ClockSound
Search
facebook twitter youtube rss instagram
Festival Calendar
Festival Calendar
Ρόδες United @ Gagarin 205

Ρόδες United @ Gagarin 205

Όταν έρχεται η ώρα για την καθιερωμένη, πλέον, εμφάνιση των Ρόδες στο Gagarin δεν γίνεται να μην πάμε. Η αλήθεια είναι ότι στα live του Νικήτα Κλιντ ξέρει κανείς ότι εγγυημένα θα ακούσει πολύ ποιοτική μουσική, θα χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως και θα διασκεδάσει. Έτσι έγινε όλες τις άλλες φορές που τον είχαμε δει είτε με Ρόδες, είτε με Moriginal, είτε με Ρόδες United. Αυτό είναι κάτι που το συναντάει κανείς μόνο σε αυτήν την περίπτωση και στα live του Αγγελάκα, κατά τη γνώμη μου.

Η προηγούμενη Παρασκευή δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Το όχημα ήταν οι Ρόδες United.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι, έχοντας παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των Ρόδες στο παρελθόν, είμασταν κάπως σκεπτικοί τότε με την εκ νέου δημιουργία της μπάντας από τον Κλιντ με εντελώς καινούργια μέλη. Μία αμφιβολία όμως που οι ίδιοι κατάφεραν να μας ακυρώσουν. Είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι αυτή η μπάντα καταφέρνει κάθε φορά να είναι όλο και καλύτερη. Πιο δεμένη και με μεγαλύτερη φαντασία. Από το πρώτο εκείνο αναγνωριστικό live λίγα χρόνια πριν μέχρι το τελευταίο την Παρασκευή.

Αυτό που προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε όμως είναι τι ακούσαμε εκείνο το βράδυ.

Hip Hop? Ροκ? Dub? Ragga? Dubstep? Rock 'n' Roll? Ska? Post-Rock? Ρεμπέτικο? Kurt Vile? Jean Michel Jarre? John Williams?

Ναι, ακούσαμε όλα αυτά μαζί! Δηλαδή, πολύ απλά, μουσική! Αυτό που ξέρει να κάνει καλά η μπάντα αυτή, όπως λέγαμε και στο άρθρο μας λίγες μέρες πριν για το Bitches! (Δείτε το εδώ).

Είναι φοβερό το γεγονός ότι οι Ρόδες καταφέρνουν να δέσουν τέλεια τόσο διαφορετικά είδη, χωρίς να χαλάει η συνέχεια. Το ραπ του Νικήτα και του Ατόφιου πατούν πάνω σε μουσικές που δεν φανταζόμασταν ότι γινόταν. Ο Νικήτας ήταν για άλλη μια φορά εντελώς χύμα, αλλάζοντας πολλές φορές τα κομμάτια επί τόπου με μικρές οδηγίες προς την μπάντα, αλλά και πάλι η απόδοση παρέμεινε άψογη. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό βέβαια. Πάντα έτσι ήταν και το γουστάρουμε πολύ.

Όπως και τον σεβασμό στο κοινό που πήγε μέχρι εκεί να τους δει. Με διάρκεια σχεδόν 3 ώρες, φτιάξαμε σε μία μόνο βραδιά σώμα μοντέλου από τον χορό. Πανικός επικράτησε φυσικά στα αγαπημένα του κοινού Κιούμπρικ και Για Την Αγάπη Αυτή. Το τελευταίο μάλιστα, σε μία παύση, ξεκίνησε να το τραγουδά όλο το κοινό τόσο δυνατά που «ανάγκασε» την μπάντα να το παίξει, ίσως πριν από την ώρα του.

Προσωπικά, η αγαπημένη μου στιγμή του live ήταν το καταπληκτικό Άμεση Δράση, το οποίο ακούσαμε για πρώτη φορά ζωντανά με την συμμετοχή του Βέβηλου, όπως στο άλμπουμ Athens Zoo.

Στο τέλος του live ο Νικήτας ανέλαβε τα decks και συνέχισε το πάρτι για όσους αποφάσισαν να παραμείνουν στο Gagarin με ωραίες μουσικές επιλογές. Τελικά, φεύγοντας από τον χώρο, για άλλη μια φορά σκεφτόμασταν ότι δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να περάσουμε μία Παρασκευή βράδυ.

Η επόμενη μέρα είχε συνέχεια με το live «Moriginal/Βαβυλώνα Omerta – Άμεση Δράση», το οποίο δυστυχώς δεν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε. Ας ελπίσουμε να επαναληφθεί κάποια στιγμή, καθώς κάθε συνεργασία του Νικήτα με τον Βέβηλο οδηγεί σε φοβερά αποτελέσματα.

 

LIVE/Rodes-United-Gagarin-2014/Rodes-united-gagarin2.jpg

LIVE/Rodes-United-Gagarin-2014/Rodes-united-gagarin1.jpg

LIVE/Rodes-United-Gagarin-2014/Rodes-united-gagarin4.jpg

 

*Photos by Atena Kapa Photography

Για περισσότερες φωτογραφίες από το live, μπορείτε να επισκεφθείτε το αντίστοιχο Website ή το Facebook Page.

Σχετικά άρθρα