ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

The Underground Youth - Live @ Fuzz Club, Athens

The Underground Youth στο Fuzz ακούμε και αμέσως νοητικά φοράμε τα φωτεινά μας μαύρα και ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για μια βραδιά σκοτεινής ψυχεδελικής μουσικής, φανταζόμενοι ένα live που δεν θα μας απογοητεύσει. Έτσι κι έγινε λοιπόν.

 

Οδυσσέας Τζιρίτας

Το καλωσόρισμα για το live στην Αθήνα θα το έδινε ο Οδυσσέας Τζιρίτας και η μπάντα του. Την προγραμματισμένη ώρα ανεβαίνουν στην σκηνή τα 5 μέλη του σχήματος και με έναν απλό χαιρετισμό του προαναφερθέντα ξεκινούν την εμφάνισή τους. Αλλά δεν μιλάμε για μια απλή αναπαραγωγή κομματιών. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι τα όργανα και οι φωνές τους γεμίζουν τον χώρο, κάνουν τα μάτια μας να ανοίξουν διάπλατα και τα πόδια μας να κινηθούν προς το κέντρο του club.

Οι μελωδίες τους κυμαινόταν από pop μέχρι blues, με κάποια punk στοιχεία ανά διαστήματα, γεγονός που έδινε ένα μεγάλο ενδιαφέρον στο συνολικό αποτέλεσμα. Προσωπικά, αυτό που μου τράβηξε πιο πολύ το ενδιαφέρον ήταν η εμβέλεια, η εκφραστικότητα και οι εναλλαγές τονικότητας και χροιάς της φωνής του Οδυσσέα, οι οποίες έδιναν μια ξεχωριστή υπόσταση στα τραγούδια του.

 

tz4-2

Photo by Vassilis Mourloukos

 

Μετά από μία σύντομη αλλά πλήρη setlist, έγινε η απαραίτητη ονομαστική γνωριμία με τα μέλη της μπάντας και όλοι μαζί αποχώρησαν από σκηνής. Ο Οδυσσέας και η μπάντα του φάνηκαν να έχουν αρκετό κοινό που ήρθε να τους ακούσει και σίγουρα αυτό το κοινό αξίζει να αυξηθεί.

 

tz6-1

Photo by Vassilis Mourloukos

 

 

The Underground Youth

Έπειτα από μισάωρη περίπου αναμονή που μας έδωσε και εμάς χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα, τα φώτα σβήνουν και ανεβαίνουν στη σκηνή με ποτά και ένα μπουκάλι κρασί οι αν μη τι άλλο σκοτεινοί και μυστηριώδεις Underground Youth. Με ένα λιτό ''Cheers'' και την μελωδία του ''Sins'' από το καινούργιο τους album ''Montage Images of Lust and Fear'' ξεκινά το live. Βαθιά, μπάσα και κάπως απόκοσμη η φωνή του Craig Dyer, σοβαρά και αυστηρά τα πρόσωπα των κιθαρίστα Leo Kaage και μπασίστα Max James και όρθια πίσω στα ντραμς η Olya Dyer να καρφώνει με το επιβλητικό της βλέμμα το κοινό.

 

youth4-00

Photo by Vassilis Mourloukos


Από το δεύτερο κιόλας κομμάτι αρχίζει, αργά αλλά σταθερά, να ανεβαίνει η ένταση πάνω και κάτω από την σκηνή. Μωβ, μπλε και κόκκινος φωτισμός, άλλοτε strobe φώτα άλλοτε visuals από γυναίκες ξαπλωμένες, έντονος καπνός και οι θολές και σκούρες φιγούρες των μελών του συγκροτήματος να γεμίζουν τον χώρο δίνοντας μια κινηματογραφική εικόνα στους θεατές.

 

youth12-00

Photo by Vassilis Mourloukos

 

Τα τραγούδια έπονται το ένα το άλλο γρήγορα, τόσο που φοβήθηκα ότι η συναυλία θα έφτανε σύντομα στο τέλος. Ευτυχώς όχι.

Τα αγαπημένα ''Morning Sun'', ''Hope and Pray'' και ''I Need You'' ακούγονται και το πλήθος αρχίζει να ζεσταίνεται και να ευχαριστιέται ακόμη περισσότερο το θέαμα. Έπειτα πέφτουν ξανά στα σκοτάδια του καινούργιου τους δίσκου και παρασύρουν όσους ήθελαν να παρασυρθούν. Το garage στοιχείο κάνει πλέον αισθητή την παρουσία του και οι Undergound Youth αποτυπώνουν με σοβαρότητα και πληρότητα την σκοτεινή μουσική τους τόσο που σε κάνουν να συνοφρυώνεσαι και να χορεύεις διστακτικά στον ρυθμό τους.

 

youth6-00


Και ξαφνικά, το live φτάνει στο peak του όταν ο Dyer αποφασίζει να κατέβει από σκηνής. Τοποθετεί το μικρόφωνό του ανάμεσα στον κόσμο, ο οποίος ενθουσιασμένος τον περικυκλώνει και η σύνδεση αυξάνεται. Τόσο μάλιστα που ο μπασίστας Max James αποφασίζει και εκείνος να συνοδεύσει τον Dyer και ξεχύνεται στην αγκαλιά του πλήθους. Μαζεύονται τελικά όλοι ξανά στη σκηνή για ένα κλείσιμο που θα ολοκλήρωνε την συναυλία. Οι μελωδίες των Mademoiselle'' και ''Heart on a chain'' πλημμυρίζουν τον χώρο του club και ο αποχαιρετισμός αφήνει την αίσθηση μελλοντικής αντάμωσης.

 

youth8-00

Photo by Vassilis Mourloukos

 

Η ψυχεδελική ροκ σκηνή έχει να χρωστάει στους Underground Youth.

Ένα live που ικανοποίησε στο έπακρο τους παρευρισκόμενους και άνοιξε κατάλληλα την φετινή συναυλιακή σεζόν.

 

Venue: Gagarin 205 Live Music Space, Athens

Date: 17.05.2019

Hosted by Fuzz Productions

Written by Vasia Koutsilianou

Photos by Vassilis Mourloukos

Gallery on Facebook 

 

youth5-00

Photo by Vassilis Mourloukos

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner