ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram

Electric Litany w/ Echo Canyon - Live @ Gagarin 205, Athens

Τι καλύτερο από το να ξεκινάει το τριήμερό σου με ένα δυνατό live! Έχοντας την προηγούμενη εμπειρία από τις επισκέψεις του συγκροτήματος στην Αθήνα, ανυπομονούσαμε για τη νέα τους εμφάνιση, η οποία συνοδεύονταν και από την κυκλοφορία του νέου δίσκου, “Under A Common Sky”.

 

Echo Canyon

Φτάσαμε στο Gagarin λίγο πριν βγει στη σκηνή ο Echo Canyon (Δημήτρης Πατσαρός), μέλος των Kooba Tercu, ο οποίος άρεσε πολύ στο κοινό κερδίζοντας δικαίως το χειροκρότημά του. Η μουσική του είχε ως βάση αφηρημένες χορευτικές δομές, η οποία στη συνέχεια εμπλουτίστηκε μέσω layers και έξυπνης χρήσης θορύβου. Διαβάσαμε ότι μέσα στο έτος θα κυκλοφορήσει δισκογραφικά τα νέα του κομμάτια, δουλειά που περιμένουμε να ακούσουμε με ενδιαφέρον.

 

echocanyon_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

Electric Litany

Μετά από μία ολιγόλεπτη ανάπαυλα, γύρω στις 10 βγήκαν στη σκηνή οι Electric Litany. Το συγκρότημα άνοιξε τη βραδιά με το Azure, καταφέρνοντας από τις πρώτες νότες να μας βυθίσει στον μαγικό του κόσμο. Παίζοντας με ανεπιτήδευτο πάθος, νιώθοντας με όλο τους το είναι την κάθε νότα, κατάφεραν να μας βάλουν μέσα στο γεμάτο συναίσθημα και λυρισμό μουσικό τους σύμπαν. Η συνέχεια ανήκε στο νέο τους άλμπουμ και πιο συγκεκριμένα στα CFU, Sealight και England. Το Sealight μας τύλιξε σε ένα πυκνοραμμένο πέπλο μελαγχολίας, έχοντας ως κύριο όπλο την εκφραστικότητα των μουσικών και την καταπληκτική φωνή του Μίαρη.

 

electriclitany_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

Από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς το αγαπημένο του κοινού, The Soul Remembers Everything, με τον μαγικό ήχο από το σαντούρι να μας ταξιδεύει. Τα παθιασμένα φωνητικά του Μίαρη αποδίδουν με τόσο συναίσθημα τους ποιητικούς στίχους και μας ανατριχιάζουν. Η ενορχήστρωση είναι εκπληκτική, επιλέγοντας αριστοτεχνικά, να πάρει στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής και να τα περάσει μέσα από alternative μονοπάτια, παράγοντας κάτι φρέσκο, ειλικρινές και άμεσο.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να τα βλέπεις όλα αυτά να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου, σε ένα απίστευτο multitasking του frontman της μπάντας, χωρίς να χάνει όμως ίχνος από τη δύναμη της στιγμής. Οι Electric Litany έχουν τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο στη σκηνή, αλλά και του κόσμου. Είναι εντυπωσιακό το πώς μπορεί να σε ξεσηκώσουν από τη μία στιγμή στην άλλη, όπως με το Feather Of Ecstasy, ή να σε αγγίξουν συναισθηματικά, όπως με το υπέροχο πάντρεμα της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Ρίτσου με dark wave μουσικές στο υπέροχο Tear.

 

electriclitany_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography 

 

Στη συναυλία δεν έλειψαν οι γνωστές και αναμενόμενες ατάκες του Μίαρη γύρω από την πολιτική, έχοντας αυτήν τη φορά ως κυριότερο αποδέκτη τον… «ποιητή» Μπογδάνο! Οι Electric Litany είναι ένα συγκρότημα πολιτικοποιημένο με ειλικρίνεια, χωρίς να θέλει να το πουλήσει, κάτι που είναι άξιο σεβασμού, ενώ μίλησαν για τις "μέρες που κερδίζαμε το 2008" και τις τωρινές "ήττες". Όμως, στις ήττες κάθε είδους και μορφής δεν είναι που παράγεται σπουδαία τέχνη;

 

electriclitany_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography  

 

Το κύριο μέρος του live έκλεισε με το Enduring Days You Will Overcome και μετά την ενθουσιώδη απαίτηση του κοινού, η μπάντα ξαναβγήκε στη σκηνή, κάτι που όλοι ξέραμε ότι θα συμβεί, όπως τόνισε με χιούμορ ο Μίαρης. Στο encore η μπάντα έκλεισε ιδανικά τη βραδιά με το Feather Of Ecstasy, το οποίο όπως είπαμε και προηγουμένως ξεσήκωσε το κοινό, το Refugee (Under A Common Sky) και το υπέροχο February.

Όταν πρωτοείδα σε live τους Electric Litany το 2014 αιφνιδιάστηκα από το πόσο καλοί είναι πάνω στη σκηνή, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ένα συγκρότημα που αποδίδει μόνο πίσω από ατελείωτα ρετουσαρίσματα των studio album. Την επόμενη χρονιά, ήταν πάλι καταπληκτικοί, όπως και το 2016. Τώρα, επιβεβαίωσαν αυτό που όλοι λέγαμε μεταξύ μας. Ότι είναι μία μπαντάρα που ξέρει να κάνει λαιβάρες! Να μας ξανάρθετε σύντομα παιδιά!

 

Venue: Gagarin 205 Live Music Space, Athens

Date: 25.10.2019

Hosted by High Priority Promotions

Written by Alexis Karahalios

Photos by Afroditi Zaggana Photography   

Photo Gallery on Facebook

 

electriclitany_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography  

 

electriclitany_002

Photo by Afroditi Zaggana Photography  

 

Σχετικά άρθρα

Banner
Banner