ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Release Athens 2019 - Clutch, BRMC, Planet Of Zeus, etc (Day 5)

Whereswilder

Σχεδόν τρέχοντας έφτασα στην πλατεία νερού γιατί ήθελα να προλάβω τους Whereswilder. Άκουσα τα 3 τελευταία κομμάτια και για όσο πρόλαβα ήταν εξαιρετικοί παρά την αφόρητη ζέστη και τον καυτό ήλιο.

 

releaseathens2019_day5_clutch 10

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

 

Godsleep

Στις 18:30 ανέβηκαν στη σκηνή οι εκρηκτικοί Godsleep και ανέβασαν την ένταση αλλά και τη θερμoκρασία. Πολύ καλή μπάντα και ενώ ήταν η πρώτη φορά που τους είδα μ' άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με το ωραίο τους δέσιμο την καλή σκηνική παρουσία. Στα plus η γυναικεία συμμετοχή σε τέτοιου είδους μουσική με την Άμυ Μακρή στ φωντηικά των Godsleep.

 

releaseathens2019_day5_clutch 15

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 13

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

 

Planet of Zeus

Επόμενοι οι headliners από τις Ελληνικές μπάντες οι φοβεροί και τρομεροί Planet of Zeus. Στη μια ώρα και κάτι που ήταν πάνω στη σκηνή μας απέδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι η καλύτερη (άντε μια από τις καλύτερες) ελληνικές λαιβ μπάντες. Δυνατές κιθάρες, σκηνική παρουσία, setlist που πλέον έχει πολλά χιτς και το τρομερό δέσιμο μεταξύ άλλων.

Ήταν άψογοι και είναι πολύ κοντά, ίσως και καλύτεροι κάποιες φορές από το επίπεδο των καλών ξένων αντίστοιχων συγκροτημάτων. Αξίζουν συγχαρητήρια στους Planet αλλά και σε όλες τις ελληνικές μπάντες που κάνουν το λιγότερο αξιόλογη προσπάθεια. Χρειαζόμαστε συγκροτήματα και δημιουργία περισσότερων μουσικών σκηνών και όχι μόνο στη χιπ χοπ και στη stoner rock και αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν τόσο ο κόσμος υποστηρίξει, όσο και όταν υπάρχει η ανάλογη ποιότητα από τους μουσικούς.

 

releaseathens2019_day5_clutch 23

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

 

releaseathens2019_day5_clutch 21

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 18

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

 

Black Rebel Motorcycle Club

Οι BRMC βγήκαν ακριβώς στην ώρα τους και μετά από ένα δυνατό ξεκίνημα ζέσταναν αμέσως τον κόσμο που είχε μαζευτεί πλέον και έφτανε περίπου τις 7-8 χιλιάδες. Μου άρεσαν πάρα πολύ και η μουσική τους ήταν πιο κοντά στα προσωπικά μου ακούσματα σε σχέση με τις άλλες μπάντες της 5ης ημέρας του Release.

Έδωσαν μια πολύ δυνατή ροκ εντ ρολ παράσταση με άψογο ήχο που άνετα θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τους headliners. Έκαναν ένα πέρασμα σχεδόν από όλη τους τη δισκογραφία. Για ένα μέρος του λαιβ τους έκαναν και μια "ατμοσφαιρική κοιλιά", που ίσως αναμενόμενο μια και οι BRMC είναι μια κλασική μπάντα για κλειστούς χώρους.

Τα αγαπημένα Spread Your Love και Whatever Happened To My Rock n Roll έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα και έστρωσαν το δρόμο στους Clutch. Στα συν η σκηνική παρουσία ειδικά στο τέλος και το ότι έπαιξαν μια ώρα και τριάντα λεπτά.

 

releaseathens2019_day5_clutch 29

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 30

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 31

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

 

Clutch

Οι Clutch από το πρώτο τους κομμάτι φάνηκε ότι ήταν πολύ χαρούμενοι που έπαιζαν στη χώρα μας και τόνιζαν συνέχεια πόσο εξαιρετικό είναι το ελληνικό κοινό. Το set list βέβαια νομίζω πως δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους φαν μια και έπαιξαν κομμάτια από όλους τους δίσκους με τα πηγαδάκια να γίνονται ολοένα και περισσότερα με «δίψα» από το κοινό για παλαιότερα κομμάτια.

Οι Clutch βέβαια είχαν τρομερή ενέργεια και τόσο με την εμπειρία τους όσο και με τον φοβερό επαγγελματισμό που τους διέκρινε έδωσαν ένα φοβερό show.

Εντύπωση μου έκανε ότι η συναυλία είχε παλμό σε όλη τη διάρκεια που ήταν ακόμη ένα σημάδι ότι η μπάντα είχε κέφια. Ο ήχος ήταν κρυστάλλινος για ακόμα μια φορά τα ριφς διαδέχονταν το ένα το άλλο και το ορχηστρικά σημεία σχεδόν τέλεια από όλες τις απόψεις. Με λίγα λόγια διατήρησαν τη φήμη που έχουν οι Αμερικάνικες μπάντες για τα άψογα λαιβ.  Άλλωστε μετά από 12 στούντιο άλμπουμ και αμέτρητες εμφανίσεις θα ήταν παράλογο να μην έκαναν καλό λαιβ.

Στο encore βέβαια έδωσαν τα The Regulator και Electric Worry και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι αν και αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξαν μια ώρα και είκοσι λεπτά δηλαδή 10 λεπτά λιγότερα από τους Black Rebel Motorcycle Club που έπαιξαν νωρίτερα.

Για μια ακόμα φορά ένα μπράβο στο φεστιβάλ για την ωραία διοργάνωση και τις πολύ ωραίες μουσικές βραδιές που μας έχει δώσει φέτος με την ελπίδα να συνεχιστεί.

 

Festival: Release Athens

Venue: Plateia Nerou, Faliro, Greece

Hosted by: Fuzz Productions 

Written by: Oscar

 

 

releaseathens2019_day5_clutch 1

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 38

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 39

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

releaseathens2019_day5_clutch 2.[1]

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner