens

Date: 14.12.2019

Hosted by Fuzz Productions

Photos by Alexandra Katsarou, John Kritikos & Chronis Perrakis  

 

Hooverphonic-15

Photos by Alexandra Katsarou 

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner